Luettelo valtioista väkiluvun mukaan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Maailman kartta väkiluvun mukaan vuonna 2007. Tummilla merkityissä maissa eniten asukkaita.

Tämä on luettelo valtioista väkiluvun mukaan järjestettynä. Luettelo käsittää Yhdistyneiden kansakuntien 193 jäsenvaltiota, Kiinan tasavallan (Taiwan) ja Vatikaanivaltion. Vertailun vuoksi mukana on myös muita alueita, kuten Euroopan unioni ja useita merentakaisia alueita.

Tiedot perustuvat Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun julkaiseman The World Factbookin arvioihin heinäkuulle 2012, ellei viitteessä toisin mainita. Yhdysvaltain väestönlaskentaviraston mukaan 31. lokakuuta 2012 maailman väkiluku oli noin 7,049 miljardia.[1]

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija[2] Valtio[2] Väkiluku [2]
1 Kiina 1 349 585 838
2 Intia 1 220 800 359
3 Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 316 668 567
4 Indonesia 251 160 124
5 Brasilian lippu Brasilia 201 009 622
6 Pakistanin lippu Pakistan 193 238 868
7 Nigerian lippu Nigeria 174 507 539
8 Bangladeshin lippu Bangladesh 163 654 860
9 Venäjän lippu Venäjä 142 500 482
10 Japani 127 253 075
11 Meksikon lippu Meksiko 116 220 947
12 Filippiinit 105 720 644
13 Etiopia 93 877 025
14 Vietnamin lippu Vietnam 92 477 857
15 Egyptin lippu Egypti 85 294 388
16 Saksan lippu Saksa 81 147 265
17 Turkin lippu Turkki 80 694 485
18 Iran 79 853 900
19 Kongon demokraattinen tasavalta 75 507 308
20 Thaimaan lippu Thaimaa 67 448 120
21 Ranskan lippu Ranska 65 951 611
22 Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta 63 395 574
23 Italia 61 482 297
24 Myanmarin lippu Myanmar 55 167 330
25 Korean tasavalta 48 955 203
26 Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 48 601 098
27 Tansanian lippu Tansania 48 261 942
28 Espanjan lippu Espanja 47 370 542
29 Kolumbia 45 745 783
30 Ukrainan lippu Ukraina 44 573 205
31 Kenia 44 037 656
32 Argentiinan lippu Argentiina 42 610 981
33 Puolan lippu Puola 38 383 809
34 Algerian lippu Algeria 38 087 812
35 Sudanin lippu Sudan 34 847 910
36 Ugandan lippu Uganda 34 758 809
37 Kanada 34 568 211
38 Marokon lippu. Marokko 32 649 130
39 Irak 31 858 481
40 Afganistanin lippu Afganistan 31 108 077
41 Nepalin lippu Nepal 30 430 267
42 Perun lippu Peru 29 849 303
43 Malesian lippu Malesia 29 628 392
44 Uzbekistanin lippu Uzbekistan 28 661 637
45 Venezuelan lippu Venezuela 28 459 085
46 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 26 939 583
47 Jemen 25 408 288
48 Ghana 25 199 609
49 Korean demokraattinen kansantasavalta 24 720 407
50 Mosambikin lippu Mosambik 24 096 669
51 Taiwanin lippu Taiwan 23 299 716
52 Madagaskarin lippu Madagaskar 22 599 098
53 Syyrian lippu Syyria 22 457 336
54 Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko 22 400 835
55 Australian lippu Australia 22 262 501
56 Romanian lippu Romania 21 790 479
57 Sri Lankan lippu Sri Lanka 21 675 648
58 Kamerun 20 549 221
59 Angolan lippu Angola 18 565 269
60 Burkina Fason lippu Burkina Faso 17 812 961
61 Kazakstan 17 736 896
62 Chilen lippu Chile 17 216 945
63 Nigerin lippu Niger 16 899 327
64 Alankomaiden lippu Alankomaat 16 805 037
65 Malawin lippu. Malawi 16 777 547
66 Malin lippu. Mali 15 968 882
67 Ecuadorin lippu Ecuador 15 439 429
68 Kambodža 15 205 539
69 Guatemala 14 373 472
70 Sambian lippu Sambia 14 222 233
71 Senegalin lippu Senegal 13 300 410
72 Zimbabwen lippu Zimbabwe 13 182 908
73 Ruandan lippu Ruanda 12 012 589
74 Tšadin lippu Tšad 11 193 452
75 Guinea 11 176 026
76 Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan 11 090 104
77 Kuuba 11 061 886
78 Burundin lippu Burundi 10 888 321
79 Tunisian lippu Tunisia 10 835 873
80 Portugalin lippu Portugali 10 799 270
81 Kreikka 10 772 967
82 Bolivian lippu Bolivia 10 461 053
83 Belgian lippu Belgia 10 444 268
84 Somalian lippu Somalia 10 251 568
85 Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 10 219 630
86 Tšekin lippu Tšekki 10 162 921
87 Unkarin lippu Unkari 9 939 470
88 Haiti 9 893 934
89 Beninin lippu Benin 9 877 292
90 Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 9 625 888
91 Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 9 590 159
92 Ruotsin lippu Ruotsi 9 119 423
93 Honduras 8 448 465
94 Itävalta 8 221 646
95 Flag of Switzerland.svg Sveitsi 7 996 026
96 Tadžikistanin lippu Tadžikistan 7 910 041
97 Israelin lippu Israel 7 707 042
98 Serbian lippu Serbia 7 243 007
99 Hongkong 7 182 724
100 Togon lippu Togo 7 154 237
101 Bulgarian lippu Bulgaria 6 981 642
102 Laos 6 695 166
103 Paraguayn lippu Paraguay 6 623 252
104 Jordania 6 482 081
105 Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guineaa 6 431 902
106 Eritrean lippu Eritrea 6 233 682
107 El Salvadorin lippu El Salvador 6 108 590
108 Libya 6 002 347
109 Nicaraguan lippu Nicaragua 5 788 531
110 Sierra Leonen lippu Sierra Leone 5 612 685
111 Tanskan lippu Tanska 5 556 452
112 Kirgisia 5 548 042
113 Slovakian lippu Slovakia 5 488 339
114 Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat 5 473 972
115 Singaporen lippu Singapore 5 460 302
116 Suomen lippu Suomi 5 453 784
117 Keski-Afrikan tasavalta 5 166 510
118 Turkmenistanin lippu Turkmenistan 5 113 040
119 Irlanti 4 775 982
120 Norjan lippu Norja 4 722 701
121 Costa Rican lippu Costa Rica 4 695 942
122 Georgia 4 555 911
123 Kongon tasavalta 4 492 689
124 Kroatia 4 475 611
125 Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 4 365 113
126 Libanon 4 131 583
127 Liberia 3 989 703
128 Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 3 875 723
129 Puerto Ricon lippu Puerto Rico 3 674 209
130 Moldovan lippu Moldova 3 619 925
131 Panaman lippu Panama 3 559 408
132 Liettua 3 515 858
133 Mauritanian lippu. Mauritania 3 437 610
134 Uruguayn lippu Uruguay 3 324 460
135 Mongolian lippu Mongolia 3 226 516
136 Omanin lippu Oman 3 154 134
137 Albanian lippu Albania 3 011 405
138 Armenian lippu Armenia 2 974 184
139 Jamaika 2 909 714
140 Kuwait 2 695 316
141 Palestiinalaishallinnon lippu. Länsiranta 2 676 740
142 Namibian lippu Namibia 2 182 852
143 Latvia 2 178 443
144 Botswanan lippu Botswana 2 127 825
145 Makedonian lippu. Makedonia 2 087 171
146 Qatarin lippu Qatar 2 042 444
147 Slovenian lippu Slovenia 1 992 690
148 Lesotho 1 936 181
149 Gambia 1 883 051
150 Kosovon lippu Kosovo 1 847 708
151 Palestiinalaishallinnon lippu. Gazan kaista 1 763 387
152 Guinea-Bissau 1 660 870
153 Gabon 1 640 286
154 Swazimaan lippu Swazimaa 1 403 362
155 Mauritiuksen lippu Mauritius 1 322 238
156 Bahrainin lippu Bahrain 1 281 332
157 Viron lippu Viro 1 266 375
158 Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago 1 225 225
159 Itä-Timor 1 172 390
160 Kypros 1 155 403
161 Fidži 896 758
162 Djiboutin lippu Djibouti 792 198
163 Komorit 752 288
164 Guyana 739 903
165 Bhutanin lippu Bhutan 725 296
166 Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea 704 001
167 Montenegron lippu Montenegro 653 474
168 Salomonsaarten lippu Salomonsaaret 597 248
169 Macaon lippu. Macao 583 003
170 Surinamen lippu Suriname 566 846
171 Länsi-Saharan lippu Länsi-Sahara 538 811
172 Kap Verde 531 046
173 Luxemburg 514 862
174 Brunein lippu Brunei 415 717
175 Maltan lippu. Malta 411 277
176 Malediivien lippu Malediivit 393 988
177 Belizen lippu Belize 334 297
178 Bahaman lippu Bahama 319 031
179 Islannin lippu Islanti 315 281
180 Barbadoksen lippu Barbados 288 725
181 Ranskan Polynesia 277 293
182 Uusi-Kaledonia Uusi-Kaledonia 264 022
183 Vanuatun lippu Vanuatu 261 565
184 Samoan lippu Samoa 195 476
185 São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe 186 817
186 Saint Lucian lippu Saint Lucia 162 781
187 Guam 160 378
188 Curaçaon lippu Curaçao 146 836
189 Grenada 109 590
190 Aruban lippu Aruba 109 153
191 Tongan lippu Tonga 106 322
192 Mikronesian lippu Mikronesia 106 104
193 Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret 104 737
194 Kiribati 103 248
195 Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit 103 220
196 Jersey 95 732
197 Seychellien lippu Seychellit 90 846
198 Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda 90 156
199 Mansaaren lippu Mansaari 86 159
200 Andorran lippu Andorra 85 293
201 Dominican lippu Dominica 73 286
202 Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret 69 747
203 Bermudan lippu Bermuda 69 467
204 Guernsey 65 605
205 Grönlannin lippu Grönlanti 57 714
206 Amerikan Samoan lippu Amerikan Samoa 54 719
207 Caymansaarten lippu Caymansaaret 53 737
208 Pohjois-Mariaanien lippu Pohjois-Mariaanit 51 170
209 Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis 51 134
210 Färsaaret 49 709
211 Turks- ja Caicossaaret Turks- ja Caicossaaret 47 754
212 Sint Maartenin lippu Sint Maarten 39 689
213 Liechtenstein 37 009
214 San Marinon lippu San Marino 32 448
215 Brittiläisten Neitsytsaarten lippu Brittiläiset Neitsytsaaret 31 912
216 Ranskan lippu Saint-Martin 31 264
217 Monacon lippu Monaco 30 500
218 Gibraltarin lippu Gibraltar 29 111
219 Ahvenanmaan lippu Ahvenanmaa 28 671
220 Palaun lippu Palau 21 108
221 Anguillan lippu Anguilla 15 754
222 Dhekelia 15 700
223 Akrotiri 15 700
224 Wallis  ja Futunan lippu Wallis ja Futuna 15 507
225 Tuvalun lippu Tuvalu 10 698
226 Cookinsaarten lippu Cookinsaaret 10 447
227 Naurun lippu Nauru 9 434
228 Saint Helenan lippu Saint Helena 7 754
229 Ranskan lippu Saint Barthelemy 7 298
230 Saint-Pierre ja Miquelonin lippu Saint-Pierre ja Miquelon 5 774
231 Montserratin lippu Montserrat 5 189
232 Falklandinsaaret 3 140
233 Norfolkinsaaren lippu Norfolkinsaari 2 196
234 Huippuvuorten lippu Huippuvuoret 1 921
235 Joulusaari 1 513
236 Tokelaun lippu Tokelau 1 353
237 Niuen lippu Niue 1 229
238 Vatikaanin lippu Vatikaanivaltio 839
239 Kookossaaret 596
240 Pitcairnin lippu Pitcairn 48

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. U.S. & World Population Clocks 31.10.2012. Yhdysvaltain väestönlaskentavirasto. Viitattu 31.10.2012. (englanniksi)
  2. a b c Country Comparison :: Population CIA World Fact Book. Central Intelligence Agency. Viitattu 13.04.2013.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]