Luettelo valtioista väkiluvun mukaan

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Maailman kartta väkiluvun mukaan vuonna 2007. Tummilla merkityissä maissa eniten asukkaita.

Tämä on luettelo valtioista väkiluvun mukaan järjestettynä. Luettelo käsittää Yhdistyneiden kansakuntien 193 jäsenvaltiota, Kiinan tasavallan (Taiwan) ja Vatikaanivaltion. Vertailun vuoksi mukana on myös muita alueita kuten useita merentakaisia alueita.

Tiedot perustuvat Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun julkaiseman The World Factbookin arvioihin heinäkuulle 2012, ellei viitteessä toisin mainita. Yhdysvaltain väestönlaskentaviraston mukaan 31. lokakuuta 2012 maailman väkiluku oli noin 7 049 000 000.[1]

YK:n vuoden 2015 väestöarvion mukaan maailmassa oli vuonna 2015 yhteensä 7 349 472 000 ihmistä. Väestön keski-ikä oli 29,6 vuotta ja väestönkasvu 1,2 prosenttia vuodessa.[2]

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Valtio Väkiluku % maailman väkiluvusta Lähde
- Rotating earth (Very small).gif Maapallo 7 449 870 790 100,00% US Census Bureau's world population clock
1 Kiina 1 373 541 278 18,44% Census result
2 Intia 1 266 883 598 17,00% Census result
3 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 323 995 528 4,34% Official population clock
4 Indonesia 258 316 051 3,46% Census result
5 Brasilian lippu Brasilia 205 823 665 2,76% Census result
6 Pakistanin lippu Pakistan 201 995 540 2,71% Official population clock
7 Nigerian lippu Nigeria 186 053 386 2,49% YK:n arvio
8 Bangladeshin lippu Bangladesh 156 186 882 2,09% Census result
9 Venäjän lippu Venäjä 142 355 415 1,91% Official estimate
10 Japani 126 702 133 1,70% Monthly official estimate
11 Meksikon lippu Meksiko 112 336 538 1,55% Census result
12 Filippiinit 94 013 200 1,3% Official estimate
13 Egyptin lippu Egypti 87 452 000 1,2% Official population clock
14 Vietnamin lippu Vietnam 85 846 997 1,18% Census result
15 Etiopia 82 101 998 1,13% Official estimate
16 Saksan lippu Saksa 81 729 000 1,13% Monthly official estimate
17 Iran 79 724 000 1,1% Official population clock
18 Turkin lippu Turkki 76 667 864 1,02% Official estimate
19 Kongon demokraattinen tasavalta 75 901 000 0,96% YK:n arvio
20 Thaimaan lippu Thaimaa 69 519 000 0,93% YK:n arvio
21 Ranskan lippu Ranska 65 821 885 0,91% Official estimate
22 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta 64 105 654 0,88% Annual official estimate
23 Italia 60 705 991 0,84% Monthly official estimate
24 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 50 586 757 0,7% Official estimate
25 Myanmarin lippu Myanmar 48 337 000 0,67% YK:n arvio
26 Etelä-Korea 48 219 000 0,66% Census result
27 Kolumbia 48 193 000 0,66% Official population clock
28 Espanjan lippu Espanja 46 162 024 0,64% Monthly official estimate
29 Ukrainan lippu Ukraina 45 668 028 0,63% Monthly official estimate
30 Tansanian lippu Tansania 43 188 000 0,59% Official estimate
31 Argentiinan lippu Argentiina 40 117 096 0,55% Census result
32 Kenia 38 610 097 0,53% Census result
33 Puolan lippu Puola 38 092 000 0,52% Official estimate
34 Algerian lippu Algeria 36 300 000 0,5% Official estimate
35 Kanada 34 482 779 0,48% Official estimate
36 Ugandan lippu Uganda 32 939 800 0,45% Official estimate
37 Marokon lippu. Marokko 33 672 600 0,46% Official population clock
38 Afganistanin lippu Afganistan 32 358 000 0,45% YK:n arvio
39 Irak 32 105 000 0,44% Official estimate
40 Sudanin lippu Sudan 30 894 000 0,43% Census result
41 Venezuelan lippu Venezuela 31 057 000 0,43% Official population clock
42 Perun lippu Peru 29 797 694 0,41% Official estimate
43 Malesian lippu Malesia 28 334 135 0,39% Census result
44 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 28 000 000 0,39% Official estimate
45 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 27 136 977 0,37% Census result
46 Nepalin lippu Nepal 26 620 809 0,37% Census result
47 Ghana 24 233 431 0,33% Census result
48 Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea 24 052 231 0,33% Census result
49 Australian lippu Australia 24 041 744 0,33% Official Population Clock
50 Jemen 23 833 000 0,33% Official estimate
51 Taiwanin lippu Taiwan 23 197 947 0,32% Monthly official estimate
52 Syyrian lippu Syyria 23 174 000 0,32% Official population clock
53 Mosambikin lippu Mosambik 23 049 621 0,32% Official estimate
54 Romanian lippu Romania 21 436 000 0,3% YK:n arvio
55 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 21 395 000 0,29% Official estimate
56 Sri Lankan lippu Sri Lanka 20 653 000 0,28% Official estimate
57 Angolan lippu Angola 19 618 000 0,27% YK:n arvio
58 Kamerun 19 406 100 0,27% Official estimate
59 Madagaskarin lippu Madagaskar 18 866 000 0,26% Official estimate
60 Chilen lippu Chile 17 248 450 0,24% Official estimate
61 Alankomaiden lippu Alankomaat 16 715 489 0,23% Monthly official estimate
62 Kazakstan 16 615 000 0,23% Monthly official estimate
63 Burkina Fason lippu Burkina Faso 15 730 977 0,22% Official estimate
64 Nigerin lippu Niger 15 730 754 0,22% Official estimate
65 Guatemala 14 713 763 0,2% Official estimate
66 Malin lippu. Mali 14 517 176 0,2% Census result
67 Ecuadorin lippu Ecuador 14 483 499 0,2% Census result
68 Kambodža 13 395 682 0,18% Census result
69 Malawin lippu. Malawi 13 077 160 0,18% Census result
70 Sambian lippu Sambia 13 046 508 0,18% Census result
71 Senegalin lippu Senegal 12 855 153 0,18% Official estimate
72 Zimbabwen lippu Zimbabwe 12 754 000 0,18% YK:n arvio
73 Tšadin lippu Tšad 10 329 208 0,16% Census result
74 Kuuba 11 241 161 0,15% Official estimate
75 Belgian lippu Belgia 10 839 905 0,15% Official estimate
76 Kreikka 10 787 690 0,15% Census result
77 Tunisian lippu Tunisia 10 673 800 0,15% Official estimate
78 Portugalin lippu Portugali 10 555 853 0,15% Census result
79 Tšekin lippu Tšekki 10 542 080 0,15% Official estimate
80 Bolivian lippu Bolivia 10 426 154 0,14% Official estimate
81 Ruandan lippu Ruanda 10 412 826 0,14% Official estimate
82 Guinea 10 217 591 0,14% Official estimate
83 Haiti 10 085 214 0,14% Official estimate
84 Unkarin lippu Unkari 9 985 722 0,14% Official estimate
85 Somalian lippu Somalia 9 557 000 0,13% YK:n arvio
86 Ruotsin lippu Ruotsi 9 471 174 0,13% Monthly official estimate
87 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 9 468 000 0,13% Monthly official estimate
88 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 9 378 818 0,13% Census result
89 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 9 111 100 0,13% Official estimate
90 Beninin lippu Benin 9 100 000 0,13% YK:n arvio
91 Burundin lippu Burundi 8 575 000 0,12% YK:n arvio
92 Itävalta 8 419 776 0,12% Official estimate
93 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 8 264 070 0,11% Official estimate
94 Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 8 260 490 0,11% Census result
95 Honduras 8 215 313 0,11% Official estimate
96 Sveitsin lippu Sveitsi 8 039 060 0,11% Official estimate
97 Israelin lippu Israel 7 798 600 0,11% Monthly official estimate
98 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 7 616 000 0,1% Official estimate
99 Bulgarian lippu Bulgaria 7 364 570 0,1% Census result
100 Serbian lippu Serbia 7 120 666 0,1% Census result
101 Hongkong 7 108 100 0,1% Official estimate
102 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea 7 014 000 0,1% YK:n arvio
103 Jordania 6 732 800 0,09% Official population clock
104 Libya 6 423 000 0,088% YK:n arvio
105 Laos 6 348 800 0,087% Official estimate
106 Paraguayn lippu Paraguay 6 337 127 0,087% Official estimate
107 El Salvadorin lippu El Salvador 6 227 000 0,086% YK:n arvio
108 Sierra Leonen lippu Sierra Leone 5 997 000 0,083% YK:n arvio
109 Nicaraguan lippu Nicaragua 5 815 524 0,08% Official estimate
110 Togon lippu Togo 5 753 324 0,079% Census result
111 Tanskan lippu Tanska 5 579 204 0,077% Monthly official estimate
112 Kirgisia 5 477 600 0,075% Official estimate
113 Slovakian lippu Slovakia 5 437 126 0,075% Official estimate
114 Eritrean lippu Eritrea 5 415 000 0,075% YK:n arvio
115 Suomen lippu Suomi 5 394 389 0,074% Monthly official estimate
116 Norjan lippu Norja 5 286 200 0,073% Official population clock
117 Singaporen lippu Singapore 5 183 700 0,071% Official estimate
118 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 5 105 000 0,07% YK:n arvio
119 Irlanti 4 581 269 0,063% Census result
120 Costa Rican lippu Costa Rica 4 563 539 0,063% Official estimate
121 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 4 563 500 0,063% Official population clock
122 Keski-Afrikan tasavalta 4 487 000 0,062% YK:n arvio
123 Georgia 4 469 200 0,062% Official estimate
124 Kroatia 4 290 612 0,059% Census result
125 Libanon 4 259 000 0,059% YK:n arvio
126 Palestiinan lippu Palestiina 4 168 858 0,057% Official estimate
127 Kongon tasavalta 4 140 000 0,057% YK:n arvio
128 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 3 843 126 0,053% Official estimate
129 Puerto Ricon lippu Puerto Rico 3 725 789 0,051% Census result
130 Moldovan lippu Moldova 3 560 400 0,049% Official estimate
131 Liberia 3 476 608 0,048% Census result
132 Panaman lippu Panama 3 405 813 0,047% Census result
133 Uruguayn lippu Uruguay 3 368 595 0,046% Official estimate
134 Mauritanian lippu. Mauritania 3 340 627 0,046% Official estimate
135 Armenian lippu Armenia 3 266 300 0,045% Monthly official estimate
136 Liettua 3 207 100 0,044% Monthly official estimate
137 Albanian lippu Albania 3 194 972 0,044% Official estimate
138 Kuwait 2 818 000 0,039% YK:n arvio
139 Omanin lippu Oman 2 773 479 0,038% Census result
140 Mongolian lippu Mongolia 2 736 800 0,038% Official estimate
141 Jamaika 2 705 800 0,037% Official estimate
142 Namibian lippu Namibia 2 324 000 0,032% YK:n arvio
143 Latvia 2 209 000 0,03% Monthly official estimate
144 Lesotho 2 194 000 0,03% YK:n arvio
145 Slovenian lippu Slovenia 2 079 210 0,029% Official population clock
146 Makedonian lippu. Makedonia 2 057 284 0,028% Official estimate
147 Botswanan lippu Botswana 2 031 000 0,028% YK:n arvio
148 Gambia 1 776 000 0,024% YK:n arvio
149 Qatarin lippu Qatar 1 699 435 0,023% Census result
150 Gabon 1 534 000 0,021% YK:n arvio
151 Guinea-Bissau 1 520 830 0,021% Census result
152 Viron lippu Viro 1 340 194 0,018% Official estimate
153 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 1 317 714 0,018% Official estimate
154 Mauritiuksen lippu Mauritius 1 280 924 0,018% Official estimate
155 Bahrainin lippu Bahrain 1 234 571 0,017% Census result
156 Swazimaan lippu Swazimaa 1 203 000 0,017% YK:n arvio
157 Itä-Timor 1 066 409 0,015% Census result
158 Fidži 868 000 0,012% YK:n arvio
159 Djiboutin lippu Djibouti 818 159 0,011% Census result
160 Réunion Réunion 808 250 0,011% Official estimate
161 Kypros 803 200 0,011% Official estimate
162 Guyana 784 894 0,011% Official estimate
163 Komorit 754 000 0,011% YK:n arvio
164 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 720 000 0,01% YK:n arvio
165 Bhutanin lippu Bhutan 708 265 0,01% Official estimate
166 Montenegron lippu Montenegro 620 029 0,0085% Census result
167 Macaon lippu. Macao 560 100 0,0077% Official estimate
168 Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 548 000 0,0075% YK:n arvio
169 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 542 287 0,0075% Official estimate
170 Surinamen lippu Suriname 529 000 0,0073% YK:n arvio
171 Luxemburg 511 840 0,0071% Official estimate
172 Kap Verde 491 575 0,0068% Census result
173 Brunein lippu Brunei 422 700 0,0058% Official estimate
174 Maltan lippu. Malta 417 617 0,0058% Official estimate
175 Guadeloupen lippu Guadeloupe 401 784 0,0055% Official estimate
176 Martinique Martinique 397 693 0,0055% Official estimate
177 Bahaman lippu Bahama 353 658 0,0049% Census result
178 Islannin lippu Islanti 318 452 0,0044% Official estimate
179 Malediivien lippu Malediivit 317 280 0,0044% Official estimate
180 Belizen lippu Belize 312 698 0,0043% Census result
181 Barbadoksen lippu Barbados 276 302 0,0038% Official estimate
182 Ranskan Polynesia 274 000 0,0038% YK:n arvio
183 Uusi-Kaledonia Uusi-Kaledonia 245 580 0,0034% Census result
184 Vanuatun lippu Vanuatu 234 023 0,0032% Census result
185 Ranskan Guiana Ranskan Guiana 219 266 0,003% Official estimate
186 Mayotten lippu Mayotte 211 000 0,0029% YK:n arvio
187 Samoan lippu Samoa 184 032 0,0025% Official estimate
188 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 169 000 0,0023% YK:n arvio
189 Saint Lucian lippu Saint Lucia 166 526 0,0023% Census result
190 Guam 159 358 0,0022% Census result
191 Curaçaon lippu Curaçao 142 180 0,002% Official estimate
192 Grenada 110 821 0,0015% Official estimate
193 Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret 106 405 0,0015% Census result
194 Tongan lippu Tonga 105 000 0,0014% YK:n arvio
195 Mikronesian lippu Mikronesia 102 624 0,0014% Census result
196 Aruban lippu Aruba 101 484 0,0014% Census result
197 Kiribati 101 000 0,0014% YK:n arvio
198 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 100 892 0,0014% Official estimate
199 Jersey 92 500 0,0013% Official estimate
200 Seychellien lippu Seychellit 90 945 0,0013% Census result
201 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 89 138 0,0012% Official estimate
202 Andorran lippu Andorra 85 015 0,0012% Official estimate
203 Mansaaren lippu Mansaari 83 000 0,0011% YK:n arvio
204 Dominican lippu Dominica 71 685 0,001% Official estimate
205 Bermudan lippu Bermuda 64 186 0,00088% Census result
206 Guernsey 62 431 0,00086% Official estimate
207 Grönlannin lippu Grönlanti 56 890 0,00078% Official estimate
208 Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa 55 519 0,00076% Census result
209 Caymansaarten lippu Caymansaaret 54 878 0,00076% Census result
210 Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret 54 305 0,00075% Official estimate
211 Pohjois-Mariaanien lippu Pohjois-Mariaanit 53 883 0,00074% Census result
212 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis 51 970 0,00072% Official estimate
213 Färsaaret 48 738 0,00067% Monthly official estimate
214 Turks- ja Caicossaaret Turks- ja Caicossaaret 42 375 0,00058% Official estimate
215 Saint Martinin lippu Saint-Martin 37 163 0,00051% Census result
216 Liechtenstein 36 157 0,0005% Official estimate
217 Monacon lippu Monaco 35 881 0,00049% Official estimate
218 San Marinon lippu San Marino 32 093 0,00044% Monthly official estimate
219 Gibraltarin lippu Gibraltar 29 441 0,00041% Official estimate
220 Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret 28 213 0,00039% Official estimate
221 Palaun lippu Palau 21 000 0,00029% YK:n arvio
222 Anguillan lippu Anguilla 15 236 0,00021% Official estimate
223 Wallis  ja Futunan lippu Wallis ja Futuna 13 445 0,00019% Census result
224 Cookinsaarten lippu Cookinsaaret 10 900 0,063% Monthly official estimate
225 Naurun lippu Nauru 10 000 0,00014% YK:n arvio
226 Tuvalun lippu Tuvalu 10 000 0,00014% YK:n arvio
227 Saint Barthélemyn lippu Saint Barthélemy 8 823 0,00012% Census result
228 Saint Pierre ja Miquelon Saint Pierre ja Miquelon 6 290 0,00006% Census result
229 Montserratin lippu Montserrat 4 932 0,00005% Official estimate
230 Saint Helenan lippu Saint Helena 4 255 0,00004% Census result
231 Falklandinsaaret 3 000 0,00003% YK:n arvio
232 Niuen lippu Niue 1 613 0,00001% YK:n arvio
233 Tokelaun lippu Tokelau 1 411 0,00001% YK:n arvio
234 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio 839 0,00001% Official estimate
235 Kookossaaret 550 0,0000076% 2011 Census result
236 Pitcairnin lippu Pitcairn 56 0,00000077% Virallinen arvio

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. U.S. & World Population Clocks 31.10.2012. Yhdysvaltain väestönlaskentavirasto. Viitattu 31.10.2012. (englanniksi)
  2. World Population Prospects: The 2015 Revision, Volume II: Demographic Profiles (pdf) (Maailman väestöarvion 1950–2100 yhteenveto julkaisun johdannossa sivulla 3. Maakohtaiset arviot väestökehityksestä sivuilla 43–844) 2015. United Nations Department of Economic and Social Affairs/Population Division. Viitattu 1.1.2016. (englanniksi)

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]