Luettelo valtioista bruttokansantuotteen mukaan (PPP)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo valtioista bruttokansantuotteen mukaan. Bruttokansantuote (BKT) on ilmoitettu Yhdysvaltain dollarein ostovoimapariteetilla (PPP) korjattuna. Ostovoimapariteettia käyttäen voidaan verrata saman rahamäärän todellista arvoa (ostovoimaa) kussakin maassa. Näin saatuja lukuja pidetään parempina maiden välisiin vertailuihin kuin suoraan valuuttakursseilla muutettuja lukuja. Suoraan valuuttakursseista katsotut luvut kuvaavat kuitenkin paremmin maan kykyä tuottaa tuotteita ja palveluita, vaikkakaan eivät kerro ihmisten elinkustannuksista. Luettelossa on myös mukana merentakaisia alueita sekä itsehallinnollisia alueita vaikka ne eivät ole itsenäisiä valtioita.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansainvälinen valuuttarahasto (2014)[1] Maailmanpankki (2005–2013)[2] CIA World Factbook (1993–2014)[3]
Sija Valtio BKT (miljardeissa USD)
Rotating earth (Very small).gif Maapallo &&&&&&&&&0108036.0500000108 036,5
Euroopan unionin lippu Euroopan unioni &&&&&&&&&&018526.050000018 526,5
1 Kiinan kansantasavalta &&&&&&&&&&017617.030000017 617,3
2 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat &&&&&&&&&&017418.090000017 418,9
3 Intia &&&&&&&&&&&07375.09000007 375,9
4 Japani &&&&&&&&&&&04750.08000004 750,8
5 Saksan lippu Saksa &&&&&&&&&&&03721.06000003 721,6
6 Venäjän lippu Venäjä &&&&&&&&&&&03564.05000003 564,5
7 Brasilian lippu Brasilia &&&&&&&&&&&03263.08000003 263,8
8 Indonesia &&&&&&&&&&&02676.01000002 676,1
9 Ranskan lippu Ranska &&&&&&&&&&&02580.08000002 580,8
10 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia &&&&&&&&&&&02548.09000002 548,9
11 Meksikon lippu Meksiko &&&&&&&&&&&02140.06000002 140,6
12 Italia &&&&&&&&&&&02127.07000002 127,7
13 Etelä-Korea &&&&&&&&&&&01778.08000001 778,8
14 Saudi-Arabia Saudi-Arabia &&&&&&&&&&&01605.07000001 605,7
15 Kanada &&&&&&&&&&&01591.06000001 591,6
16 Espanjan lippu Espanja &&&&&&&&&&&01566.04000001 566,4
17 Turkin lippu Turkki &&&&&&&&&&&01508.01000001 508,1
18 Iran &&&&&&&&&&&01334.03000001 334,3
19 Australian lippu Australia &&&&&&&&&&&01095.04000001 095,4
20 Taiwanin lippu Taiwan &&&&&&&&&&&01074.05000001 074,5
21 Nigerian lippu Nigeria &&&&&&&&&&&01049.01000001 049,1
22 Thaimaan lippu Thaimaa &&&&&&&&&&&&0985.0500000985,5
23 Puolan lippu Puola &&&&&&&&&&&&0954.0500000954,5
24 Argentiinan lippu Argentiina &&&&&&&&&&&&0947.0600000947,6
25 Egyptin lippu Egypti &&&&&&&&&&&&0943.0100000943,1
26 Pakistanin lippu Pakistan &&&&&&&&&&&&0882.0300000882,3
27 Alankomaiden lippu Alankomaat &&&&&&&&&&&&0798.0600000798,6
28 Malesian lippu Malesia &&&&&&&&&&&&0746.0100000746,1
29 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka &&&&&&&&&&&&0704.0500000704,5
30 Filippiinit &&&&&&&&&&&&0692.0200000692,2
31 Kolumbia &&&&&&&&&&&&0640.0100000640,1
32 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat &&&&&&&&&&&&0599.0800000599,8
33 Algerian lippu Algeria &&&&&&&&&&&&0551.0800000551,8
34 Venezuelan lippu Venezuela &&&&&&&&&&&&0538.0900000538,9
35 Bangladeshin lippu Bangladesh &&&&&&&&&&&&0533.0700000533,7
36 Irak &&&&&&&&&&&&0522.0700000522,7
37 Vietnamin lippu Vietnam &&&&&&&&&&&&0510.0700000510,7
38 Belgian lippu Belgia &&&&&&&&&&&&0481.0500000481,5
39 Sveitsin lippu Sveitsi &&&&&&&&&&&&0472.0800000472,8
40 Singaporen lippu Singapore &&&&&&&&&&&&0452.0700000452,7
41 Ruotsin lippu Ruotsi &&&&&&&&&&&&0448.0200000448,2
42 Kazakstan &&&&&&&&&&&&0418.0500000418,5
43 Chilen lippu Chile &&&&&&&&&&&&0409.0300000409,3
Hongkong &&&&&&&&&&&&0397.0500000397,5
44 Itävalta &&&&&&&&&&&&0395.0500000395,5
45 Romanian lippu Romania &&&&&&&&&&&&0392.0800000392,8
46 Perun lippu Peru &&&&&&&&&&&&0371.0300000371,3
47 Ukrainan lippu Ukraina &&&&&&&&&&&&0370.0800000370,8
48 Norjan lippu Norja &&&&&&&&&&&&0345.0200000345,2
49 Qatarin lippu Qatar &&&&&&&&&&&&0320.0500000320,5
50 Tšekin lippu Tšekki &&&&&&&&&&&&0314.0600000314,6
51 Kreikka &&&&&&&&&&&&0284.0300000284,3
52 Kuwait &&&&&&&&&&&&0284.&&&&00284,0
53 Portugalin lippu Portugali &&&&&&&&&&&&0280.0400000280,4
54 Israelin lippu Israel &&&&&&&&&&&&0268.0500000268,5
55 Marokon lippu. Marokko &&&&&&&&&&&&0252.0400000252,4
56 Tanskan lippu Tanska &&&&&&&&&&&&0249.0500000249,5
57 Unkarin lippu Unkari &&&&&&&&&&&&0246.0400000246,4
58 Myanmarin lippu Myanmar &&&&&&&&&&&&0242.&&&&00242,0
59 Irlanti &&&&&&&&&&&&0226.0800000226,8
60 Suomen lippu Suomi &&&&&&&&&&&&0221.&&&&00221,0
61 Sri Lankan lippu Sri Lanka &&&&&&&&&&&&0217.0400000217,4
62 Ecuadorin lippu Ecuador &&&&&&&&&&&&0180.0200000180,2
63 Angolan lippu Angola &&&&&&&&&&&&0175.0600000175,6
64 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä &&&&&&&&&&&&0172.&&&&00172,0
65 Uzbekistanin lippu Uzbekistan &&&&&&&&&&&&0171.0700000171,7
66 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan &&&&&&&&&&&&0165.0300000165,3
67 Omanin lippu Oman &&&&&&&&&&&&0162.0400000162,4
68 Sudanin lippu Sudan &&&&&&&&&&&&0159.0100000159,1
69 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti &&&&&&&&&&&&0158.0900000158,9
70 Slovakian lippu Slovakia &&&&&&&&&&&&0152.0600000152,6
71 Etiopia &&&&&&&&&&&&0144.0600000144,6
72 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta &&&&&&&&&&&&0138.&&&&00138,0
73 Kenia &&&&&&&&&&&&0132.0400000132,4
74 Bulgarian lippu Bulgaria &&&&&&&&&&&&0128.0600000128,6
75 Tansanian lippu Tansania &&&&&&&&&&&&0127.0100000127,1
76 Tunisian lippu Tunisia &&&&&&&&&&&&0124.0300000124,3
77 Syyrian lippu Syyria &&&&&&&&&&&&0121.0400000121,4
78 Guatemala &&&&&&&&&&&&0119.0100000119,1
79 Ghana &&&&&&&&&&&&0108.0300000108,3
80 Jemen &&&&&&&&&&&&0103.0600000103,6
81 Libya &&&&&&&&&&&&&097.060000097,6
82 Serbian lippu Serbia &&&&&&&&&&&&&095.050000095,5
83 Kroatia &&&&&&&&&&&&&088.050000088,5
84 Turkmenistanin lippu Turkmenistan &&&&&&&&&&&&&082.010000082,1
85 Libanon &&&&&&&&&&&&&081.010000081,1
86 Liettua &&&&&&&&&&&&&079.060000079,6
87 Jordania &&&&&&&&&&&&&079.060000079,6
88 Ugandan lippu Uganda &&&&&&&&&&&&&076.090000076,9
89 Panaman lippu Panama &&&&&&&&&&&&&076.040000076,4
90 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko &&&&&&&&&&&&&071.010000071,1
91 Costa Rican lippu Costa Rica &&&&&&&&&&&&&071.&&&&0071,0
92 Bolivian lippu Bolivia &&&&&&&&&&&&&070.&&&&0070,0
93 Uruguayn lippu Uruguay &&&&&&&&&&&&&070.&&&&0070,0
94 Kamerun &&&&&&&&&&&&&067.020000067,2
95 Nepalin lippu Nepal &&&&&&&&&&&&&066.080000066,8
96 Bahrainin lippu Bahrain &&&&&&&&&&&&&061.090000061,9
97 Slovenian lippu Slovenia &&&&&&&&&&&&&061.010000061,1
98 Sambian lippu Sambia &&&&&&&&&&&&&061.&&&&0061,0
99 Afganistanin lippu Afganistan &&&&&&&&&&&&&060.060000060,6
100 Paraguayn lippu Paraguay &&&&&&&&&&&&&058.030000058,3
101 Kongon demokraattinen tasavalta &&&&&&&&&&&&&055.080000055,8
102 Luxemburg &&&&&&&&&&&&&051.040000051,4
103 El Salvadorin lippu El Salvador &&&&&&&&&&&&&050.090000050,9
104 Kambodža &&&&&&&&&&&&&050.&&&&0050,0
105 Latvia &&&&&&&&&&&&&048.020000048,2
106 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago &&&&&&&&&&&&&043.040000043,4
107 Honduras &&&&&&&&&&&&&039.010000039,1
108 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina &&&&&&&&&&&&&038.010000038,1
109 Gabon &&&&&&&&&&&&&036.030000036,3
110 Viron lippu Viro &&&&&&&&&&&&&035.060000035,6
111 Mongolian lippu Mongolia &&&&&&&&&&&&&034.080000034,8
112 Laos &&&&&&&&&&&&&034.040000034,4
113 Georgia &&&&&&&&&&&&&034.020000034,2
114 Madagaskarin lippu Madagaskar &&&&&&&&&&&&&033.090000033,9
115 Botswanan lippu Botswana &&&&&&&&&&&&&033.070000033,7
116 Senegalin lippu Senegal &&&&&&&&&&&&&033.060000033,6
117 Albanian lippu Albania &&&&&&&&&&&&&031.060000031,6
118 Mosambikin lippu Mosambik &&&&&&&&&&&&&031.010000031,1
119 Brunein lippu Brunei &&&&&&&&&&&&&030.020000030,2
120 Tšadin lippu Tšad &&&&&&&&&&&&&029.050000029,5
121 Nicaraguan lippu Nicaragua &&&&&&&&&&&&&029.050000029,5
122 Burkina Fason lippu Burkina Faso &&&&&&&&&&&&&029.030000029,3
123 Kongon tasavalta &&&&&&&&&&&&&028.&&&&0028,0
124 Makedonian lippu. Makedonia &&&&&&&&&&&&&027.060000027,6
125 Kypros &&&&&&&&&&&&&027.040000027,4
126 Malin lippu. Mali &&&&&&&&&&&&&027.030000027,3
127 Zimbabwen lippu Zimbabwe &&&&&&&&&&&&&027.010000027,1
128 Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan &&&&&&&&&&&&&026.&&&&0026,0
129 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea &&&&&&&&&&&&&025.010000025,1
130 Armenian lippu Armenia &&&&&&&&&&&&&024.030000024,3
131 Jamaika &&&&&&&&&&&&&024.010000024,1
132 Namibian lippu Namibia &&&&&&&&&&&&&023.060000023,6
133 Mauritiuksen lippu Mauritius &&&&&&&&&&&&&023.040000023,4
134 Tadžikistanin lippu Tadžikistan &&&&&&&&&&&&&022.030000022,3
135 Beninin lippu Benin &&&&&&&&&&&&&019.080000019,8
136 Kirgisia &&&&&&&&&&&&&019.020000019,2
137 Ruandan lippu Ruanda &&&&&&&&&&&&&018.080000018,8
138 Haiti &&&&&&&&&&&&&018.030000018,3
139 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea &&&&&&&&&&&&&018.010000018,1
140 Nigerin lippu Niger &&&&&&&&&&&&&017.090000017,9
141 Moldovan lippu Moldova &&&&&&&&&&&&&017.070000017,7
142 Kosovon lippu Kosovo &&&&&&&&&&&&&016.090000016,9
143 Mauritanian lippu. Mauritania &&&&&&&&&&&&&015.050000015,5
144 Guinea &&&&&&&&&&&&&015.&&&&0015,0
145 Islannin lippu Islanti &&&&&&&&&&&&&014.020000014,2
146 Maltan lippu. Malta &&&&&&&&&&&&&014.010000014,1
147 Malawin lippu. Malawi &&&&&&&&&&&&&013.070000013,7
148 Sierra Leonen lippu Sierra Leone &&&&&&&&&&&&&012.060000012,6
149 Togon lippu Togo &&&&&&&&&&&&&010.010000010,1
150 Montenegron lippu Montenegro &&&&&&&&&&&&&&09.03600009,36
151 Surinamen lippu Suriname &&&&&&&&&&&&&&09.01900009,19
152 Bahaman lippu Bahama &&&&&&&&&&&&&&09.0200009,02
153 Swazimaan lippu Swazimaa &&&&&&&&&&&&&&08.06200008,62
154 Burundin lippu Burundi &&&&&&&&&&&&&&08.03800008,38
155 Eritrean lippu Eritrea &&&&&&&&&&&&&&07.08100007,81
156 Fidži &&&&&&&&&&&&&&07.02900007,29
157 Itä-Timor &&&&&&&&&&&&&&06.0700006,07
158 Bhutanin lippu Bhutan &&&&&&&&&&&&&&05.08600005,86
159 Guyana &&&&&&&&&&&&&&05.05100005,51
160 Lesotho &&&&&&&&&&&&&&05.02800005,28
161 Malediivien lippu Malediivit &&&&&&&&&&&&&&04.09200004,92
162 Barbadoksen lippu Barbados &&&&&&&&&&&&&&04.05200004,52
163 Liberia &&&&&&&&&&&&&&03.06900003,69
164 Kap Verde &&&&&&&&&&&&&&03.02800003,28
165 Gambia &&&&&&&&&&&&&&03.0800003,08
166 Belizen lippu Belize &&&&&&&&&&&&&&02.09400002,94
167 Djiboutin lippu Djibouti &&&&&&&&&&&&&&02.08700002,87
168 Keski-Afrikan tasavalta &&&&&&&&&&&&&&02.08600002,86
169 Guinea-Bissau &&&&&&&&&&&&&&02.05000002,50
170 Seychellien lippu Seychellit &&&&&&&&&&&&&&02.04100002,41
171 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda &&&&&&&&&&&&&&01.09900001,99
172 Saint Lucian lippu Saint Lucia &&&&&&&&&&&&&&01.09700001,97
173 San Marinon lippu San Marino &&&&&&&&&&&&&&01.09100001,91
174 Grenada &&&&&&&&&&&&&&01.02700001,27
175 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis &&&&&&&&&&&&&&01.02600001,26
176 Komorit &&&&&&&&&&&&&&01.02000001,20
177 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit &&&&&&&&&&&&&&01.01800001,18
178 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret &&&&&&&&&&&&&&01.0900001,09
179 Samoan lippu Samoa &&&&&&&&&&&&&&00.09900000,99
180 Dominican lippu Dominica &&&&&&&&&&&&&&00.07600000,76
181 Vanuatun lippu Vanuatu &&&&&&&&&&&&&&00.06900000,69
182 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe &&&&&&&&&&&&&&00.06200000,62
183 Tongan lippu Tonga &&&&&&&&&&&&&&00.05000000,50
184 Mikronesian lippu Mikronesia &&&&&&&&&&&&&&00.03100000,31
185 Palaun lippu Palau &&&&&&&&&&&&&&00.02900000,29
186 Kiribati &&&&&&&&&&&&&&00.01900000,19
187 Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret &&&&&&&&&&&&&&00.01800000,18
188 Tuvalun lippu Tuvalu &&&&&&&&&&&&&&00.0400000,04
Sija Valtio BKT (miljardeissa USD) Valtio
Rotating earth (Very small).gif Maapallo 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero102 573 2013
Euroopan unionin lippu Euroopan unioni 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero17 990 2013
1 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 16 768 2013
2 Kiinan kansantasavalta 16 162 2013
3 Intia 6 776 2013
4 Japani 4 641 2013
5 Venäjän lippu Venäjä 3 623 2013
6 Saksan lippu Saksa 3 539 2013
7 Brasilian lippu Brasilia 3 413 2013
8 Ranskan lippu Ranska 2 501 2013
9 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 2 465 2013
10 Indonesia 2 389 2013
11 Italia 2 130 2013
12 Meksikon lippu Meksiko 2 014 2013
13 Etelä-Korea 1 664 2013
14 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 1 547 2013
15 Espanjan lippu Espanja 1 536 2013
16 Kanada 1 520 2013
17 Turkin lippu Turkki 1 425 2013
18 Iran 1 207 2013
19 Australian lippu Australia 1 007 2013
20 Nigerian lippu Nigeria 973 2013
21 Taiwanin lippu Taiwan 971 2013
22 Thaimaan lippu Thaimaa 965 2013
23 Argentiinan lippu Argentiina 928 2013
24 Puolan lippu Puola 911 2013
25 Egyptin lippu Egypti 910 2013
26 Pakistanin lippu Pakistan 838 2013
27 Alankomaiden lippu Alankomaat 778 2013
28 Malesian lippu Malesia 694 2013
29 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 663 2013
30 Filippiinit 643 2013
31 Kolumbia 600 2013
32 Venezuelan lippu Venezuela 553 2013
33 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 551 2012
34 Algerian lippu Algeria 522 2013
35 Irak 500 2013
36 Vietnamin lippu Vietnam 475 2013
37 Belgian lippu Belgia 466 2013
38 Bangladeshin lippu Bangladesh 462 2013
39 Sveitsin lippu Sveitsi 457 2013
40 Ruotsin lippu Ruotsi 433 2013
41 Singaporen lippu Singapore 425 2013
42 Ukrainan lippu Ukraina 400 2013
43 Kazakstan 395 2013
44 Chilen lippu Chile 386 2013
45 Itävalta 385 2013
Hongkong 382 2013
46 Romanian lippu Romania 379 2013
47 Perun lippu Peru 358 2013
48 Norjan lippu Norja 333 2013
49 Tšekin lippu Tšekki 303 2013
50 Qatarin lippu Qatar 297 2013
51 Kuwait 287 2012
52 Kreikka 284 2013
53 Portugalin lippu Portugali 280 2013
54 Israelin lippu Israel 264 2013
55 Tanskan lippu Tanska 244 2013
56 Marokon lippu. Marokko 242 2013
57 Unkarin lippu Unkari 220 2012
58 Kuuba 212 2011
59 Suomen lippu Suomi 208 2013
60 Sri Lankan lippu Sri Lanka 199 2013
61 Irlanti 199 2013
62 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 167 2013
63 Ecuadorin lippu Ecuador 165 2013
64 Angolan lippu Angola 162 2013
65 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 161 2013
66 Omanin lippu Oman 160 2013
67 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 156 2013
68 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 153 2013
69 Slovakian lippu Slovakia 137 2013
70 Libya 133 2013
71 Sudanin lippu Sudan 128 2013
72 Etiopia 127 2013
Puerto Ricon lippu Puerto Rico 127 2012
73 Syyrian lippu Syyria 122 2012
74 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 122 2013
75 Tunisian lippu Tunisia 121 2013
76 Bulgarian lippu Bulgaria 116 2013
77 Guatemala 113 2013
78 Ghana 103 2013
79 Kenia 100 2013
80 Jemen 97 2013
81 Kroatia 89 2013
82 Serbian lippu Serbia 89 2013
83 Tansanian lippu Tansania (mainland) 85 2013
Macaon lippu. Macao 81 2013
84 Libanon 77 2013
85 Jordania 76 2013
86 Liettua 73 2012
87 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 66 2012
88 Panaman lippu Panama 64 2012
89 Costa Rican lippu Costa Rica 64 2012
90 Uruguayn lippu Uruguay 62 2012
91 Slovenian lippu Slovenia 57 2012
92 Bolivian lippu Bolivia 55,4 2012
93 Kamerun 51 2012
94 Ugandan lippu Uganda 49,1 2012
95 Luxemburg 48,6 2012
96 El Salvadorin lippu El Salvador 45 2012
97 Latvia 44 2012
98 Paraguayn lippu Paraguay 41,0 2012
99 Nepalin lippu Nepal 40,8 2012
99 Afganistanin lippu Afganistan 40,7 2011
99 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 40,5 2012
100 Kambodža 37 2012
101 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 35,6 2012
102 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 35,4 2012
103 Botswanan lippu Botswana 34 2012
104 Honduras 33 2012
105 Viron lippu Viro 31 2012
106 Bahrainin lippu Bahrain 29,89 2010
107 Albanian lippu Albania 29,86 2012
108 Kongon demokraattinen tasavalta 28 2012
109 Kypros 26,72 2012
110 Senegalin lippu Senegal 26,68 2012
111 Georgia 26,63 2012
112 Gabon 26,26 2012
113 Mosambikin lippu Mosambik 25,81 2012
114 Burkina Fason lippu Burkina Faso 24,90 2012
115 Makedonian lippu. Makedonia 24,66 2012
116 Nicaraguan lippu Nicaragua 24,39 2012
117 Sambian lippu Sambia 24,10 2012
118 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 22,3 2012
119 Brunein lippu Brunei 22,0 2012
120 Madagaskarin lippu Madagaskar 21,8 2012
121 Jamaika 21 2010
122 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 20,8 2012
123 Mauritiuksen lippu Mauritius 20,2 2012
124 Armenian lippu Armenia 19,7 2012
125 Laos 19,4 2012
126 Kongon tasavalta 19,2 2012
127 Tšadin lippu Tšad 18,6 2012
128 Malin lippu. Mali 18,04 2012
129 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 17,99 2012
130 Namibian lippu Namibia 16,9 2012
131 Beninin lippu Benin 15,9 2012
132 Ruandan lippu Ruanda 15,5 2012
133 Mongolian lippu Mongolia 15,3 2012
134 Malawin lippu. Malawi 14,3 2012
135 Kirgisia 13,5 2012
136 Haiti 12,5 2012
137 Guinea 12,24 2012
138 Moldovan lippu Moldova 12,19 2012
139 Maltan lippu. Malta 12,14 2012
140 Islannin lippu Islanti 12,0 2012
141 Bahaman lippu Bahama 11,8 2012
142 Nigerin lippu Niger 11,4 2012
143 Mauritanian lippu. Mauritania 9,9 2012
Palestiinan lippu Palestiina 8,8 2005
144 Montenegron lippu Montenegro 8,82 2012
145 Sierra Leonen lippu Sierra Leone 8,1 2012
146 Togon lippu Togo 7 2012
147 Swazimaan lippu Swazimaa 6,5 2012
148 Burundin lippu Burundi 5,5 2012
149 Bhutanin lippu Bhutan 5,0 2012
150 Surinamen lippu Suriname 4,7 2012
151 Fidži 4,3 2012
152 Lesotho 4,0 2012
153 Keski-Afrikan tasavalta 3,9 2012
154 Gambia 3,49 2012
155 Eritrean lippu Eritrea 3,47 2012
156 Malediivien lippu Malediivit 3,07 2012
157 Liberia 2,74 2012
158 Guyana 2,70 2012
159 Djiboutin lippu Djibouti 2,39 2012
160 Belizen lippu Belize 2,38 2011
161 Seychellien lippu Seychellit 2,37 2012
162 Kap Verde 2,19 2012
163 Itä-Timor 2,07 2012
164 Saint Lucian lippu Saint Lucia 2,02 2012
165 Guinea-Bissau 1,98 2012
166 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 1,78 2012
167 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 1,72 2012
168 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 1,20 2012
169 Grenada 1,142 2012
170 Vanuatun lippu Vanuatu 1,139 2012
171 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis 0,97 2012
172 Dominican lippu Dominica 0,91 2012
173 Komorit 0,88 2012
174 Samoan lippu Samoa 0,85 2012
175 Tongan lippu Tonga 0,52 2012
176 Mikronesian lippu Mikronesia 0,395 2012
176 Palaun lippu Palau 0,395 2012
178 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 0,35 2012
179 Kiribati 0,25 2012
Sija Valtio BKT (miljardeissa USD) Valtio
Rotating earth (Very small).gif Maapallo 107 500 2014 arvio
1 Kiinan kansantasavalta 17 630 2014 arvio
Euroopan unionin lippu Euroopan unioni 17 610 2014 arvio
2 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 17 460 2014 arvio
3 Intia 7 277 2014 arvio
4 Japani 4 807 2014 arvio
5 Saksan lippu Saksa 3 621 2014 arvio
6 Venäjän lippu Venäjä 3 568 2014 arvio
7 Brasilian lippu Brasilia 3 473 2014 arvio
8 Ranskan lippu Ranska 2 587 2014 arvio
9 Indonesia 2 554 2014 arvio
10 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 2 435 2014 arvio
11 Meksikon lippu Meksiko 2 143 2014 arvio
12 Italia 2 066 2014 arvio
13 Etelä-Korea 1 786 2014 arvio
14 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 1 616 2014 arvio
15 Kanada 1 579 2014 arvio
16 Espanjan lippu Espanja 1 534 2014 arvio
17 Turkin lippu Turkki 1 512 2014 arvio
18 Iran 1 284 2014 arvio
19 Australian lippu Australia 1 100 2014 arvio
20 Nigerian lippu Nigeria 1 058 2014 arvio
21 Taiwanin lippu Taiwan 1 022 2014 arvio
22 Thaimaan lippu Thaimaa 990,1 2014 arvio
23 Egyptin lippu Egypti 945,4 2014 arvio
24 Puolan lippu Puola 941,4 2014 arvio
25 Argentiinan lippu Argentiina 927,4 2014 arvio
26 Pakistanin lippu Pakistan 884,2 2014 arvio
27 Alankomaiden lippu Alankomaat 798,1 2014 arvio
28 Malesian lippu Malesia 746,8 2014 arvio
29 Filippiinit 694,6 2014 arvio
30 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 683,1 2014 arvio
31 Kolumbia 642,7 2014 arvio
32 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 605,0 2014 arvio
33 Algerian lippu Algeria 552,6 2014 arvio
34 Venezuelan lippu Venezuela 545,7 2014 arvio
35 Bangladeshin lippu Bangladesh 535,6 2014 arvio
36 Vietnamin lippu Vietnam 509,5 2014 arvio
37 Irak 505,4 2014 arvio
38 Belgian lippu Belgia 467,1 2014 arvio
39 Singaporen lippu Singapore 445,2 2014 arvio
40 Sveitsin lippu Sveitsi 444,7 2014 arvio
41 Ruotsin lippu Ruotsi 434,2 2014 arvio
42 Kazakstan 420,6 2014 arvio
43 Chilen lippu Chile 410,3 2014 arvio
44 Hongkong 400,6 2014 arvio
45 Itävalta 386,9 2014 arvio
46 Romanian lippu Romania 386,5 2014 arvio
47 Perun lippu Peru 376,7 2014 arvio
48 Ukrainan lippu Ukraina 373,1 2014 arvio
49 Norjan lippu Norja 339,5 2014 arvio
50 Qatarin lippu Qatar 323,2 2014 arvio
51 Tšekin lippu Tšekki 299,7 2014 arvio
52 Kreikka 284,3 2014 arvio
53 Kuwait 283,9 2014 arvio
54 Portugalin lippu Portugali 276,0 2014 arvio
55 Israelin lippu Israel 268,3 2014 arvio
56 Marokon lippu. Marokko 254,4 2014 arvio
57 Tanskan lippu Tanska 248,7 2014 arvio
58 Myanmarin lippu Myanmar 244,3 2014 arvio
59 Unkarin lippu Unkari 239,9 2014 arvio
60 Irlanti 224,7 2014 arvio
61 Suomen lippu Suomi 221,5 2014 arvio
62 Sri Lankan lippu Sri Lanka 217,1 2014 arvio
63 Ecuadorin lippu Ecuador 182,0 2014 arvio
64 Angolan lippu Angola 175,5 2014 arvio
65 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 171,2 2014 arvio
66 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 170,3 2014 arvio
67 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 168,4 2014 arvio
68 Omanin lippu Oman 163,6 2014 arvio
69 Sudanin lippu Sudan 159,5 2014 arvio
70 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 158,7 2014 arvio
71 Slovakian lippu Slovakia 149,9 2014 arvio
72 Etiopia 139,4 2014 arvio
73 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 135,7 2014 arvio
74 Kenia 134,7 2014 arvio
75 Kuuba 128,5 2014 arvio
76 Tunisian lippu Tunisia 125,1 2014 arvio
77 Bulgarian lippu Bulgaria 123,3 2014 arvio
78 Guatemala 118,7 2014 arvio
79 Ghana 109,9 2014 arvio
80 Syyrian lippu Syyria 107,6 2011 arvio
81 Jemen 106 2014 arvio
82 Libya 103,3 2014 arvio
83 Tansanian lippu Tansania 92,53 2014 arvio
84 Serbian lippu Serbia 90,32 2014 arvio
85 Kroatia 87,3 2014 arvio
86 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 82,15 2014 arvio
87 Libanon 80,51 2014 arvio
88 Jordania 79,77 2014 arvio
89 Liettua 78,95 2014 arvio
90 Panaman lippu Panama 76,95 2014 arvio
91 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 71,95 2014 arvio
92 Costa Rican lippu Costa Rica 71,21 2014 arvio
93 Bolivian lippu Bolivia 70,38 2014 arvio
94 Uruguayn lippu Uruguay 69,78 2014 arvio
95 Kamerun 67,23 2014 arvio
96 Nepalin lippu Nepal 66,92 2014 arvio
97 Ugandan lippu Uganda 66,65 2014 arvio
98 Puerto Ricon lippu Puerto Rico 64,84 2010 arvio
99 Sambian lippu Sambia 61,79 2014 arvio
100 Afganistanin lippu Afganistan 61,69 2014 arvio
101 Bahrainin lippu Bahrain 61,56 2014 arvio
102 Slovenian lippu Slovenia 60,54 2014 arvio
103 Paraguayn lippu Paraguay 57,87 2014 arvio
104 Kongon demokraattinen tasavalta 55,73 2014 arvio
105 Macaon lippu. Macao 51,68 2013 arvio
106 El Salvadorin lippu El Salvador 50,9 2014 arvio
107 Luxemburg 50,65 2014 arvio
108 Kambodža 50,25 2014 arvio
109 Latvia 48,59 2014 arvio
110 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 42,23 2014 arvio
111 Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 40,00 2013 arvio
112 Honduras 38,95 2014 arvio
113 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 38,08 2014 arvio
114 Viron lippu Viro 35,40 2014 arvio
115 Laos 34,48 2014 arvio
116 Gabon 34,28 2014 arvio
117 Georgia 34,27 2014 arvio
118 Senegalin lippu Senegal 33,68 2014 arvio
119 Madagaskarin lippu Madagaskar 33,64 2014 arvio
120 Botswanan lippu Botswana 33,62 2014 arvio
121 Brunein lippu Brunei 32,11 2014 arvio
122 Albanian lippu Albania 30,66 2014 arvio
123 Burkina Fason lippu Burkina Faso 30,08 2014 arvio
124 Nicaraguan lippu Nicaragua 29,85 2014 arvio
125 Tšadin lippu Tšad 29,85 2014 arvio
126 Mosambikin lippu Mosambik 29,76 2014 arvio
127 Mongolian lippu Mongolia 29,71 2014 arvio
128 Kongon tasavalta 28,09 2014 arvio
129 Makedonian lippu. Makedonia 27,41 2014 arvio
130 Malin lippu. Mali 27,10 2014 arvio
131 Zimbabwen lippu Zimbabwe 26,88 2014 arvio
132 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 25,33 2014 arvio
133 Kypros 24,94 2014 arvio
134 Jamaika 24,28 2014 arvio
135 Armenian lippu Armenia 24,26 2014 arvio
136 Namibian lippu Namibia 23,59 2014 arvio
137 Mauritiuksen lippu Mauritius 23,42 2014 arvio
138 Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 23,31 2014 arvio
139 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 22,22 2014 arvio
140 Palestiinalaishallinnon lippu. Länsiranta 20,12 2014 arvio
141 Beninin lippu Benin 19,85 2014 arvio
142 Kirgisia 19,29 2014 arvio
143 Ruandan lippu Ruanda 18,70 2014 arvio
144 Haiti 18,54 2014 arvio
145 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 18,11 2014 arvio
146 Nigerin lippu Niger 17,67 2014 arvio
147 Moldovan lippu Moldova 17,19 2014 arvio
148 Kosovon lippu Kosovo 16,89 2014 arvio
149 Guinea 15,31 2014 arvio
150 Islannin lippu Islanti 13,81 2014 arvio
151 Malawin lippu. Malawi 13,76 2014 arvio
152 Maltan lippu. Malta 13,38 2014 arvio
153 Sierra Leonen lippu Sierra Leone 12,89 2014 arvio
154 Mauritanian lippu. Mauritania 12,86 2014 arvio
155 Uusi-Kaledonia Uusi-Kaledonia 11,10 2014 arvio
156 Togon lippu Togo 10,18 2014 arvio
157 Montenegron lippu Montenegro 9,499 2014 arvio
158 Surinamen lippu Suriname 9,240 2014 arvio
159 Bahaman lippu Bahama 9,034 2014 arvio
160 Swazimaan lippu Swazimaa 8,672 2014 arvio
161 Burundin lippu Burundi 8,396 2014 arvio
162 Itä-Timor 8,364 2014 arvio
163 Eritrean lippu Eritrea 7,855 2014 arvio
164 Fidži 7,292 2014 arvio
165 Ranskan Polynesia 7,150 2012 arvio
166 Monacon lippu Monaco 6,790 2013 arvio
167 Mansaaren lippu Mansaari 6,298 2012 arvio
168 Somalian lippu Somalia 5,896 2010 arvio
169 Bhutanin lippu Bhutan 5,867 2014 arvio
170 Jersey 5,771 2012 arvio
171 Bermudan lippu Bermuda 5,600 2011 arvio
172 Lesotho 5,589 2014 arvio
173 Guyana 5,498 2014 arvio
174 Guam 4,600 2010 arvio
175 Barbadoksen lippu Barbados 4,513 2014 arvio
176 Malediivien lippu Malediivit 4,254 2014 arvio
177 Liberia 3,771 2014 arvio
178 Guernsey 3,420 2013 arvio
179 Gambia 3,362 2014 arvio
180 Kap Verde 3,286 2014 arvio
181 Liechtenstein 3,200 2009 arvio
182 Andorran lippu Andorra 3,163 2012 arvio
183 Curaçaon lippu Curaçao 3,128 2012 arvio
184 Belizen lippu Belize 2,907 2014 arvio
185 Keski-Afrikan tasavalta 2,861 2014 arvio
186 Djiboutin lippu Djibouti 2,858 2014 arvio
187 Aruban lippu Aruba 2,516 2009 arvio
188 Caymansaarten lippu Caymansaaret 2,507 2014 arvio
189 Guinea-Bissau 2,502 2014 arvio
190 Seychellien lippu Seychellit 2,304 2014 arvio
191 Grönlannin lippu Grönlanti 2,133 2011 arvio
192 San Marinon lippu San Marino 2,007 2014 arvio
193 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 1,989 2014 arvio
194 Saint Lucian lippu Saint Lucia 1,893 2014 arvio
195 Gibraltarin lippu Gibraltar 1,850 2013 arvio
196 Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret 1,577 2004 arvio
197 Färsaaret 1,471 2010 arvio
198 Grenada 1,248 2014 arvio
199 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis 1,220 2014 arvio
200 Komorit 1,211 2014 arvio
201 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 1,198 2014 arvio
202 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 1,046 2014 arvio
203 Samoan lippu Samoa 0,995 2014 arvio
204 Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 0,906 2007 arvio
205 Dominican lippu Dominica 0,757 2014 arvio
206 Pohjois-Mariaanien lippu Pohjois-Mariaanit 0,733 2010 arvio
207 Vanuatun lippu Vanuatu 0,687 2014 arvio
208 Turks- ja Caicossaaret Turks- ja Caicossaaret 0,632 2007 arvio
209 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 0,612 2014 arvio
210 Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa 0,5753 2007 arvio
211 Saint Martinin lippu Saint-Martin 0,5615 2005 arvio
212 Tongan lippu Tonga 0,523 2014 arvio
213 Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret 0,500 2010 arvio
214 Sint Maartenin lippu Sint Maarten 0,3658 2014 arvio
215 Mikronesian lippu Mikronesia 0,331 2014 arvio
216 Palaun lippu Palau 0,272 2014 arvio
217 Saint Pierre ja Miquelon Saint Pierre ja Miquelon 0,2153 2006 arvio
218 Cookinsaarten lippu Cookinsaaret 0,1832 2005 arvio
219 Kiribati 0,180 2014 arvio
220 Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret 0,178 2014 arvio
221 Anguillan lippu Anguilla 0,1754 2009 arvio
222 Falklandinsaaret 0,1645 2007 arvio
223 Wallis  ja Futunan lippu Wallis ja Futuna 0,06 2004 arvio
224 Naurun lippu Nauru 0,06 2005 arvio
225 Montserratin lippu Montserrat 0,044 2006 arvio
226 Tuvalun lippu Tuvalu 0,035 2014 arvio
227 Saint Helenan lippu Saint Helena 0,031 2010 arvio
228 Niuen lippu Niue 0,01 2003 arvio
229 Tokelaun lippu Tokelau 0,0015 1993 arvio

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2015/01/weodata/weorept.aspx?sy=2014&ey=2014&scsm=1&ssd=1&sort=subject&ds=.&br=1&pr1.x=65&pr1.y=8&c=512%2C668%2C914%2C672%2C612%2C946%2C614%2C137%2C311%2C962%2C213%2C674%2C911%2C676%2C193%2C548%2C122%2C556%2C912%2C678%2C313%2C181%2C419%2C867%2C513%2C682%2C316%2C684%2C913%2C273%2C124%2C868%2C339%2C921%2C638%2C948%2C514%2C943%2C218%2C686%2C963%2C688%2C616%2C518%2C223%2C728%2C516%2C558%2C918%2C138%2C748%2C196%2C618%2C278%2C624%2C692%2C522%2C694%2C622%2C142%2C156%2C449%2C626%2C564%2C628%2C565%2C228%2C283%2C924%2C853%2C233%2C288%2C632%2C293%2C636%2C566%2C634%2C964%2C238%2C182%2C662%2C453%2C960%2C968%2C423%2C922%2C935%2C714%2C128%2C862%2C611%2C135%2C321%2C716%2C243%2C456%2C248%2C722%2C469%2C942%2C253%2C718%2C642%2C724%2C643%2C576%2C939%2C936%2C644%2C961%2C819%2C813%2C172%2C199%2C132%2C733%2C646%2C184%2C648%2C524%2C915%2C361%2C134%2C362%2C652%2C364%2C174%2C732%2C328%2C366%2C258%2C734%2C656%2C144%2C654%2C146%2C336%2C463%2C263%2C528%2C268%2C923%2C532%2C738%2C944%2C578%2C176%2C537%2C534%2C742%2C536%2C866%2C429%2C369%2C433%2C744%2C178%2C186%2C436%2C925%2C136%2C869%2C343%2C746%2C158%2C926%2C439%2C466%2C916%2C112%2C664%2C111%2C826%2C298%2C542%2C927%2C967%2C846%2C443%2C299%2C917%2C582%2C544%2C474%2C941%2C754%2C446%2C698%2C666&s=PPPGDP&grp=0&a= Report for Selected Country Groups and Subjects (PPP valuation of country GDP)] IMF. Viitattu April 8, 2015.
  2. Data: "Gross domestic product 2013, PPP", World Bank, accessed on 18 December 2014 2014-12-16. Data.worldbank.org. Viitattu 2014-12-18.; European Union calculated by sum of individual countries.
  3. Field listing - GDP (PPP exchange rate), CIA World Factbook