Luettelo valtioista asukaskohtaisen bruttokansantuotteen (reaalimuutoksen) mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo valtioista asukaskohtaisen bruttokansantuotteen mukaan. Bruttokansantuote (BKT) on ilmoitettu Yhdysvaltain dollarien reaalimuutoksen eli poistetun inflaation vaikutuksen mukaan. Luettelossa on myös mukana merentakaisia alueita sekä itsehallinnollisia alueita vaikka ne eivät ole itsenäisiä valtioita.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansainvälinen valuuttarahasto (2016)[1] Maailmanpankki (2015)[2] Yhdistyneet kansakunnat (2015)[3]
Sija Valtio USD
1  Luxemburg 103 199
2  Sveitsi 79 242
3  Norja 70 392
 Macao 67 079
4  Irlanti 62 562
5  Qatar 60 787
6  Islanti 59 629
7  Yhdysvallat 57 436
8  Tanska 53 744
9  Singapore 52 961
10  Australia 51 850
11  Ruotsi 51 165
12  San Marino 46 447
13  Alankomaat 45 283
14  Itävalta 44 498
 Hongkong 43 528
15  Suomi 43 169
16  Kanada 42 210
17  Saksa 41 902
18  Belgia 41 283
19 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 40 096
20  Japani 38 917
21  Uusi-Seelanti 38 345
22  Ranska 38 128
23  Yhdistyneet arabiemiirikunnat 37 678
24  Israel 37 262
25  Italia 30 507
 Puerto Rico 29 697
26  Etelä-Korea 27 539
27  Espanja 26 609
28  Brunei 26 424
29  Kuwait 26 005
30  Malta 25 214
31  Bahama 24 272
32  Bahrain 24 183
33  Kypros 23 352
 Taiwan 22 453
34  Slovenia 21 320
35  Saudi-Arabia 20 150
36  Portugali 19 832
37  Tšekki 18 286
38  Kreikka 17 901
39  Viro 17 633
40  Slovakia 16 499
41  Barbados 16 363
42  Palau 16 222
43  Saint Kitts ja Nevis 16 058
44  Oman 15 964
45  Uruguay 15 679
46  Antigua ja Barbuda 15 488
47  Trinidad ja Tobago 15 342
48  Seychellit 14 938
49  Liettua 14 890
50  Päiväntasaajan Guinea 14 174
51  Latvia 14 060
52  Panama 13 654
53  Chile 13 576
54  Unkari 12 778
55  Argentiina 12 503
56  Puola 12 316
57  Kroatia 12 095
58  Costa Rica 11 835
59  Libanon 11 309
60  Turkki 10 743
Rotating earth (Very small).gif Maapallo 10 038
61  Grenada 9 585
62  Malediivit 9 554
63  Romania 9 465
64  Mauritius 9 424
65  Malesia 9 360
66  Venezuela 9 258
67  Venäjä 8 929
68  Brasilia 8 727
69  Meksiko 8 555
70  Kiina 8 113
71  Saint Lucia 7 940
72  Nauru 7 824
73  Gabon 7 587
74  Kazakstan 7 453
75  Bulgaria 7 369
76  Dominica 7 356
77  Dominikaaninen tasavalta 7 159
78  Saint Vincent ja Grenadiinit 7 038
79  Botswana 6 972
80  Montenegro 6 629
81  Turkmenistan 6 622
82  Suriname 6 333
83  Peru 6 199
84  Ecuador 5 930
85  Thaimaa 5 899
86  Kolumbia 5 792
87  Jordania 5 554
88  Serbia 5 376
89  Pohjois-Makedonia 5 263
90  Etelä-Afrikka 5 261
91  Libya 5 193
92  Fidži 5 182
93  Valko-Venäjä 5 143
94  Jamaika 4 931
95  Iran 4 683
96  Belize 4 636
97  Irak 4 631
98  Namibia 4 630
99  Guyana 4 475
100  El Salvador 4 343
101  Bosnia ja Hertsegovina 4 308
102  Albania 4 203
103  Guatemala 4 089
104  Samoa 4 035
105  Paraguay 4 003
106  Azerbaidžan 3 956
107  Algeria 3 944
108  Sri Lanka 3 887
109  Tonga 3 856
110  Georgia 3 842
111  Tunisia 3 730
112  Egypti 3 685
113  Mongolia 3 660
114  Indonesia 3 604
115  Armenia 3 511
116  Angola 3 502
117  Marshallinsaaret 3 338
118  Swazimaa 3 330
119  Bolivia 3 197
120  Tuvalu 3 157
121  Mikronesia 3 150
122  Kap Verde 3 078
123  Marokko 3 063
124  Filippiinit 2 924
125  Vanuatu 2 815
126  Bhutan 2 674
127  Honduras 2 609
128  Papua-Uusi-Guinea 2 528
129  Sudan 2 384
130  Nigeria 2 211
131  Ukraina 2 194
132  Vietnam 2 173
133  Uzbekistan 2 122
134  Nicaragua 2 120
135  Itä-Timor 2 102
136  Salomonsaaret 1 971
137  Laos 1 925
138  Djibouti 1 908
139  Moldova 1 901
140  Kongon tasavalta 1 784
141  Intia 1 723
142  São Tomé ja Príncipe 1 687
143  Ghana 1 569
144  Kenia 1 516
145  Pakistan 1 468
146  Norsunluurannikko 1 459
147  Kiribati 1 437
148  Bangladesh 1 411
149  Sambia 1 275
150  Myanmar 1 269
151  Mauritania 1 243
152  Kamerun 1 238
153  Kambodža 1 230
154  Lesotho 1 170
155  Kirgisia 1 073
156  Zimbabwe 977
157  Tansania 970
158  Senegal 960
159  Jemen 938
160  Tšad 852
161  Mali 830
162  Eritrea 823
163  Tadžikistan 800
164  Etiopia 795
165  Benin 771
166  Haiti 761
167  Komorit 753
168    Nepal 733
169  Ruanda 729
170  Guinea-Bissau 694
171  Burkina Faso 646
172  Uganda 638
173  Sierra Leone 618
174  Togo 590
175  Afganistan 565
176  Guinea 515
177  Kongon demokraattinen tasavalta 495
178  Liberia 480
179  Gambia 469
180  Niger 411
181  Mosambik 392
182  Madagaskar 391
183  Keski-Afrikan tasavalta 364
184  Burundi 325
185  Malawi 295
186  Etelä-Sudan 233
Sija Valtio USD
1  Luxemburg 99 718
2  Sveitsi 80 999
 Macao 78 586
3  Norja 74 482
4  Qatar 73 653
5  Irlanti 61 094
6  Australia 56 291
7  Yhdysvallat 56 116
8  Tanska 53 015
9  Singapore 52 888
10  Islanti 50 722
11  Ruotsi 50 585
12  Alankomaat 44 291
13 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 43 930
14  Itävalta 43 637
15  Kanada 43 316
16  Suomi 42 404
 Hongkong 42 328
17  Saksa 41 179
18  Belgia 40 454
19  Yhdistyneet arabiemiirikunnat 40 439
20  Uusi-Seelanti 37 808
21  Ranska 36 353
 Yhdysvaltain Neitsytsaaret 36 351
22  Israel 35 729
23  Japani 34 528
 Guam 33 752
24  Brunei 30 558
25  Italia 29 993
26  Kuwait 29 301
27  Etelä-Korea 27 222
28  Espanja 25 685
29  Kypros 23 075
30  Bahama 22 817
31  Bahrain 22 600
32  Malta 22 568
33  Slovenia 20 729
34  Saudi-Arabia 20 482
35  Portugali 19 223
36  Kreikka 18 007
37  Tšekki 17 557
38  Trinidad ja Tobago 17 322
39  Viro 17 085
 Pohjois-Mariaanit 16 742
40  Slovakia 16 089
41  Saint Kitts ja Nevis 15 772
42  Uruguay 15 574
43  Oman 15 551
44  Barbados 15 429
45  Seychellit 15 390
46  Päiväntasaajan Guinea 14 440
47  Liettua 14 252
48  Antigua ja Barbuda 13 715
49  Latvia 13 655
50  Palau 13 499
51  Argentiina 13 467
52  Chile 13 416
53  Panama 13 268
54  Puola 12 559
55  Unkari 12 366
56  Kroatia 11 593
 Amerikan Samoa 11 542
57  Costa Rica 11 260
58  Kazakstan 10 510
Rotating earth (Very small).gif Maapallo 10 098
59  Malesia 9 768
60  Suriname 9 485
61  Mauritius 9 252
62  Grenada 9 212
63  Turkki 9 126
64  Venäjä 9 093
65  Meksiko 9 005
66  Romania 8 981
67  Brasilia 8 678
68  Malediivit 8 396
69  Gabon 8 266
70  Kiina 8 069
71  Nauru 8 053
72  Libanon 8 048
73  Saint Lucia 7 736
74  Kuuba 7 650
75  Dominica 7 116
76  Bulgaria 6 994
77  Saint Vincent ja Grenadiinit 6 739
78  Turkmenistan 6 673
79  Dominikaaninen tasavalta 6 469
80  Montenegro 6 408
81  Botswana 6 360
82  Ecuador 6 205
83  Kolumbia 6 056
84  Peru 6 027
85  Thaimaa 5 815
86  Valko-Venäjä 5 755
87  Etelä-Afrikka 5 718
88  Azerbaidžan 5 498
89  Serbia 5 237
90  Jamaika 5 106
91  Fidži 4 961
92  Irak 4 944
93  Jordania 4 940
94  Belize 4 879
95  Pohjois-Makedonia 4 853
96  Namibia 4 674
97  Bosnia ja Hertsegovina 4 249
98  El Salvador 4 219
99  Algeria 4 154
100  Guyana 4 127
101  Angola 4 102
102  Tonga 4 099
103  Paraguay 4 081
104  Mongolia 3 968
105  Albania 3 945
106  Samoa 3 939
107  Sri Lanka 3 926
108  Guatemala 3 904
109  Tunisia 3 822
110  Georgia 3 757
111  Egypti 3 615
 Kosovo 3 552
112  Armenia 3 489
113  Marshallinsaaret 3 386
114  Indonesia 3 347
115  Tuvalu 3 295
116  Swazimaa 3 200
117  Kap Verde 3 080
118  Bolivia 3 077
119  Mikronesia 3 015
120  Filippiinit 2 904
121  Marokko 2 878
122 Palestiinan lippu Palestiinalaishallinto 2 867
123  Vanuatu 2 805
124  Nigeria 2 672
125  Bhutan 2 656
126  Honduras 2 529
127  Sudan 2 415
128  Uzbekistan 2 132
129  Ukraina 2 115
130  Vietnam 2 111
131  Nicaragua 2 087
132  Djibouti 1 945
133  Salomonsaaret 1 935
134  Kongon tasavalta 1 851
135  Moldova 1 848
136  Laos 1 818
137  São Tomé ja Príncipe 1 669
138  Intia 1 593
139  Pakistan 1 435
140  Kiribati 1 424
141  Jemen 1 406
142  Norsunluurannikko 1 399
143  Kenia 1 377
144  Ghana 1 370
145  Sambia 1 305
146  Kamerun 1 217
147  Itä-Timor 1 217
148  Bangladesh 1 212
149  Myanmar 1 162
150  Kambodža 1 159
151  Kirgisia 1 103
152  Lesotho 1 067
153  Tadžikistan 926
154  Zimbabwe 924
155  Senegal 900
156  Tansania 879
157  Haiti 818
158  Tšad 776
159  Benin 762
160    Nepal 743
161  Etelä-Sudan 731
162  Mali 724
163  Komorit 717
164  Uganda 705
165  Ruanda 697
166  Sierra Leone 653
167  Etiopia 619
168  Afganistan 594
169  Burkina Faso 590
170  Guinea-Bissau 573
171  Togo 560
172  Somalia 549
173  Guinea 531
174  Mosambik 529
175  Gambia 472
176  Kongon demokraattinen tasavalta 456
177  Liberia 456
178  Madagaskar 402
179  Malawi 372
180  Niger 359
181  Keski-Afrikan tasavalta 323
182  Burundi 277
Sija Valtio USD
1  Liechtenstein 169 492
2  Monaco 165 871
3  Luxemburg 100 161
 Bermuda 94 400
4  Sveitsi 80 831
 Macao 75 586
5  Qatar 75 274
6  Norja 74 186
 Caymansaaret 62 132
7  Irlanti 60 514
8  Yhdysvallat 56 054
9  Tanska 53 149
10  Singapore 52 239
11  Australia 51 352
12  Islanti 50 936
13  Ruotsi 50 687
14  San Marino 49 240
15  Alankomaat 44 332
16 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 44 162
17  Itävalta 44 118
18  Kanada 43 206
 Hongkong 42 431
19  Suomi 42 148
20  Saksa 41 686
21  Yhdistyneet arabiemiirikunnat 40 439
22  Belgia 40 278
23  Andorra 39 896
24  Uusi-Seelanti 38 294
25  Israel 37 129
 Grönlanti 36 977
26  Ranska 36 304
27  Japani 34 629
Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia 33 966
28  Brunei 30 553
29  Italia 30 462
 Brittiläiset Neitsytsaaret 30 144
30  Kuwait 29 304
 Puerto Rico 27 939
31  Etelä-Korea 27 397
 Aruba 26 005
32  Espanja 25 865
 Turks- ja Caicossaaret 25 122
33  Malta 23 281
34  Bahama 22 817
35  Bahrain 22 600
 Anguilla 21 824
36  Kypros 21 942
37  Saudi-Arabia 20 711
38  Slovenia 20 690
39  Trinidad ja Tobago 20 452
40  Portugali 19 239
41  Nauru 18 469
 Alankomaiden Antillit 18 360
 Ranskan Polynesia 18 161
42  Kreikka 17 788
43  Tšekki 17 562
44  Viro 17 122
45  Päiväntasaajan Guinea 16 344
46  Slovakia 16 082
48  Saint Kitts ja Nevis 15 772
49  Uruguay 15 574
50  Oman 15 551
51  Barbados 15 429
52  Antigua ja Barbuda 14 764
53  Argentiina 14 565
54  Liettua 14 384
55  Seychellit 14 133
 Cookinsaaret 14 119
56  Latvia 13 704
57  Chile 13 416
58  Panama 13 268
59  Puola 12 355
60  Unkari 12 351
61  Palau 12 112
 Montserrat 11 553
62  Kroatia 11 479
63  Venezuela 11 069
64  Costa Rica 11 015
65  Kazakstan 10 312
Rotating earth (Very small).gif Maapallo 10 098
66  Malesia 9 768
67  Malediivit 9 446
68  Venäjä 9 243
69  Turkki 9 126
70  Romania 9 121
71  Mauritius 9 041
72  Suriname 8 985
73  Meksiko 8 981
74  Grenada 8 934
75  Libanon 8 571
76  Brasilia 8 528
77  Kiina 8 109
78  Gabon 7 961
79  Saint Lucia 7 839
80  Kuuba 7 657
81  Dominica 7 051
82  Turkmenistan 6 997
83  Bulgaria 6 847
84  Saint Vincent ja Grenadiinit 6 739
85  Montenegro 6 424
86  Dominikaaninen tasavalta 6 374
87  Botswana 6 361
88  Ecuador 6 205
89  Peru 6 069
90  Kolumbia 6 056
91  Thaimaa 5 815
92  Etelä-Afrikka 5 773
93  Valko-Venäjä 5 751
94  Libya 5 488
95  Azerbaidžan 5 439
96  Serbia 5 239
97  Jamaika 5 106
98  Iran 5 038
99  Jordania 4 940
100  Fidži 4 922
101  Belize 4 906
102  Pohjois-Makedonia 4 836
103  Angola 4 740
104  Namibia 4 674
105  Irak 4 509
106  Guyana 4 279
107  El Salvador 4 219
108  Bosnia ja Hertsegovina 4 191
109  Paraguay 4 174
110  Algeria 4 154
111  Samoa 4 006
112  Albania 3 984
113  Sri Lanka 3 974
114  Mongolia 3 973
115  Guatemala 3 903
116  Tonga 3 784
 Kosovo 3 665
117  Tunisia 3 661
118  Georgia 3 491
119  Armenia 3 489
120  Marshallinsaaret 3 453
121  Egypti 3 452
122  Tuvalu 3 362
123  Indonesia 3 346
124  Swazimaa 3 212
125  Bolivia 3 077
126  Kap Verde 3 080
127  Mikronesia 3 015
128  Marokko 2 919
129  Filippiinit 2 904
130  Papua-Uusi-Guinea 2 798
131  Vanuatu 2 783
132  Nigeria 2 714
133 Palestiinan lippu Palestiinalaishallinto 2 712
134  Bhutan 2 677
135  Honduras 2 522
136  Itä-Timor 2 425
137  Sudan 2 335
138  Uzbekistan 2 308
139  Nicaragua 2 087
140  Vietnam 2 068
141  Ukraina 2 022
142  Djibouti 1 956
143  Laos 1 850
144  Salomonsaaret 1 842
145  Kongon tasavalta 1 838
146  São Tomé ja Príncipe 1 753
147  Intia 1 614
148  Moldova 1 591
149  Syyria 1 535
150  Kiribati 1 443
151  Norsunluurannikko 1 413
152  Pakistan 1 410
153  Kenia 1 377
154  Ghana 1 356
155  Sambia 1 311
156  Mauritania 1 235
157  Kamerun 1 217
158  Bangladesh 1 208
159  Myanmar 1 161
160  Kambodža 1 159
161  Kirgisia 1 106
162  Jemen 1 106
163  Etelä-Sudan 1 067
164  Lesotho 941
165  Tadžikistan 926
166  Eritrea 915
167  Senegal 901
168  Zimbabwe 890
169  Tansania 877
170  Haiti 794
171  Benin 779
172  Mali 744
173    Nepal 725
174  Tšad 713
175  Komorit 707
176  Guinea 704
177  Ruanda 697
178  Sierra Leone 695
179  Uganda 648
180  Pohjois-Korea 642
181  Afganistan 627
182  Burkina Faso 611
183  Etiopia 603
184  Togo 567
185  Guinea-Bissau 530
186  Mosambik 529
187  Kongon demokraattinen tasavalta 486
188  Gambia 473
189  Liberia 456
190  Somalia 407
191  Madagaskar 402
192  Malawi 373
193  Niger 359
194  Keski-Afrikan tasavalta 333
195  Burundi 245

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Some data refers to IMF staff estimates but some are actual figures for the year 2017, made in 12 April 2017. World Economic Outlook Database-April 2017, International Monetary Fund. Accessed on 18 April 2017.
  2. Data refer mostly to the year 2015. [1] (selecting all countries, GDP per capita (current US$), ,World Bank. Accessed on 21 April 2017, Liechtenstein updated 6. November 2016
  3. National Accounts Main Aggregates Database, 2015, (Select all countries, "GDP, Per Capita GDP - US Dollars", and 2015 to generate table), United Nations Statistics Division. Accessed on 4 Jan 2016.