Suomen Mielenterveysseura

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Suomen Mielenterveysseura on suomalainen järjestö, jonka tehtävänä on edistää mielenterveyttä ja tarjota tukea kriisitilanteissa. Se perustettiin vuonna 1897 ja nykyisellä nimellään se on toiminut vuodesta 1952 lähtien.

Seura puolustaa ihmisen oikeutta henkiseen hyvinvointiin, tukee ja kehittää vapaaehtoista kansalaistoimintaa ja uusia mielenterveystyön sisältöjä sekä tarjoaa tukea ja apua elämän kriisitilanteisiin. Se lisää mielenterveystietoutta ja mielenterveyden asiantuntijuutta, kouluttaa työntekijöitä ja vapaaehtoisia sekä täydentää julkisia palveluita.

Suomen Mielenterveysseura toimii yhteistyössä varsinkin valtion ja kuntien kanssa. Se toimii valtakunnallisissa ja kansainvälisissä mielenterveystehtävissä ja muun muassa tekee aloitteita ja selvityksiä. Sen toiminnan perustan muodostavat paikalliset mielenterveysseurat.

Suomen Mielenterveysseura ylläpitää muun toiminnan lisäksi valtakunnallista kriisipuhelinta sekä verkkokriisikeskusta. Se julkaisee muun muassa Mielenterveys- ja Perheterapia-lehtiä.

Mielenterveysseuran toimintaa rahoittavat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus, ministeriöt, kunnat ja seurakunnat.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.