Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami on vuonna 1991 perustettu sosiaali- ja terveysalan järjestö, johon kuuluu 17 jäsenyhdistystä ympäri Suomea. FinFami on alueellisten omaisyhdistysten keskusjärjestö ja mielenterveyskuntoutujien omaisten valtakunnallinen edunvalvoja.

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFamin toiminnan tarkoituksena on tukea ja palvella alueellisia jäsenyhdistyksiä työssä mielenterveysomaisten hyväksi. Keskusliitto lisää mielenterveysomaisia koskevaa tietoutta ja omaistyön asiantuntijuutta. Sen vaikuttamistyö kohdistuu muun muassa mielenterveysomaisia koskeviin asioihin poliittisessa päätöksenteossa ja palvelujärjestelmän kehittämisessä. Keskusliitto kehittää omaistyötä yhdessä alueellisten omaisyhdistysten sekä muiden toimijoiden kanssa, osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun ja ylläpitää kansainvälisiä yhteyksiä. Lisäksi se tukee ja kehittää vapaaehtoisille suunnattua toimintaa.

Keskusliitto julkaisee myös Labyrintti-lehteä, joka on ainoa mielenterveysomaisille suunnattu lehti Suomessa.

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFamin toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus. Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami on SOSTEn jäsen.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]