Luettelo maiden ja alueiden hiilidioksidipäästöistä henkeä kohti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hiilidioksidipäästöt henkeä kohti maailman kaikissa eri maissa vuonna 2017. Mitä tummempi punainen, sitä suuremmat päästöt per henkilö. Valkoinen tarkoittaa, että dataa ei ole.

Tämä on luettelo maiden ja joidenkin epäitsenäisten alueiden hiilidioksidipäästöistä henkeä kohti vuodesta 1990 vuoteen 2003. Tiedot ovat peräisin Yhdysvaltain energiaviraston Carbon Dioxide Information Analysis Center (CDIAC) YK:n tilastokeskukselle tekemästä tutkimuksesta.

Maat on lueteltu vuoden 2003 päästöjen mukaan. Tilanne on muuttunut tästä huomattavasti.

Sija Maa Tonnia CO2 per asukas
1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2011
1  Yhdysvaltain Neitsytsaaret 81,7 93,6 82,2 115,4 130,3 103,1 105,2 103,6 93,9 106,2 109,5 119,6 110,7 121,3
2  Qatar 26,1 37,4 55,3 62,1 60,2 60,4 61,4 68,7 60,3 56,9 60,1 66,3 67,4 63,1
3  Yhdistyneet arabiemiirikunnat 29,3 30,2 29,4 31,0 33,0 30,2 16,9 17,7 36,4 36,0 35,6 33,5 33,7 33,6
4  Kuwait 21,1 5,5 10,0 16,4 20,6 32,3 28,4 28,1 33,8 32,6 31,7 28,8 27,1 31,1
5  Bahrain 23,8 21,9 19,5 27,2 26,6 27,2 25,9 27,9 28,8 27,4 27,8 26,4 30,6 31,0
6  Guam 17,0 17,8 17,7 25,2 31,8 28,5 27,7 27,3 27,2 26,6 26,2 25,9 25,5 25,0
7  Alankomaiden Antillit 6,3 20,8 21,3 29,7 28,7 28,5 26,9 40,6 19,0 18,3 18,7 19,0 19,2 22,7
8  Aruba 27,7 27,8 23,6 23,0 22,0 21,4 21,1 21,2 18,9 18,8 22,7 22,4 22,5 22,3
9  Trinidad ja Tobago 13,9 17,1 17,0 13,5 15,4 16,1 16,5 14,6 15,8 18,7 19,7 20,1 21,5 22,1
10  Luxemburg 26,3 27,8 30,5 27,5 25,6 20,6 20,5 19,0 17,4 17,9 18,9 19,5 21,1 22,0
11  Yhdysvallat 18,9 18,7 18,4 19,3 19,5 19,3 19,4 20,2 19,8 19,9 20,4 20,1 20,0 19,8 17,0
12  Australia 16,2 15,4 15,8 16,0 16,3 16,5 17,4 17,2 17,8 18,4 18,3 19,1 18,2 18,0
13  Kanada 15,0 14,7 14,8 15,1 14,3 15,3 15,3 16,2 15,3 15,6 16,2 16,0 17,1 17,9
14 Montserrat Montserrat 3,2 3,2 3,4 3,4 3,4 4,2 4,4 5,9 8,4 10,1 12,6 14,1 15,7 16,0
15  Falklandinsaaret 19,0 18,4 17,7 16,9 16,2 16,7 17,1 17,5 13,6 13,1 12,7 13,9 13,8 15,1
16  Färsaaret 13,0 12,3 13,8 12,8 11,5 14,1 14,4 14,4 14,4 14,4 14,2 14,1 14,1 14,2
17  Viro 16,1 13,3 13,6 12,5 13,4 13,6 12,6 11,6 11,7 12,1 11,8 13,6
18  Saudi-Arabia 12,1 16,4 17,1 18,4 17,7 13,1 14,2 12,6 10,9 11,1 12,7 12,8 12,7 13,0
19 Gibraltar Gibraltar 2,3 2,6 1,8 10,8 13,1 11,0 6,6 3,1 11,3 11,7 12,1 12,4 12,6 13,0
20  Suomi 10,3 10,7 9,5 10,3 11,4 10,7 12,2 11,6 10,9 10,7 10,0 10,9 11,8 13,0 10,2
21  Oman 5,6 5,7 6,1 6,5 7,2 7,3 6,8 6,8 7,1 8,7 9,0 9,9 12,2 12,9
22  Brunei 22,7 19,6 18,7 18,9 17,8 17,7 17,0 17,7 10,7 13,3 17,2 16,1 15,1 12,7
23  Palau 15,3 15,0 14,8 13,9 13,6 13,8 13,8 13,1 13,0 12,8 12,6 12,0 11,9 12,3
24  Tšekki 13,1 12,9 12,5 11,8 12,2 12,0 11,5 10,6 11,6 11,6 11,2 11,4
25  Singapore 15,0 14,4 14,2 16,3 19,1 13,5 15,0 16,8 14,8 14,3 14,1 13,8 13,4 11,3
26 Ranska Saint-Pierre ja Miquelon 15,7 17,2 16,2 12,7 12,2 12,2 12,2 7,9 9,5 9,5 9,5 9,5 10,1 11,3
27  Nauru 13,9 13,6 13,5 13,2 12,9 12,8 12,5 12,2 11,9 11,3 11,1 11,0 10,8 10,8
28  Kazakstan 15,5 13,2 12,3 10,4 8,9 8,3 8,0 7,4 8,1 8,4 10,6 10,7
29  Israel 7,4 7,3 8,3 8,8 8,8 9,7 9,4 10,6 10,2 9,8 10,6 10,3 10,8 10,6
30  Irlanti 8,7 9,5 8,9 9,0 9,3 9,2 9,8 10,0 10,4 10,8 10,9 11,3 10,8 10,3
31  Venäjä 13,4 12,2 10,6 10,2 10,1 9,7 9,5 9,7 9,9 9,9 9,9 10,3
32  Tanska 9,7 12,1 10,3 11,3 11,7 10,6 12,8 10,8 10,3 9,4 8,7 9,0 8,9 10,1
33 Grönlanti Grönlanti 10,0 9,8 8,6 9,0 9,0 9,0 9,2 9,3 9,5 9,6 9,9 10,0 10,0 10,0
34  Norja 8,3 8,3 7,8 8,3 8,4 5,9 6,4 6,7 6,9 7,6 7,4 8,1 12,5 9,9 9,2
35  Saksa 0,0 11,2 10,8 10,5 10,4 10,2 10,5 10,2 10,1 9,6 9,7 10,0 9,7 9,8 8,9
36  Japani 8,7 8,8 8,9 8,7 9,1 9,1 9,3 9,3 8,9 9,2 9,5 9,4 9,5 9,7
37  Etelä-Korea 5,6 6,1 6,6 7,2 7,7 8,3 9,0 9,3 7,9 8,5 9,1 9,3 9,4 9,6
38 Yhdistynyt kuningaskunta Iso-Britannia 10,0 11,3 9,9 9,6 9,5 9,5 9,9 9,3 9,2 9,2 9,5 9,6 9,3 9,4
39  Turkmenistan 7,2 6,9 8,2 8,3 7,4 6,9 5,9 7,9 7,9 8,7 9,1 9,2
40  Libya 8,7 8,9 8,4 8,6 8,3 9,1 8,2 9,7 8,9 8,5 8,8 8,9 8,9 8,9
41 Kypros Kypros 6,8 6,5 7,1 7,2 7,3 7,0 7,1 7,2 7,8 7,8 8,2 8,1 8,1 8,9
42  Uusi-Seelanti 6,9 7,2 7,5 7,1 7,3 7,3 8,2 8,5 8,1 8,4 8,7 9,1 8,9 8,8
43  Alankomaat 9,4 9,3 9,2 9,5 8,8 9,0 9,9 9,3 9,4 9,0 8,8 8,8 9,4 8,7
44  Kreikka 7,1 6,5 7,1 7,1 7,3 7,3 7,6 7,7 7,9 7,8 8,2 8,4 8,5 8,7
45  Itävalta 7,5 8,0 7,2 7,1 7,2 7,3 7,4 7,4 7,7 7,5 7,5 8,0 8,0 8,6
46  Belgia 10,1 10,5 10,4 9,9 10,3 10,5 10,6 10,3 10,6 10,2 9,9 9,2 6,8 8,3
47 Flags of New Caledonia.svg Uusi-Kaledonia 9,4 10,2 9,8 9,6 9,1 8,9 8,9 9,0 8,7 9,6 8,4 8,3 8,1 8,2
48  Puola 9,1 9,0 8,9 9,1 8,8 9,0 9,4 9,0 8,4 8,1 7,8 7,8 7,7 7,9
49  Bermuda 9,9 8,2 6,6 7,6 7,5 7,4 7,5 7,5 7,4 7,4 7,4 7,3 7,9 7,8
50  Slovenia 6,3 6,5 5,5 7,1 7,5 8,1 7,7 7,6 7,3 7,7 7,8 7,8
51  Etelä-Afrikka 7,8 7,9 7,2 7,5 7,6 7,8 7,6 7,6 7,6 7,4 7,2 7,2 7,7 7,8
52  Italia 6,9 7,0 7,1 6,9 6,8 7,2 7,1 7,1 7,3 7,3 7,4 7,4 7,5 7,7
53  Islanti 7,9 7,0 7,0 7,6 7,6 7,3 8,2 7,7 7,6 7,4 7,7 7,4 7,7 7,6
54  Espanja 5,4 5,5 5,7 5,2 5,4 5,9 5,8 6,1 6,3 6,8 6,9 6,9 7,3 7,3
55  Caymansaaret 9,5 9,8 9,6 9,5 9,1 8,7 8,3 7,9 7,6 7,3 7,1 6,9 6,9 7,1
56  Slovakia 8,1 7,1 7,0 7,7 7,4 7,2 7,4 7,2 6,6 6,9 6,9 7,0
57  Seychellit 1,6 1,9 2,3 2,2 2,5 2,5 2,6 5,5 5,7 6,7 7,3 8,3 6,9 6,9
58  Ukraina 11,6 9,9 8,2 8,3 7,8 6,5 6,3 6,4 6,2 6,3 6,4 6,6
59  Valko-Venäjä 9,2 7,6 6,8 6,2 6,3 6,1 5,9 5,8 5,9 5,9 6,0 6,4
60  Malesia 3,1 3,7 4,0 4,7 4,7 5,9 5,9 5,8 5,2 4,8 5,5 5,8 5,9 6,4
61  Ranska 6,4 6,8 6,3 6,2 5,7 6,0 6,4 5,9 6,4 6,1 6,0 6,3 6,2 6,2
62  Malta 6,2 6,8 7,2 7,4 7,2 7,8 8,2 8,7 5,4 5,9 5,4 5,2 5,3 6,2
63  Bahama 7,7 6,9 6,8 6,4 6,3 6,2 6,1 6,0 6,1 6,0 6,0 5,9 6,7 6,0
64  Ruotsi 5,8 6,0 5,9 5,5 5,7 5,3 6,1 5,4 5,4 5,1 5,2 5,4 6,2 5,9
65  Unkari 5,8 5,9 5,4 5,7 5,3 5,6 5,8 5,7 5,6 5,6 5,3 5,5 5,5 5,7
66  Portugali 4,2 4,3 4,7 4,6 4,7 5,0 4,8 5,0 5,4 5,9 5,8 5,7 6,0 5,6
67 Flag of French Guiana.svg Ranskan Guayana 6,9 6,8 6,9 6,7 6,6 6,5 6,3 6,0 6,3 6,1 6,0 5,8 5,8 5,6
68  Sveitsi 6,3 6,1 6,2 5,9 5,9 5,6 5,7 5,9 5,9 5,7 5,5 6,0 5,7 5,6
69  Iran 3,9 3,9 4,1 3,8 4,8 4,4 4,8 4,9 4,7 4,2 4,4 4,5 5,5 5,6
70  Venezuela 6,0 5,9 5,3 6,2 7,7 6,7 6,9 6,7 7,0 6,8 6,7 6,4 5,4 5,6
71  Bulgaria 8,7 6,8 6,0 7,8 6,3 6,8 6,3 6,1 5,9 5,3 5,3 5,6 5,3 5,6
72  Hongkong 4,6 4,8 5,4 5,8 4,9 4,8 4,4 4,5 5,8 6,1 5,7 5,3 5,1 5,5
73  Libanon 3,3 3,4 3,9 3,9 4,1 4,3 4,3 4,8 4,8 4,9 4,5 4,8 4,7 5,4
74  Kroatia 3,7 3,7 3,6 3,8 4,0 4,2 4,5 4,6 4,4 4,7 4,9 5,3
75  Pohjois-Makedonia 5,5 5,3 5,3 5,4 6,0 5,4 6,1 5,6 5,7 5,7 5,1 5,2
76  Algeria 3,0 3,1 3,0 3,0 3,1 3,4 3,4 3,0 6,0 5,5 5,4 5,2 5,3 5,1
77  Suriname 4,5 5,2 5,2 5,2 5,2 5,2 5,0 5,0 5,0 5,0 4,9 5,2 5,1 5,1
78  Antigua ja Barbuda 4,8 4,5 4,4 4,6 4,6 4,6 4,5 4,7 4,5 4,7 4,6 4,5 4,7 5,0
79  Bosnia ja Hertsegovina 1,2 1,0 1,1 1,2 1,5 3,6 4,6 4,2 5,1 5,1 4,8 4,9
80  Uzbekistan 5,3 5,4 5,0 4,3 4,4 4,3 4,9 4,8 4,8 4,8 4,8 4,8
81  Serbia ja Montenegro 4,3 3,7 3,6 3,8 4,4 4,7 4,9 3,5 3,9 4,1 4,5 4,8
82  Amerikan Samoa 6,1 5,9 6,1 5,9 5,4 5,1 5,2 5,2 5,1 5,0 4,9 4,8 4,7 4,7
83  Barbados 4,2 4,7 3,8 4,3 2,9 3,2 3,2 3,4 4,3 4,6 4,5 4,6 4,6 4,4
84  Romania 6,7 5,8 5,3 5,1 4,9 5,5 5,4 5,0 4,4 3,8 3,9 4,2 4,0 4,2
85  Macao 2,8 2,9 2,8 3,0 3,1 3,0 3,4 3,5 3,6 3,5 3,7 3,8 4,1 4,1
86  Jamaika 3,4 3,4 3,4 3,5 3,5 3,9 4,1 4,2 3,8 3,8 4,0 4,1 3,9 4,1
87  Meksiko 4,5 4,3 4,5 4,1 4,3 4,0 3,9 4,1 4,0 4,0 4,0 4,0 3,9 4,0
88 Ranska Guadeloupe 3,3 3,4 3,5 3,6 3,7 3,7 3,7 3,7 3,6 3,7 3,8 3,8 3,9 3,9
89  Thaimaa 1,8 2,1 2,3 2,5 2,7 3,1 3,4 3,5 3,1 3,2 3,3 3,5 3,7 3,9
90  Liettua 5,8 4,8 4,8 4,4 4,4 4,2 4,5 3,8 3,4 3,6 3,6 3,7
91  Chile 2,7 2,5 2,6 2,6 2,9 3,1 3,5 3,9 3,8 4,1 3,9 3,5 3,6 3,7
92  Brittiläiset Neitsytsaaret 3,0 2,9 3,0 2,9 2,9 2,8 3,1 3,0 2,9 2,9 2,8 2,8 3,2 3,6
93  Pohjois-Korea 12,4 12,6 12,7 12,8 12,6 12,4 12,2 11,0 3,0 3,3 3,5 3,6 3,4 3,5
94  Azerbaidžan 6,3 5,9 5,4 4,2 3,9 3,6 3,8 4,1 3,7 3,4 3,4 3,5
95 Martinique Martinique 5,7 5,1 5,6 5,5 5,5 5,4 5,4 5,4 5,4 5,4 5,4 5,5 5,8 3,4
96  Argentiina 3,4 3,5 3,6 3,4 3,5 3,4 3,6 3,7 3,7 3,9 3,7 3,4 3,2 3,4
97 Ranska Réunion 2,0 2,4 2,4 2,4 2,7 2,9 3,0 3,1 3,3 3,3 3,4 3,3 3,3 3,3
98  Jordania 3,1 2,9 3,4 3,1 3,3 3,2 3,2 3,1 3,1 3,0 3,1 3,0 3,1 3,2
99  Kiina 2,1 2,2 2,2 2,3 2,5 2,6 2,7 2,7 2,5 2,2 2,2 2,3 2,7 3,2
100  Mongolia 4,5 5,4 4,8 4,0 3,4 3,3 3,3 3,2 3,1 3,1 3,0 3,1 3,2 3,1
101  Turkki 2,6 2,5 2,5 2,6 2,5 2,7 3,0 3,1 3,1 3,0 3,3 2,9 3,0 3,1
102  Belize 1,7 1,9 1,8 1,9 1,8 1,8 1,4 1,7 1,6 2,5 2,9 2,9 2,9 3,0
103  Saint Kitts ja Nevis 1,6 1,8 1,8 2,1 2,2 2,4 2,5 2,5 2,5 2,5 2,5 2,5 2,8 3,0
104  Latvia 4,8 4,4 4,3 3,8 3,8 3,3 3,2 2,7 2,5 2,8 2,7 2,9
105 Ranskan Polynesian lippu Ranskan Polynesia 3,1 3,1 3,1 3,0 2,6 2,6 2,4 2,5 2,4 2,4 2,7 2,3 2,9 2,8
106  Irak 2,6 2,3 2,9 3,1 3,4 3,4 3,1 2,9 3,0 2,9 2,9 3,2 3,3 2,7
107  Syyria 2,8 3,1 3,1 3,3 3,0 2,9 2,9 2,6 3,0 3,0 2,9 2,8 2,9 2,7
108  Mauritius 1,4 1,4 1,6 1,6 1,5 1,6 1,7 1,7 1,9 2,1 2,3 2,5 2,5 2,6
109  Dominikaaninen tasavalta 1,4 1,4 1,5 1,6 1,7 2,1 2,3 2,3 2,3 2,3 2,4 2,4 2,5 2,5
110 Saint Helena Saint Helena 1,1 1,1 1,1 1,1 1,1 2,3 2,9 3,0 3,6 4,4 2,4 2,4 2,5 2,5
111  Kuuba 3,0 2,7 2,9 2,7 3,0 2,3 2,4 2,2 2,2 2,3 2,3 2,2 2,4 2,3
112  Botswana 1,5 1,5 2,2 2,3 2,2 2,2 1,9 1,9 2,2 2,0 2,3 2,2 2,3 2,3
113  Guyana 1,6 1,5 1,4 1,4 1,8 2,0 2,1 2,2 2,2 2,3 2,2 2,2 2,2 2,2
114  Grenada 1,2 1,3 1,3 1,4 1,7 1,7 1,8 2,1 1,9 2,0 2,0 2,2 2,1 2,2
115  Tunisia 1,6 1,9 1,8 1,9 1,8 1,8 1,9 1,8 1,9 1,9 2,1 2,1 2,1 2,1
116  Saint Lucia 1,2 1,2 1,2 1,2 1,8 2,1 2,2 2,0 1,4 2,1 2,1 2,0 1,9 2,1
117  Egypti 1,4 1,4 1,4 1,6 1,4 1,6 1,6 1,7 1,9 1,9 2,1 1,9 2,0 2,0
118  Niue 1,5 1,6 1,6 1,6 1,7 1,7 1,7 1,8 1,8 1,8 1,9 1,9 2,0 2,0
119  Panama 1,3 1,4 1,6 1,6 1,8 1,3 1,8 2,1 2,1 2,0 2,0 2,3 1,9 1,9
120  Ecuador 1,6 1,5 2,1 2,2 1,2 2,0 2,1 1,6 1,9 1,8 1,7 1,9 1,9 1,8
121  Dominica 0,8 0,8 0,8 0,8 1,0 1,1 1,0 1,0 1,0 1,0 1,3 1,4 1,5 1,8
122  Moldova 4,8 3,6 2,8 2,6 2,7 2,5 2,2 1,5 1,5 1,7 1,6 1,7
123  Cookinsaaret 1,2 1,2 1,2 1,1 1,1 1,1 1,1 1,1 1,1 1,5 1,5 1,5 1,5 1,7
124  Brasilia 1,4 1,4 1,4 1,4 1,5 1,5 1,7 1,7 1,8 1,8 1,8 1,8 1,7 1,6
125  Saint Vincent ja Grenadiinit 0,7 0,7 0,7 0,9 1,1 1,1 1,2 1,2 1,4 1,4 1,3 1,5 1,6 1,6
126  Costa Rica 0,9 1,1 1,2 1,2 1,5 1,4 1,3 1,4 1,4 1,4 1,4 1,4 1,4 1,5
127  Malediivit 0,7 0,8 1,1 0,9 0,9 1,1 1,2 1,4 1,2 1,7 1,7 3,1 3,4 1,4
128  Indonesia 0,8 1,0 1,1 1,2 1,2 1,2 1,4 1,4 1,0 1,2 1,3 1,4 1,5 1,4
129  Fidži 1,1 0,9 1,0 1,0 1,1 1,2 1,2 1,0 0,9 1,0 1,1 1,4 1,4 1,3
130  Uruguay 1,3 1,4 1,6 1,4 1,3 1,4 1,6 1,6 1,6 1,9 1,5 1,3 1,3 1,3
131  Kolumbia 1,6 1,6 1,7 1,7 1,8 1,5 1,5 1,6 1,6 1,4 1,4 1,3 1,2 1,3
132  Marokko 1,0 1,0 1,0 1,1 1,1 1,1 1,1 1,1 1,1 1,1 1,2 1,3 1,3 1,2
133  Intia 0,8 0,8 0,9 0,9 0,9 1,0 1,1 1,1 1,1 1,1 1,1 1,1 1,2 1,19
134  Namibia 0,0 0,0 0,0 0,0 0,0 1,0 1,1 1,1 1,1 0,9 0,9 1,1 1,1 1,17
135  Armenia 1,1 0,8 0,9 1,1 0,8 1,0 1,1 1,0 1,1 1,2 1,0 1,13
136  Tonga 0,8 1,0 0,9 1,1 1,1 1,1 1,1 1,2 1,1 1,3 1,2 1,1 1,1 1,12
137  Kirgisia 2,5 1,9 1,3 1,0 1,2 1,2 1,2 1,0 0,9 0,8 1,0 1,04
138  El Salvador 0,5 0,6 0,6 0,7 0,8 0,9 0,8 1,0 1,0 0,9 0,9 0,9 0,9 0,99
139  Albania 2,2 1,2 0,7 0,7 0,6 0,6 0,6 0,5 0,5 0,7 0,7 0,8 0,8 0,98
140  Peru 1,0 0,9 0,9 1,0 1,0 1,0 1,0 1,1 1,1 1,1 1,1 1,0 1,0 0,96
141  Filippiinit 0,7 0,7 0,8 0,8 0,8 0,9 0,9 1,1 1,0 1,0 1,0 1,0 1,0 0,96
142  Honduras 0,5 0,5 0,6 0,5 0,6 0,7 0,7 0,7 0,8 0,8 0,8 0,9 0,9 0,94
143  Vietnam 0,3 0,3 0,3 0,3 0,4 0,4 0,5 0,6 0,6 0,6 0,7 0,8 0,9 0,93
144  Swazimaa 0,5 0,4 0,3 0,1 0,5 0,5 0,4 0,4 0,5 0,8 1,0 1,0 0,9 0,92
145  Gabon 6,3 2,9 2,7 3,6 3,2 3,3 3,1 3,1 1,3 1,2 1,2 1,5 1,3 0,91
146  Bolivia 0,8 0,7 0,8 1,0 1,1 1,1 1,1 1,3 1,3 1,3 1,2 1,1 1,0 0,90
147  Zimbabwe 1,6 1,6 1,6 1,5 1,6 1,4 1,3 1,3 1,2 1,3 1,2 1,1 1,0 0,89
148  Guatemala 0,6 0,6 0,6 0,6 0,7 0,7 0,7 0,7 0,8 0,8 0,9 0,9 0,9 0,89
149  Jemen 0,8 1,1 0,7 0,8 0,7 0,9 0,9 0,7 0,8 0,8 0,9 0,8 0,87
150  Mauritania 1,3 1,3 1,4 1,3 1,4 1,3 1,2 1,2 1,0 1,0 0,9 0,9 0,9 0,87
151  Samoa 0,8 0,8 0,8 0,8 0,7 0,8 0,8 0,8 0,8 0,8 0,8 0,8 0,8 0,75
152  Georgia 2,8 1,9 1,2 0,5 0,8 0,9 1,0 0,9 1,0 0,8 0,7 0,82
153  Pakistan 0,6 0,6 0,6 0,6 0,7 0,7 0,7 0,7 0,7 0,7 0,7 0,7 0,7 0,75
154 Länsi-Sahara Länsi-Sahara 0,9 0,9 0,9 0,8 0,8 0,8 0,8 0,8 0,8 0,8 0,8 0,8 0,8 0,75
155  Nicaragua 0,7 0,5 0,6 0,5 0,6 0,6 0,6 0,7 0,7 0,7 0,8 0,8 0,8 0,74
156  Tadžikistan 3,7 2,4 0,9 0,9 1,0 0,9 0,9 0,8 0,6 0,7 0,8 0,73
157  Paraguay 0,5 0,5 0,6 0,6 0,7 0,8 0,8 0,8 0,9 0,8 0,7 0,7 0,7 0,70
158  São Tomé ja Príncipe 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 0,7 0,6 0,6 0,6 0,62
159  Angola 0,4 0,4 0,4 0,5 0,4 0,9 0,8 0,5 0,4 0,5 0,5 0,5 0,5 0,57
160  Puerto Rico 3,3 3,1 3,1 2,5 4,4 3,4 2,7 2,8 2,6 2,8 2,6 3,7 3,8 0,54
161  Sri Lanka 0,2 0,2 0,3 0,3 0,3 0,3 0,4 0,4 0,4 0,4 0,5 0,5 0,5 0,51
162  Djibouti 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 0,6 0,5 0,6 0,5 0,5 0,5 0,48
163  Papua-Uusi-Guinea 0,6 0,6 0,6 0,6 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,5 0,4 0,44
164  Vanuatu 0,5 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 0,5 0,5 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 0,44
165  Senegal 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 0,3 0,3 0,4 0,4 0,4 0,4 0,44
166  Nigeria 0,5 0,5 0,7 0,6 0,5 0,3 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 0,42
167  Salomonsaaret 0,5 0,5 0,5 0,5 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 0,39
168  Togo 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,3 0,3 0,3 0,3 0,38
169  Kongon tasavalta 0,5 0,4 0,5 0,5 0,7 0,5 0,6 0,8 0,2 0,2 0,3 0,4 0,3 0,37
170  Ghana 0,2 0,2 0,2 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,4 0,37
171  Päiväntasaajan Guinea 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,4 0,4 0,4 0,4 0,35
172  Norsunluurannikko 0,4 0,4 0,3 0,4 0,3 0,5 0,5 0,5 0,2 0,4 0,4 0,3 0,4 0,32
173  Kiribati 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,5 0,3 0,4 0,4 0,4 0,3 0,3 0,32
174  Kap Verde 0,2 0,2 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,3 0,30

Kommentit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]