Luettelo valtioista asukaskohtaisen bruttokansantuotteen mukaan (PPP)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo valtioista asukaskohtaisen bruttokansantuotteen mukaan. Bruttokansantuote (BKT) on ilmoitettu Yhdysvaltain dollarein ostovoimapariteetilla (PPP) korjattuna. Ostovoimapariteettia käyttäen voidaan verrata saman rahamäärän todellista arvoa (ostovoimaa) kussakin maassa. Näin saatuja lukuja pidetään parempina maiden välisiin vertailuihin kuin suoraan valuuttakursseilla muutettuja lukuja. Suoraan valuuttakursseista katsotut luvut kuvaavat kuitenkin paremmin maan kykyä tuottaa tuotteita ja palveluita, vaikkakaan eivät kerro ihmisten elinkustannuksista. Luettelossa on myös mukana merentakaisia alueita sekä itsehallinnollisia alueita vaikka ne eivät ole itsenäisiä valtioita.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansainvälinen valuuttarahasto (2014)[1] Maailmanpankki (2011–2013)[2] Central Intelligence Agency (1993–2014)[3]
Sija Valtio BKT (USD)
1 Qatarin lippu Qatar 143 427
2 Luxemburg 92 049
3 Singaporen lippu Singapore 82 762
4 Brunein lippu Brunei 73 233
5 Kuwait 71 020
6 Norjan lippu Norja 66 937
7 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 64 479
8 San Marinon lippu San Marino 60 664
9 Sveitsin lippu Sveitsi 58 087
Hongkong 54 722
10 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 54 597
11 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 52 183
12 Bahrainin lippu Bahrain 51 714
13 Irlanti 49 195
14 Alankomaiden lippu Alankomaat 47 355
15 Australian lippu Australia 46 433
16 Itävalta 46 420
17 Ruotsin lippu Ruotsi 45 986
18 Saksan lippu Saksa 45 888
19 Taiwanin lippu Taiwan 45 854
20 Kanada 44 843
21 Tanskan lippu Tanska 44 343
22 Islannin lippu Islanti 43 637
23 Belgian lippu Belgia 42 973
24 Ranskan lippu Ranska 40 375
25 Suomen lippu Suomi 40 347
26 Omanin lippu Oman 39 681
27 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 39 511
28 Japani 37 390
29 Italia 35 486
30 Etelä-Korea 35 277
31 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 35 152
32 Espanjan lippu Espanja 33 711
33 Maltan lippu. Malta 33 216
34 Israelin lippu Israel 32 691
35 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 32 266
36 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 32 139
37 Kypros 30 769
38 Tšekin lippu Tšekki 29 925
39 Slovenian lippu Slovenia 29 658
40 Slovakian lippu Slovakia 28 175
41 Liettua 27 051
42 Viron lippu Viro 26 999
43 Portugalin lippu Portugali 26 975
44 Kreikka 25 859
45 Seychellien lippu Seychellit 25 607
46 Puolan lippu Puola 25 105
47 Bahaman lippu Bahama 25 049
48 Unkarin lippu Unkari 24 942
49 Venäjän lippu Venäjä 24 805
50 Malesian lippu Malesia 24 654
51 Kazakstan 24 020
52 Latvia 23 707
53 Chilen lippu Chile 22 971
54 Gabon 22 924
55 Argentiinan lippu Argentiina 22 582
56 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 22 573
57 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis 21 091
58 Kroatia 20 889
59 Uruguayn lippu Uruguay 20 556
60 Romanian lippu Romania 19 712
61 Turkin lippu Turkki 19 610
62 Panaman lippu Panama 19 455
63 Mauritiuksen lippu Mauritius 18 553
64 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 18 161
65 Libanon 17 986
66 Meksikon lippu Meksiko 17 881
67 Bulgarian lippu Bulgaria 17 860
68 Venezuelan lippu Venezuela 17 695
69 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 17 618
70 Iran 17 114
71 Surinamen lippu Suriname 16 623
72 Palaun lippu Palau 16 272
73 Barbadoksen lippu Barbados 16 183
74 Brasilian lippu Brasilia 16 096
75 Botswanan lippu Botswana 16 036
76 Libya 15 706
Rotating earth (Very small).gif Maapallo' 15 147
77 Montenegron lippu Montenegro 14 996
78 Costa Rican lippu Costa Rica 14 864
79 Irak 14 571
80 Malediivien lippu Malediivit 14 383
81 Thaimaan lippu Thaimaa 14 354
82 Algerian lippu Algeria 14 259
83 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 14 165
84 Kolumbia 13 430
85 Makedonian lippu. Makedonia 13 349
86 Serbian lippu Serbia 13 329
87 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 13 046
88 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 13 012
89 Kiina 12 880
90 Grenada 11 979
91 Jordania 11 927
92 Mongolian lippu Mongolia 11 882
93 Perun lippu Peru 11 817
94 Saint Lucian lippu Saint Lucia 11 594
95 Albanian lippu Albania 11 377
96 Tunisian lippu Tunisia 11 300
97 Ecuadorin lippu Ecuador 11 244
98 Egyptin lippu Egypti 10 877
99 Dominican lippu Dominica 10 800
100 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 10 778
101 Namibian lippu Namibia 10 765
102 Indonesia 10 641
103 Sri Lankan lippu Sri Lanka 10 372
104 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 9 833
105 Kosovon lippu Kosovo 9 242
106 Ukrainan lippu Ukraina 8 668
107 Jamaika 8 609
108 Paraguayn lippu Paraguay 8 449
109 Belizen lippu Belize 8 248
110 Fidži 8 236
111 El Salvadorin lippu El Salvador 8 021
112 Swazimaan lippu Swazimaa 7 797
113 Georgia 7 653
114 Bhutanin lippu Bhutan 7 641
115 Marokon lippu. Marokko 7 606
116 Guatemala 7 503
117 Armenian lippu Armenia 7 374
118 Angolan lippu Angola 7 203
119 Filippiinit 6 962
120 Guyana 6 895
121 Kongon tasavalta 6 559
122 Kap Verde 6 324
123 Bolivian lippu Bolivia 6 221
124 Nigerian lippu Nigeria 6 031
125 Intia 5 855
126 Vietnamin lippu Vietnam 5 635
127 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 5 609
128 Samoan lippu Samoa 5 180
129 Laos 4 987
130 Moldovan lippu Moldova 4 979
131 Itä-Timor 4 928
132 Tongan lippu Tonga 4 883
133 Nicaraguan lippu Nicaragua 4 736
134 Pakistanin lippu Pakistan 4 736
135 Honduras 4 729
136 Myanmarin lippu Myanmar 4 706
137 Mauritanian lippu. Mauritania 4 288
138 Sudanin lippu Sudan 4 267
139 Ghana 4 129
140 Sambian lippu Sambia 4 064
141 Jemen 3 774
142 Bangladeshin lippu Bangladesh 3 373
143 Kirgisia 3 361
144 Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret 3 334
145 Tuvalun lippu Tuvalu 3 274
146 Kambodža 3 263
147 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 3 153
148 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 3 131
149 Kenia 3 084
150 Djiboutin lippu Djibouti 3 051
151 Mikronesian lippu Mikronesia 3 015
152 Kamerun 2 981
153 Lesotho 2 764
154 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 2 688
155 Tansanian lippu Tansania 2 667
156 Tšadin lippu Tšad 2 617
157 Vanuatun lippu Vanuatu 2 608
158 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 2 399
159 Nepalin lippu Nepal 2 376
160 Senegalin lippu Senegal 2 311
161 Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 2 280
162 Zimbabwen lippu Zimbabwe 2 046
163 Sierra Leonen lippu Sierra Leone 2 027
164 Ugandan lippu Uganda 2 023
165 Afganistanin lippu Afganistan 1 937
166 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 1 895
167 Beninin lippu Benin 1 870
168 Haiti 1 750
169 Malin lippu. Mali 1 729
170 Kiribati 1 713
171 Ruandan lippu Ruanda 1 698
172 Burkina Fason lippu Burkina Faso 1 682
173 Gambia 1 599
174 Etiopia 1 589
175 Komorit 1 548
176 Togon lippu Togo 1 450
177 Madagaskarin lippu Madagaskar 1 437
178 Guinea-Bissau 1 436
179 Guinea 1 313
180 Eritrean lippu Eritrea 1 195
181 Mosambikin lippu Mosambik 1 174
182 Nigerin lippu Niger 1 048
183 Burundin lippu Burundi 911
184 Liberia 882
185 Malawin lippu. Malawi 780
186 Kongon demokraattinen tasavalta 704
187 Keski-Afrikan tasavalta 607
Sija Valtio BKT (USD) Vuosi
Macaon lippu. Macao 142 599 2013
1 Qatarin lippu Qatar 136 727 2013
2 Luxemburg 91 048 2013
3 Kuwait 83 840 2012
4 Singaporen lippu Singapore 78 763 2013
5 Brunein lippu Brunei 71 777 2013
6 Norjan lippu Norja 64 406 2013
7 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 59 845 2012
8 Sveitsin lippu Sveitsi 56 950 2013
9 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 53 644 2013
Hongkong 53 216 2013
Bermudan lippu Bermuda 53 056 2012
10 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 53 042 2013
11 Alankomaiden lippu Alankomaat 46 162 2013
12 Irlanti 45 684 2013
13 Itävalta 45 079 2013
14 Omanin lippu Oman 45 334 2012
15 Ruotsin lippu Ruotsi 44 658 2013
16 Saksan lippu Saksa 43 884 2013
17 Bahrainin lippu Bahrain 43 851 2013
18 Tanskan lippu Tanska 43 782 2013
19 Australian lippu Australia 43 202 2013
20 Kanada 42 753 2013
21 Islannin lippu Islanti 41 859 2013
22 Belgian lippu Belgia 41 575 2013
23 Suomen lippu Suomi 39 740 2013
24 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 38 259 2013
25 Ranskan lippu Ranska 37 532 2013
26 Japani 36 223 2013
Aruban lippu Aruba 36 017 2011
27 Italia 35 281 2013
Puerto Ricon lippu Puerto Rico 34 752 2013
28 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 34 732 2013
29 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 33 768 2013
30 Espanjan lippu Espanja 33 094 2013
31 Etelä-Korea 33 062 2013
32 Israelin lippu Israel 32 491 2013
33 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 30 446 2013
34 Maltan lippu. Malta 29 127 2013
35 Tšekin lippu Tšekki 29 018 2013
36 Slovenian lippu Slovenia 28 859 2013
37 Kypros 28 225 2013
38 Portugalin lippu Portugali 27 804 2013
39 Slovakian lippu Slovakia 26 497 2013
40 Viron lippu Viro 25 823 2013
41 Kreikka 25 667 2013
42 Liettua 25 454 2013
43 Venäjän lippu Venäjä 25 248 2013
44 Seychellien lippu Seychellit 24 588 2013
45 Puolan lippu Puola 23 690 2013
46 Malesian lippu Malesia 23 338 2013
47 Unkarin lippu Unkari 23 334 2013
48 Bahaman lippu Bahama 23 264 2013
49 Kazakstan 23 214 2013
50 Latvia 22 569 2013
51 Chilen lippu Chile 21 942 2013
52 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis 21 396 2013
53 Kroatia 21 351 2013
54 Libya 21 046 2013
55 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 21 028 2013
56 Uruguayn lippu Uruguay 19 594 2013
57 Panaman lippu Panama 19 416 2013
58 Gabon 19 264 2013
59 Romanian lippu Romania 18 974 2013
60 Kuuba 18 796 2011
61 Turkin lippu Turkki 18 783 2013
62 Venezuelan lippu Venezuela 18 198 2013
63 Mauritiuksen lippu Mauritius 17 714 2013
64 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 17 620 2013
65 Libanon 17 174 2013
66 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 17 143 2013
67 Meksikon lippu Meksiko 16 370 2013
68 Surinamen lippu Suriname 16 071 2013
69 Botswanan lippu Botswana 15 752 2013
70 Bulgarian lippu Bulgaria 15 732 2013
71 Iran 15 590 2013
72 Barbadoksen lippu Barbados 15 574 2012
73 Palaun lippu Palau 15 096 2013
74 Brasilian lippu Brasilia 15 038 2013
75 Irak 14 951 2013
Rotating earth (Very small).gif Maapallo 14 402 2013
76 Thaimaan lippu Thaimaa 14 394 2013
77 Montenegron lippu Montenegro 14 132 2013
78 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 14 004 2013
79 Costa Rican lippu Costa Rica 13 876 2013
80 Algerian lippu Algeria 13 320 2013
81 Serbian lippu Serbia 13 020 2013
82 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 12 867 2013
83 Kolumbia 12 424 2013
84 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 12 186 2013
85 Kiina 11 907 2013
86 Jordania 11 783 2013
87 Perun lippu Peru 11 774 2013
88 Malediivien lippu Malediivit 11 657 2013
89 Grenada 11 645 2013
90 Makedonian lippu. Makedonia 11 612 2013
91 Tunisian lippu Tunisia 11 125 2013
92 Egyptin lippu Egypti 11 089 2013
93 Ecuadorin lippu Ecuador 10 890 2013
94 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 10 491 2013
95 Saint Lucian lippu Saint Lucia 10 488 2013
96 Dominican lippu Dominica 10 343 2013
97 Albanian lippu Albania 9 931 2013
98 Sri Lankan lippu Sri Lanka 9 738 2013
99 Namibian lippu Namibia 9 583 2013
100 Indonesia 9 561 2013
101 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 9 536 2013
102 Mongolian lippu Mongolia 9 435 2013
103 Jamaika 8 893 2013
104 Kosovon lippu Kosovo 8 884 2013
105 Ukrainan lippu Ukraina 8 790 2013
106 Belizen lippu Belize 8 487 2013
107 Paraguayn lippu Paraguay 8 093 2013
108 Armenian lippu Armenia 7 776 2013
109 El Salvadorin lippu El Salvador 7 764 2013
110 Fidži 7 750 2013
111 Angolan lippu Angola 7 736 2013
112 Bhutanin lippu Bhutan 7 405 2013
113 Guatemala 7 297 2013
114 Marokon lippu. Marokko 7 198 2013
115 Georgia 7 160 2013
116 Swazimaan lippu Swazimaa 6 685 2013
117 Guyana 6 546 2013
118 Filippiinit 6 536 2013
119 Kap Verde 6 416 2013
120 Bolivian lippu Bolivia 6 131 2013
121 Kongon tasavalta 5 869 2013
122 Samoan lippu Samoa 5 769 2013
123 Nigerian lippu Nigeria 5 602 2013
124 Intia 5 418 2013
125 Tongan lippu Tonga 5 304 2013
126 Vietnamin lippu Vietnam 5 294 2013
127 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 5 168 2013
128 Palestiinan lippu Palestiina 4 921 2012
129 Laos 4 822 2013
130 Moldovan lippu Moldova 4 671 2013
131 Nicaraguan lippu Nicaragua 4 643 2013
132 Pakistanin lippu Pakistan 4 602 2013
133 Honduras 4 593 2013
134 Ghana 3 992 2013
135 Jemen 3 959 2013
136 Sambian lippu Sambia 3 926 2013
137 Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret 3 901 2013
138 Tuvalun lippu Tuvalu 3 645 2013
139 Mikronesian lippu Mikronesia 3 395 2013
140 Sudanin lippu Sudan 3 373 2013
141 Kirgisia 3 213 2013
142 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 3 211 2013
143 Mauritanian lippu. Mauritania 3 043 2013
144 Kambodža 3 041 2013
145 Djiboutin lippu Djibouti 2 999 2013
146 Vanuatun lippu Vanuatu 2 991 2013
147 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 2 971 2013
148 Bangladeshin lippu Bangladesh 2 948 2013
149 Kamerun 2 830 2013
150 Kenia 2 795 2013
151 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 2 643 2013
152 Lesotho 2 576 2013
153 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 2 512 2013
154 Tansanian lippu Tansania 2 443 2013
155 Nepalin lippu Nepal 2 245 2013
156 Senegalin lippu Senegal 2 242 2013
157 Tšadin lippu Tšad 2 089 2013
158 Itä-Timor 2 076 2012
159 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 2 069 2013
160 Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 2 030 2013
161 Afganistanin lippu Afganistan 1 946 2013
162 Kiribati 1 856 2013
163 Zimbabwen lippu Zimbabwe 1 832 2013
164 Beninin lippu Benin 1 791 2013
165 Haiti 1 703 2013
166 Burkina Fason lippu Burkina Faso 1 685 2013
167 Ugandan lippu Uganda 1 674 2013
168 Gambia 1 661 2013
169 Malin lippu. Mali 1 642 2013
170 Sierra Leonen lippu Sierra Leone 1 544 2013
171 Ruandan lippu Ruanda 1 474 2013
172 Komorit 1 446 2013
173 Madagaskarin lippu Madagaskar 1 414 2013
174 Guinea-Bissau 1 407 2013
175 Togon lippu Togo 1 391 2013
176 Etiopia 1 380 2013
177 Guinea 1 253 2013
178 Eritrean lippu Eritrea 1 196 2013
179 Mosambikin lippu Mosambik 1 105 2013
180 Nigerin lippu Niger 916 2013
181 Liberia 878 2013
182 Kongon demokraattinen tasavalta 809 2013
183 Malawin lippu. Malawi 780 2013
184 Burundin lippu Burundi 772 2013
185 Keski-Afrikan tasavalta 604 2013
Sija Valtio BKT (USD) Vuosi
1 Qatarin lippu Qatar 102 100 2013 arvio
2 Luxemburg 92 400 2014 arvio
3 Liechtenstein 89 400 2009 arvio
- Macaon lippu. Macao 88 700 2013 arvio
- Bermudan lippu Bermuda 86 000 2011 arvio
- Mansaaren lippu Mansaari 83 100 2007 arvio
4 Singaporen lippu Singapore 81 300 2014 arvio
5 Monacon lippu Monaco 78 700 2013 arvio
6 Brunein lippu Brunei 77 700 2014 arvio
7 Kuwait 71 000 2014 arvio
- Sint Maartenin lippu Sint Maarten 66 800 2014 arvio
8 Norjan lippu Norja 65 900 2014 arvio
9 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 65 000 2014 arvio
- Jersey 57 000 2005 arvio
- Falklandinsaaret 55 400 2002 arvio
10 Sveitsin lippu Sveitsi 55 200 2014 arvio
- Hongkong 55 200 2014 arvio
11 San Marinon lippu San Marino 55 000 2013 arvio
12 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 54 800 2014 arvio
13 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 52 800 2014 arvio
14 Bahrainin lippu Bahrain 51 400 2014 arvio
15 Alankomaiden lippu Alankomaat 47 400 2014 arvio
16 Irlanti 46 800 2014 arvio
17 Australian lippu Australia 46 600 2014 arvio
18 Itävalta 45 400 2014 arvio
19 Ruotsin lippu Ruotsi 44 700 2014 arvio
20 Saksan lippu Saksa 44 700 2014 arvio
- Guernsey 44 600 2005 arvio
21 Kanada 44 500 2014 arvio
22 Tanskan lippu Tanska 44 300 2014 arvio
23 Omanin lippu Oman 44 100 2014 arvio
- Caymansaarten lippu Caymansaaret 43 800 2004 arvio
24 Taiwanin lippu Taiwan 43 600 2013 arvio
- Gibraltarin lippu Gibraltar 43 000 2008 arvio
25 Islannin lippu Islanti 42 600 2014 arvio
- Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret 42 300 2010 arvio
26 Belgian lippu Belgia 41 700 2014 arvio
27 Suomen lippu Suomi 40 500 2014 arvio
28 Ranskan lippu Ranska 40 400 2014 arvio
- Uusi-Kaledonia Uusi-Kaledonia 38 800 2012 arvio
- Grönlannin lippu Grönlanti 38 400 2008 arvio
- Euroopan unionin lippu Euroopan unioni 38 300 2014 arvio
29 Japani 37 800 2014 arvio
30 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 37 700 2014 arvio
31 Andorran lippu Andorra 37 200 2011 arvio
32 Etelä-Korea 35 400 2014 arvio
33 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 35 000 2014 arvio
- Saint Pierre ja Miquelon Saint Pierre ja Miquelon 34 900 2006 arvio
34 Italia 34 500 2014 arvio
35 Israelin lippu Israel 33 400 2014 arvio
36 Espanjan lippu Espanja 33 000 2014 arvio
37 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 32 600 2014 arvio
38 Maltan lippu. Malta 31 700 2014 arvio
39 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 31 300 2014 arvio
- Färsaaret 30 500 2008 arvio
40 Slovenian lippu Slovenia 29 400 2014 arvio
- Turks- ja Caicossaaret Turks- ja Caicossaaret 29 100 2007 arvio
- Guam 28 700 2010 arvio
41 Tšekin lippu Tšekki 28 400 2014 arvio
42 Kypros 28 000 2014 arvio
43 Slovakian lippu Slovakia 27 700 2014 arvio
44 Liettua 26 700 2014 arvio
45 Viron lippu Viro 26 600 2014 arvio
46 Portugalin lippu Portugali 26 300 2014 arvio
- Ranskan Polynesia 26 100 2012 arvio
47 Kreikka 25 800 2014 arvio
- Aruban lippu Aruba 25 300 2011 arvio
48 Bahaman lippu Bahama 25 100 2014 arvio
49 Venäjän lippu Venäjä 24 800 2014 arvio
50 Seychellien lippu Seychellit 24 500 2014 arvio
51 Malesian lippu Malesia 24 500 2014 arvio
52 Puolan lippu Puola 24 400 2014 arvio
53 Unkarin lippu Unkari 24 300 2014 arvio
54 Kazakstan 24 100 2014 arvio
55 Latvia 23 900 2014 arvio
56 Chilen lippu Chile 23 200 2014 arvio
57 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 22 600 2014 arvio
58 Argentiinan lippu Argentiina 22 100 2014 arvio
59 Gabon 21 600 2014 arvio
60 Uruguayn lippu Uruguay 20 500 2014 arvio
61 Kroatia 20 400 2014 arvio
62 Panaman lippu Panama 20 300 2014 arvio
63 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis 20 300 2014 arvio
64 Turkin lippu Turkki 19 600 2014 arvio
65 Romanian lippu Romania 19 400 2014 arvio
- Saint Martinin lippu Saint-Martin 19 300 2005 arvio
66 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 18 200 2014 arvio
67 Venezuelan lippu Venezuela 17 900 2014 arvio
68 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 17 900 2014 arvio
69 Libanon 17 900 2014 arvio
70 Mauritiuksen lippu Mauritius 17 900 2014 arvio
71 Meksikon lippu Meksiko 17 900 2014 arvio
72 Bulgarian lippu Bulgaria 17 100 2014 arvio
73 Surinamen lippu Suriname 16 700 2014 arvio
74 Libya 16 600 2014 arvio
75 Iran 16 500 2014 arvio
- Puerto Ricon lippu Puerto Rico 16 300 2010 arvio
76 Barbadoksen lippu Barbados 16 200 2014 arvio
77 Botswanan lippu Botswana 16 000 2014 arvio
78 Montenegron lippu Montenegro 15 200 2014 arvio
79 Brasilian lippu Brasilia 15 200 2014 arvio
80 Palaun lippu Palau 15 400 2014 arvio
- Curaçaon lippu Curaçao 15 000 2004 arvio
81 Costa Rican lippu Costa Rica 14 900 2013 arvio
- Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret 14 500 2004 arvio
82 Thaimaan lippu Thaimaa 14 400 2014 arvio
83 Algerian lippu Algeria 14 300 2014 arvio
84 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 14 200 2014 arvio
85 Irak 14 100 2014 arvio
- Pohjois-Mariaanien lippu Pohjois-Mariaanit 13 600 2010 arvio
86 Kolumbia 13 500 2014 arvio
87 Makedonian lippu. Makedonia 13 200 2014 arvio
88 Kiina 12 900 2014 arvio
89 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 12 800 2014 arvio
90 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 12 700 2014 arvio
91 Serbian lippu Serbia 12 500 2014 arvio
92 Malediivien lippu Malediivit 12 400 2014 arvio
- Anguillan lippu Anguilla 12 200 2008 arvio
93 Perun lippu Peru 12 000 2014 arvio
94 Jordania 11 900 2014 arvio
95 Grenada 11 800 2014 arvio
96 Tunisian lippu Tunisia 11 400 2014 arvio
97 Ecuadorin lippu Ecuador 11 400 2014 arvio
98 Saint Lucian lippu Saint Lucia 11 100 2014 arvio
99 Albanian lippu Albania 11 100 2014 arvio
100 Egyptin lippu Egypti 11 100 2014 arvio
101 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 10 900 2014 arvio
102 Namibian lippu Namibia 10 800 2014 arvio
103 Dominican lippu Dominica 10 700 2014 arvio
104 Sri Lankan lippu Sri Lanka 10 400 2014 arvio
105 Kuuba 10 200 2010 arvio
106 Mongolian lippu Mongolia 10 200 2014 arvio
107 Indonesia 10 200 2014 arvio
108 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 9 800 2014 arvio
109 Cookinsaarten lippu Cookinsaaret 9 100 2005 arvio
110 Jamaika 8 700 2014 arvio
- Montserratin lippu Montserrat 8 500 2006 arvio
111 Paraguayn lippu Paraguay 8 400 2014 arvio
112 Ukrainan lippu Ukraina 8 200 2014 arvio
113 Fidži 8 200 2014 arvio
114 Angolan lippu Angola 8 200 2014 arvio
115 Belizen lippu Belize 8 100 2014 arvio
116 El Salvadorin lippu El Salvador 8 000 2014 arvio
117 Kosovon lippu Kosovo 8 000 2014 arvio
- Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa 8 000 2007 arvio
- Saint Helenan lippu Saint Helena 7 800 FY09/10 arvio
118 Swazimaan lippu Swazimaa 7 800 2014 arvio
119 Bhutanin lippu Bhutan 7 700 2014 arvio
120 Georgia 7 700 2014 arvio
121 Marokon lippu. Marokko 7 700 2014 arvio
122 Guatemala 7 500 2014 arvio
123 Armenian lippu Armenia 7 400 2014 arvio
124 Filippiinit 7 000 2014 arvio
125 Guyana 6 900 2014 arvio
126 Itä-Timor 6 800 2014 arvio
127 Kongon tasavalta 6 600 2014 arvio
128 Kap Verde 6 300 2014 arvio
129 Bolivian lippu Bolivia 6 200 2014 arvio
130 Nigerian lippu Nigeria 6 100 2014 arvio
131 Intia 5 800 2014 arvio
132 Niuen lippu Niue 5 800 2003 arvio
133 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 5 600 2014 arvio
134 Vietnamin lippu Vietnam 5 600 2014 arvio
135 Samoan lippu Samoa 5 200 2014 arvio
136 Syyrian lippu Syyria 5 100 2011 arvio
137 Tongan lippu Tonga 5 000 2014 arvio
138 Laos 5 000 2014 arvio
139 Naurun lippu Nauru 5 000 2005 arvio
140 Palestiinan lippu Palestiina 4 900 2012 arvio
141 Myanmarin lippu Myanmar 4 800 2014 arvio
142 Moldovan lippu Moldova 4 800 2014 arvio
143 Nicaraguan lippu Nicaragua 4 800 2014 arvio
144 Honduras 4 700 2014 arvio
145 Pakistanin lippu Pakistan 4 700 2014 arvio
146 Sudanin lippu Sudan 4 500 2013 arvio
147 Ghana 4 200 2014 arvio
148 Sambian lippu Sambia 4 100 2014 arvio
149 Jemen 3 900 2014 arvio
- Wallis  ja Futunan lippu Wallis ja Futuna 3 800 2004 arvio
150 Bangladeshin lippu Bangladesh 3 400 2014 arvio
151 Kirgisia 3 400 2014 arvio
152 Mauritanian lippu. Mauritania 3 400 2014 arvio
153 Kambodža 3 300 2014 arvio
154 Mikronesian lippu Mikronesia 3 200 2014 arvio
155 Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret 3 200 2014 arvio
156 Tuvalun lippu Tuvalu 3 200 2014 arvio
157 Kenia 3 100 2014 arvio
158 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 3 100 2014 arvio
159 Kamerun 3 000 2014 arvio
160 Djiboutin lippu Djibouti 3 000 2014 arvio
161 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 2 900 2014 arvio
162 Lesotho 2 900 2014 arvio
163 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 2 700 2014 arvio
164 Tšadin lippu Tšad 2 600 2014 arvio
165 Vanuatun lippu Vanuatu 2 500 2014 arvio
- Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 2 500 2007 arvio
166 Nepalin lippu Nepal 2 400 2014 arvio
167 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 2 400 2014 arvio
168 Senegalin lippu Senegal 2 300 2014 arvio
169 Sierra Leonen lippu Sierra Leone 2 100 2014 arvio
170 Afganistanin lippu Afganistan 2 000 2014 arvio
171 Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 2 000 2014 arvio
172 Zimbabwen lippu Zimbabwe 2 000 2014 arvio
173 Tansanian lippu Tansania 1 900 2014 arvio
174 Beninin lippu Benin 1 900 2014 arvio
175 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 1 800 2014 arvio
176 Haiti 1 800 2014 arvio
177 Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 1 800 2013 arvio
178 Ugandan lippu Uganda 1 800 2014 arvio
179 Gambia 1 700 2014 arvio
180 Ruandan lippu Ruanda 1 700 2014 arvio
181 Burkina Fason lippu Burkina Faso 1 700 2014 arvio
182 Komorit 1 700 2014 arvio
183 Kiribati 1 600 2014 arvio
184 Malin lippu. Mali 1 600 2014 arvio
185 Togon lippu Togo 1 500 2014 arvio
186 Etiopia 1 500 2014 arvio
187 Madagaskarin lippu Madagaskar 1 700 2012 arvio
188 Guinea-Bissau 1 400 2012 arvio
189 Guinea 1 300 2014 arvio
190 Eritrean lippu Eritrea 1 200 2014 arvio
191 Mosambikin lippu Mosambik 1 100 2014 arvio
192 Nigerin lippu Niger 1 000 2014 arvio
- Tokelaun lippu Tokelau 1 000 1993 arvio
193 Liberia 900 2014 arvio
194 Burundin lippu Burundi 900 2014 arvio
195 Malawin lippu. Malawi 800 2014 arvio
196 Kongon demokraattinen tasavalta 700 2014 arvio
197 Somalian lippu Somalia 600 2010 arvio
198 Keski-Afrikan tasavalta 600 2014 arvio

viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. World Economic Outlook Database, April 2015, International Monetary Fund. Database updated on 14 April 2015. Accessed on 14 April 2015.
  2. "GDP per capita, PPP (current international $)", World Development Indicators database, World Bank. Database updated on 14 April 2015. Accessed on 14 April 2015.
  3. GDP - per capita (PPP), The World Factbook, Central Intelligence Agency. Accessed on 7 March 2014.


Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]