Luettelo valtioista väkiluvun mukaan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Maailman kartta väkiluvun mukaan vuonna 2007. Tummilla merkityissä maissa eniten asukkaita.
Maailman väestöprosentti maittain

Tämä on luettelo valtioista väkiluvun mukaan järjestettynä. Luettelo käsittää Yhdistyneiden kansakuntien 193 jäsenvaltiota, Kiinan tasavallan (Taiwan) ja Vatikaanivaltion. Vertailun vuoksi mukana on myös muita alueita kuten useita merentakaisia alueita.

Joidenkin maiden osalta lähteenä on käytetty YK:n arviota, muiden maiden osalta tarkempi lähde on mainittu tiedon vieressä. Yhdysvaltain väestönlaskentaviraston mukaan 31. lokakuuta 2012 maailman väkiluku oli noin 7 049 000 000.[1]

YK:n vuoden 2015 väestöarvion mukaan maailmassa oli vuonna 2015 yhteensä 7 349 472 000 ihmistä. Väestön keski-ikä oli 29,6 vuotta ja väestönkasvu 1,2 prosenttia vuodessa.[2]

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Valtio Väkiluku % maailman väkiluvusta Lähde
- Rotating earth (Very small).gif Maapallo 7 543 411 700 100,00% [1]
1  Kiina 1 386 007 309 18,37% Census result
2  Intia 1 356 091 216 17,79% Census result
3  Yhdysvallat 328 000 000 4,32% Official population clock
4  Indonesia 237 276 240 3,49% Census result
5  Brasilia 211 674 811 2,80% Census result
6  Pakistan 197 604 660 2,61% Official population clock
7  Nigeria 192 848 285 2,55% YK:n arvio
8  Bangladesh 165 256 355 2,18% Census result
9  Venäjä 143 418 964 1,9% Official estimate
10  Meksiko 126 577 691 1,67% official estimate
11  Japani 126 200 000 1,55% Monthly official estimate
12  Filippiinit 94 013 200 1,3% Official estimate
13  Egypti 87 452 000 1,2% Official population clock
14  Vietnam 85 846 997 1,18% Census result
16  Etiopia 82 101 998 1,13% Official estimate
17  Saksa 81 729 000 1,13% Monthly official estimate
18  Iran 79 724 000 1,1% Official population clock
15  Turkki 78 271 472 1,06% [2]
19  Kongon demokraattinen tasavalta 75 901 000 0,96% YK:n arvio
20  Thaimaa 69 519 000 0,93% YK:n arvio
21  Ranska 65 821 885 0,91% Official estimate
22  Yhdistynyt kuningaskunta 64 105 654 0,88% Annual official estimate
23  Italia 60 705 991 0,84% Monthly official estimate
24  Etelä-Afrikka 50 586 757 0,7% Official estimate
25  Myanmar 48 337 000 0,67% YK:n arvio
26  Etelä-Korea 48 219 000 0,66% Census result
27  Kolumbia 48 193 000 0,66% Official population clock
28  Espanja 46 162 024 0,64% Monthly official estimate
29  Ukraina 45 668 028 0,63% Monthly official estimate
30  Tansania 43 188 000 0,59% Official estimate
31  Argentiina 40 117 096 0,55% Census result
32  Kenia 38 610 097 0,53% Census result
33  Puola 38 092 000 0,52% Official estimate
34  Algeria 37 300 000 0,5% Official estimate
35  Kanada 36 682 779 0,48% Official estimate
36  Uganda 32 939 800 0,45% Official estimate
37  Marokko 33 672 600 0,46% Official population clock
38  Afganistan 32 358 000 0,45% YK:n arvio
39  Irak 32 105 000 0,44% Official estimate
40  Sudan 30 894 000 0,43% Census result
41  Venezuela 31 057 000 0,43% Official population clock
42  Peru 29 797 694 0,41% Official estimate
43  Malesia 28 334 135 0,39% Census result
44  Uzbekistan 28 000 000 0,39% Official estimate
45  Saudi-Arabia 27 136 977 0,37% Census result
46    Nepal 26 620 809 0,37% Census result
47  Ghana 24 233 431 0,33% Census result
48  Pohjois-Korea 24 052 231 0,33% Census result
49  Australia 24 041 744 0,33% Official Population Clock
50  Jemen 23 833 000 0,33% Official estimate
51  Taiwan 23 197 947 0,32% Monthly official estimate
52  Syyria 23 174 000 0,32% Official population clock
53  Mosambik 23 049 621 0,32% Official estimate
54  Romania 21 436 000 0,3% YK:n arvio
55  Norsunluurannikko 21 395 000 0,29% Official estimate
56  Sri Lanka 20 653 000 0,28% Official estimate
57  Angola 19 618 000 0,27% YK:n arvio
58  Kamerun 19 406 100 0,27% Official estimate
59  Madagaskar 18 866 000 0,26% Official estimate
60  Chile 17 248 450 0,24% Official estimate
61  Alankomaat 16 715 489 0,23% Monthly official estimate
62  Kazakstan 16 615 000 0,23% Monthly official estimate
63  Burkina Faso 15 730 977 0,22% Official estimate
64  Niger 15 730 754 0,22% Official estimate
65  Guatemala 14 713 763 0,2% Official estimate
66  Mali 14 517 176 0,2% Census result
67  Ecuador 14 483 499 0,2% Census result
68  Kambodža 13 395 682 0,18% Census result
69  Malawi 13 077 160 0,18% Census result
70  Sambia 13 046 508 0,18% Census result
71  Senegal 12 855 153 0,18% Official estimate
72  Zimbabwe 12 754 000 0,18% YK:n arvio
73  Tšad 10 329 208 0,16% Census result
74  Kuuba 11 241 161 0,15% Official estimate
75  Belgia 10 839 905 0,15% Official estimate
76  Kreikka 10 787 690 0,15% Census result
77  Tunisia 10 673 800 0,15% Official estimate
78  Portugali 10 555 853 0,15% Census result
79  Tšekki 10 542 080 0,15% Official estimate
80  Bolivia 10 426 154 0,14% Official estimate
81  Ruanda 10 412 826 0,14% Official estimate
82  Guinea 10 217 591 0,14% Official estimate
83  Haiti 10 085 214 0,14% Official estimate
84  Unkari 9 985 722 0,14% Official estimate
85  Somalia 9 557 000 0,13% YK:n arvio
86  Ruotsi 9 471 174 0,13% Monthly official estimate
87  Valko-Venäjä 9 468 000 0,13% Monthly official estimate
88  Dominikaaninen tasavalta 9 378 818 0,13% Census result
89  Azerbaidžan 9 111 100 0,13% Official estimate
90  Benin 9 100 000 0,13% YK:n arvio
91  Burundi 8 575 000 0,12% YK:n arvio
92  Itävalta 8 419 776 0,12% Official estimate
93  Yhdistyneet arabiemiirikunnat 8 264 070 0,11% Official estimate
94  Etelä-Sudan 8 260 490 0,11% Census result
95  Honduras 8 215 313 0,11% Official estimate
96  Sveitsi 8 039 060 0,11% Official estimate
97  Israel 7 798 600 0,11% Monthly official estimate
98  Tadžikistan 7 616 000 0,1% Official estimate
99  Bulgaria 7 364 570 0,1% Census result
100  Serbia 7 120 666 0,1% Census result
101  Hongkong 7 108 100 0,1% Official estimate
102  Papua-Uusi-Guinea 7 014 000 0,1% YK:n arvio
103  Jordania 6 732 800 0,09% Official population clock
104  Libya 6 423 000 0,088% YK:n arvio
105  Laos 6 348 800 0,087% Official estimate
106  Paraguay 6 337 127 0,087% Official estimate
107  El Salvador 6 227 000 0,086% YK:n arvio
108  Sierra Leone 5 997 000 0,083% YK:n arvio
109  Nicaragua 5 815 524 0,08% Official estimate
110  Togo 5 753 324 0,079% Census result
111  Tanska 5 579 204 0,077% Monthly official estimate
112  Suomi 5 527 123 0,075% Monthly official estimate
113  Kirgisia 5 477 600 0,075% Official estimate
114  Slovakia 5 437 126 0,075% Official estimate
115  Eritrea 5 415 000 0,075% YK:n arvio
116  Norja 5 286 200 0,073% Official population clock
117  Singapore 5 183 700 0,071% Official estimate
118  Turkmenistan 5 105 000 0,07% YK:n arvio
119  Irlanti 4 581 269 0,063% Census result
120  Costa Rica 4 563 539 0,063% Official estimate
121  Uusi-Seelanti 4 563 500 0,063% Official population clock
122  Keski-Afrikan tasavalta 4 487 000 0,062% YK:n arvio
123  Georgia 4 469 200 0,062% Official estimate
124  Kroatia 4 290 612 0,059% Census result
125  Libanon 4 259 000 0,059% YK:n arvio
126 Palestiinan lippu Palestiina 4 168 858 0,057% Official estimate
127  Kongon tasavalta 4 140 000 0,057% YK:n arvio
128  Bosnia ja Hertsegovina 3 843 126 0,053% Official estimate
129  Puerto Rico 3 725 789 0,051% Census result
130  Moldova 3 560 400 0,049% Official estimate
131  Liberia 3 476 608 0,048% Census result
132  Panama 3 405 813 0,047% Census result
133  Uruguay 3 368 595 0,046% Official estimate
134  Mauritania 3 340 627 0,046% Official estimate
135  Armenia 3 266 300 0,045% Monthly official estimate
136  Liettua 3 207 100 0,044% Monthly official estimate
137  Albania 3 194 972 0,044% Official estimate
138  Kuwait 2 818 000 0,039% YK:n arvio
139  Oman 2 773 479 0,038% Census result
140  Mongolia 2 736 800 0,038% Official estimate
141  Jamaika 2 705 800 0,037% Official estimate
142  Namibia 2 324 000 0,032% YK:n arvio
143  Latvia 2 209 000 0,03% Monthly official estimate
144  Lesotho 2 194 000 0,03% YK:n arvio
145  Slovenia 2 079 210 0,029% Official population clock
146  Pohjois-Makedonia 2 057 284 0,028% Official estimate
147  Botswana 2 031 000 0,028% YK:n arvio
148  Gambia 1 776 000 0,024% YK:n arvio
149  Qatar 1 699 435 0,023% Census result
150  Gabon 1 534 000 0,021% YK:n arvio
151  Guinea-Bissau 1 520 830 0,021% Census result
152  Viro 1 340 194 0,018% Official estimate
153  Trinidad ja Tobago 1 317 714 0,018% Official estimate
154  Mauritius 1 280 924 0,018% Official estimate
155  Bahrain 1 234 571 0,017% Census result
156  Swazimaa 1 203 000 0,017% YK:n arvio
157  Itä-Timor 1 066 409 0,015% Census result
158  Fidži 868 000 0,012% YK:n arvio
159  Djibouti 818 159 0,011% Census result
160  Réunion 808 250 0,011% Official estimate
161  Kypros 803 200 0,011% Official estimate
162  Guyana 784 894 0,011% Official estimate
163  Komorit 754 000 0,011% YK:n arvio
164  Päiväntasaajan Guinea 720 000 0,01% YK:n arvio
165  Bhutan 708 265 0,01% Official estimate
166  Montenegro 620 029 0,0085% Census result
167  Macao 560 100 0,0077% Official estimate
168 Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 548 000 0,0075% YK:n arvio
169  Salomonsaaret 542 287 0,0075% Official estimate
170  Suriname 529 000 0,0073% YK:n arvio
171  Luxemburg 511 840 0,0071% Official estimate
172  Kap Verde 491 575 0,0068% Census result
173  Brunei 422 700 0,0058% Official estimate
174  Malta 417 617 0,0058% Official estimate
175 Guadeloupen lippu Guadeloupe 401 784 0,0055% Official estimate
176  Martinique 397 693 0,0055% Official estimate
177  Bahama 353 658 0,0049% Census result
178  Islanti 318 452 0,0044% Official estimate
179  Malediivit 317 280 0,0044% Official estimate
180  Belize 312 698 0,0043% Census result
181  Barbados 276 302 0,0038% Official estimate
182  Ranskan Polynesia 274 000 0,0038% YK:n arvio
183 Uuden-Kaledonian lippu Uusi-Kaledonia 245 580 0,0034% Census result
184  Vanuatu 234 023 0,0032% Census result
185  Ranskan Guayana 219 266 0,003% Official estimate
186  Mayotte 211 000 0,0029% YK:n arvio
187  Samoa 184 032 0,0025% Official estimate
188  São Tomé ja Príncipe 169 000 0,0023% YK:n arvio
189  Saint Lucia 166 526 0,0023% Census result
190  Guam 159 358 0,0022% Census result
191  Curaçao 142 180 0,002% Official estimate
192 Grenada 110 821 0,0015% Official estimate
193  Yhdysvaltain Neitsytsaaret 106 405 0,0015% Census result
194  Tonga 105 000 0,0014% YK:n arvio
195  Mikronesia 102 624 0,0014% Census result
196  Aruba 101 484 0,0014% Census result
197  Kiribati 101 000 0,0014% YK:n arvio
198  Saint Vincent ja Grenadiinit 100 892 0,0014% Official estimate
199  Jersey 92 500 0,0013% Official estimate
200  Seychellit 90 945 0,0013% Census result
201  Antigua ja Barbuda 89 138 0,0012% Official estimate
202  Andorra 85 015 0,0012% Official estimate
203  Mansaari 83 000 0,0011% YK:n arvio
204  Dominica 71 685 0,001% Official estimate
205  Bermuda 64 186 0,00088% Census result
206  Guernsey 62 431 0,00086% Official estimate
207  Grönlanti 56 890 0,00078% Official estimate
208  Amerikan Samoa 55 519 0,00076% Census result
209  Caymansaaret 54 878 0,00076% Census result
210  Marshallinsaaret 54 305 0,00075% Official estimate
211  Pohjois-Mariaanit 53 883 0,00074% Census result
212  Saint Kitts ja Nevis 51 970 0,00072% Official estimate
213  Färsaaret 48 738 0,00067% Monthly official estimate
214  Turks- ja Caicossaaret 42 375 0,00058% Official estimate
215 Saint Martinin lippu Saint-Martin 37 163 0,00051% Census result
216  Liechtenstein 36 157 0,0005% Official estimate
217  Monaco 35 881 0,00049% Official estimate
218  San Marino 32 093 0,00044% Monthly official estimate
219  Gibraltar 29 441 0,00041% Official estimate
220  Brittiläiset Neitsytsaaret 28 213 0,00039% Official estimate
221  Palau 21 000 0,00029% YK:n arvio
222  Anguilla 15 236 0,00021% Official estimate
223 Wallis ja Futunan lippu Wallis ja Futuna 13 445 0,00019% Census result
224  Cookinsaaret 10 900 0,063% Monthly official estimate
225  Nauru 10 000 0,00014% YK:n arvio
226  Tuvalu 10 000 0,00014% YK:n arvio
227 Saint Barthélemyn lippu Saint Barthélemy 8 823 0,00012% Census result
228 Saint Pierre ja Miquelon Saint Pierre ja Miquelon 6 290 0,00006% Census result
229  Montserrat 4 932 0,00005% Official estimate
230 Saint Helenan lippu Saint Helena 4 255 0,00004% Census result
231  Falklandinsaaret 3 000 0,00003% YK:n arvio
232  Niue 1 613 0,00001% YK:n arvio
233  Tokelau 1 411 0,00001% YK:n arvio
234  Vatikaanivaltio 839 0,00001% Official estimate
235  Kookossaaret 550 0,0000076% 2011 Census result
236  Pitcairn 56 0,00000077% Virallinen arvio

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. U.S. & World Population Clocks 31.10.2012. Yhdysvaltain väestönlaskentavirasto. Viitattu 31.10.2012. (englanniksi)
  2. World Population Prospects: The 2015 Revision, Volume II: Demographic Profiles (pdf) (Maailman väestöarvion 1950–2100 yhteenveto julkaisun johdannossa sivulla 3. Maakohtaiset arviot väestökehityksestä sivuilla 43–844) 2015. United Nations Department of Economic and Social Affairs/Population Division. Viitattu 1.1.2016. (englanniksi)