Luettelo maailman juutalaisyhteisöistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo maailman suurimmista juutalaisyhteisöistä maittain ja kaupungeittain.

Kaupungeittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

järjestys[1] kaupunki (metropolialue) valtio juutalaisväestö osuus maailman juutalaisista (%) kumulatiivinen osuus (%)
1. Tel Aviv Israelin lippu Israel 2 560 000 19,3 % 19,3 %
2. New York Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 1 970 000 14,9 % 34,2 %
3. Haifa Israelin lippu Israel 655 000 4,9 % 39,1 %
4. Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 621 000 4,7 % 43,8 %
5. Jerusalem Israelin lippu Israel 570 000 4,3 % 48,1 %
6. MiamiFort LauderdalePompano Beach Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 514 000 3,9 % 52,0 %
7. Pariisi Ranskan lippu Ranska 310 000 2,3 % 54,3 %
8. Philadelphia Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 276 000 2,1 % 56,4 %
9. Chicago Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 261 000 2,0 % 58,4 v
10. Boston Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 227 000 1,7 % 60,1 %
11, San Francisco Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 210 000 1,6 % 61,7 %
12. Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 195 000 1,5 % 63,1 %
13. Buenos Aires Argentiinan lippu Argentiina 175 000 1,3 % 64,5 %
14. Toronto Kanada 175 000 1,3 % 65,8 %
15. Washington D.C. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 165 000 1,2 % 67,0 %
16. Beerseba Israelin lippu Israel 165 000 1,2 % 68,3 %
17. Moskova Venäjän lippu Venäjä 108 000 0,8 % 69,1 %
18. Baltimore Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 95 000 0,7 % 69,8 %
19. Montreal Kanada 95 000 0,7 % 70,5 %
20. Detroit Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 94 000 0,7 % 71,2 %

Maittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

järjestys [2] valtio[2] juutalaisten määrä (as.)[2] juutalaisten määrä (%)[2] kaikista maailman juutalaisista (%)[2]
1. Israelin lippu Israel 5 703 700 42,5 % 74,6 %
2. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 5 275 000 1,71 % 42, 5 %
3. Ranskan lippu Ranska 483 500 0,77% 3,6%
4. Kanada 375 000 1,11% 2,8%
5. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 292 000 0,47% 2,2%
6. Venäjän lippu Venäjä 205 000 0,15% 1,5%
7. Argentiinan lippu Argentiina 182 300 0,45% 1,4%
8. Saksan lippu Saksa 119 000 0,15% 0,9%
9. Australian lippu Australia 107 500 0,50% 0,8%
10. Brasilian lippu Brasilia 95 600 0,05% 0,7%
11. Ukrainan lippu Ukraina 71 500 0,16% 0,5%
12. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 70 800 0,14% 0,5 %
13 Unkarin lippu Unkari 48 600 0,49% 0,4%
14. Meksikon lippu Meksiko 39 400 0,05% 0,3%
15. Belgian lippu Belgia 30 300 0,28% 0,2%

Maanosittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Afrikan suurimmat juutalaisyhteisöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

valtio[2] asukusluku[2] juutalaisia (as.)[2] juutalaisia (%)[2]
Egyptin lippu Egypti 84 474 000 100 < 0,05%
Etiopia 84 976 000 100 0,05%
Marokon lippu. Marokko 32 381 000 2700 0,05%
Tunisian lippu Tunisia 10 374 000 1000 < 0,05%
Botswanan lippu Botswana 1 978 000 100 0,05%
Kongon demokraattinen tasavalta 67 827 000 100 < 0,05%
Kenia 40 863 000 400 < 0,05%
Namibian lippu Namibia 2 212 000 100 < 0,05%
Nigerian lippu Nigeria 158 259 000 100 < 0,05%
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka 50 492 000 70 800 0,14%
Zimbabwen lippu Zimbabwe 12 622 000 400 < 0,05%
Muu Saharan eteläpuolinen Afrikka 400 872 000 300 < 0,05%

Aasian suurimmat juutalaisyhteisöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

valtio[2] asukusluku[2] juutalaisia (as.)[2] juutalaisia (%)[2]
Israelin lippu Israel 7 255 400 5 413 800 74,6%
Länsiranta ja Gaza 3 966 700 289 900 7,3%
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan 8 934 000 6400 0,07%
Georgia 4 219 000 3200 0,08 %
Kazakstan 15 75300 3700 < 0,05%
Kirgisia 5 555 000 600 < 0,05%
Turkmenistanin lippu Turkmenistan 5 177 000 200 < 0,05%
Uzbekistanin lippu Uzbekistan 27 794 000 4500 < 0,05%
Kiina 1 361 763 000 1500 < 0,05%
Intia 1 214 464 000 5000 < 0,05%
Iran 75 078 000 10 400 < 0,05%
Japani 126 995 000 1000 < 0,05%
Etelä-Korea 48 501 000 100 < 0,05%
Filippiinit 93 617 000 100 <,05%
Singaporen lippu Singapore 4 837 000 400 < 0,05%
Syyrian lippu Syyria 22 505 000 100 < 0,05%
Kiinan tasavalta 23 000 000 100 < 0,05%
Thaimaan lippu Thaimaa 68 139 000 200 < 0,05%
Jemen 24 256 000 200 < 0,05%
Muu 938 181 900 200 < 0,05%

Euroopan suurimmat juutalaisyhteisöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

valtio[2] asukusluku[2] juutalaisia (as.)[2] juutalaisia (%)[2]
Itävalta 8 387 000 9000 0,11%
Belgian lippu Belgia 10 031 000 30 300 0,28%
Bulgarian lippu Bulgaria 7 497 000 2000 < 0,05%
Tšekin lippu Tšekki 10 411 000 3900 < 0,05%
Tanskan lippu Tanska 5 481 000 6400 0,12%
Viron lippu Viro 1 339 000 1800 0,13%
Suomen lippu Suomi 5 346 000 1100 < 0,05%
Ranskan lippu Ranska 62 670 000 483 500 0,77%
Saksan lippu Saksa 82 057 000 119 000 0,15%
Kreikka 11 183 000 4500 < 0,05%
Unkarin lippu Unkari 9 973000 48 600 0,49%
Irlanti 4 589 000 1200 < 0,05%
Italia 60 098 000 28 400 0,05%
Latvia 2 240 000 9700 0,43%
Liettua 3 255 000 2800 0,09%
Luxemburg 492 000 600 0,12%
Alankomaiden lippu Alankomaat 16 653 000 30 000 0,18%
Puolan lippu Puola 38 038 000 3200 < 0,05%
Portugalin lippu Portugali 10 732 000 500 < 0,05%
Romanian lippu Romania 21 190 000 9700 0,05%
Slovakian lippu Slovakia 5 412 000 2600 0,05%
Slovenian lippu Slovenia 2 025 000 100 < 0,05%
Espanjan lippu Espanja 45 317 000 12 000 < 0,05%
Ruotsin lippu Ruotsi 9 293 000 15 000 0,16%
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia 62 129 000 292 000 0,47%
Muu Euroopan Unioni 1 290 000 100 < 0,05%
Gibraltarin lippu Gibraltar 31 000 600 1,94%
Norjan lippu Norja 4 855 000 1200 < 0,05%
Flag of Switzerland.svg Sveitsi 7 595 000 17 600 0,23%
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä 9 588 000 16 500 0,17%
Moldovan lippu Moldova 3 576 000 4100 0,11%
Venäjän lippu Venäjä 140 367 000 205 000 0,15%
Ukrainan lippu Ukraina 45 433 000 71 500 0,16%
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina 3 760 000 500 < 0,05%
Kroatia 4 410 000 1700 < 0,05%
Makedonian lippu. Makedonia 2 043 000 100 < 0,05%
Serbian lippu Serbia 7 656 000 1400 < 0,05%
Turkin lippu Turkki 75 705 000 17 600 < 0,05%
Muu Balkan 5 995 000 100 < 0,05%

Amerikan suurimmat juutalaisyhteisöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

valtio[2] asukusluku[2] juutalaisia (as.)[2] juutalaisia (%)[2]
Kanada 33 890 000 375 000 1,11%
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 309 000 000 5 275 000 1,71%
Bahaman lippu Bahama 346 000 300 0,09%
Costa Rican lippu Costa Rica 4 640 000 2500 0,05%
Kuuba 11 204 000 500 < 0,05%
Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta 10 225 000 100 < 0,05%
El Salvadorin lippu El Salvador 6 194 000 100 < 0,05%
Guatemala 14 377 000 900 < 0,05%
Jamaika 2 730 000 200 < 0,05%
Meksikon lippu Meksiko 110 645 000 39 400 < 0,05%
Flag of the Netherlands Antilles (1986-2010).svg Alankomaiden Antillit 308 000 200 0,06%
Panaman lippu Panama 3 508 000 8000 0,23%
Puerto Ricon lippu Puerto Rico 3 998 000 1500 < 0,05%
Yhdysvaltain Neitsytsaarten lippu Yhdysvaltain Neitsytsaaret 109 000 300 0,26%
Muu Keski-Amerikka 27 143 000 300 0,05 %
Argentiinan lippu Argentiina 40 666 000 182 300 0,45%
Bolivian lippu Bolivia 10 031 000 500 < 0,05%
Brasilian lippu Brasilia 195 423 000 95 600 0,05%
Chilen lippu Chile 17 135 000 20 500 0,12%
Kolumbia 46 300 000 2700 < 0,05%
Ecuadorin lippu Ecuador 13 775 000 900 <,05%
Paraguayn lippu Paraguay 6 460 000 900 < 0,05%
Perun lippu Peru 29 496 000 2000 < 0,05%
Surinamen lippu Suriname 524 000 200 < 0,05%
Uruguayn lippu Uruguay 3 372 000 17 500 0,52%
Venezuelan lippu Venezuela 29 044 000 12 000 < 0,05%

Oseanian suurimmat juutalaisyhteisöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

valtio[2] asukusluku[2] juutalaisia (as.)[2] juutalaisia (%)[2]
Australian lippu Australia 21 512 000 107 500 0,50%
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti 4 303 000 7500 0,17%
Muu Oseania 10 023 000 100 < 0,05%

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. World Jewish Population Metropolitan areas with the largest Jewish populations:. Simpletoremember.com - Judaism Online.
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y Jewish Virtual Library The Jewish Population of the World. The American-Israeli Cooperative Enterprise. Viitattu 19.3.2012.