Eläkkeensaajien Keskusliitto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eläkkeensaajien Keskusliitto
EKL.jpg
Perustettu 18. helmikuuta 1962 (57 vuotta sitten)
Tyyppi eläkeläisjärjestö
Toimiala edunvalvonta
Jäsenet yli 80 000
Puheenjohtaja Simo Paassilta
Päätöksentekoelin liittokokous
Sivusto http://www.elakkeensaajat.fi
Eläkkeensaaja.jpg

Eläkkeensaajien Keskusliitto (lyh. EKL) on valtakunnallinen eläkeläisjärjestö, joka on perustettu vuonna 1962. EKL on Suomen toiseksi suurin eläkeläisjärjestö ja siihen kuuluu yli 80 000 jäsentä.

EKL:oon kuuluu 323 yhdistystä, joista valtaosa toimii yhden kunnan tai kunnanosan alueella. Alueellisella tasolla toimii 15 piirijärjestöä, joihin paikallisyhdistykset kuuluvat.

Eläkkeensaajien Keskusliiton ylin päättävä elin on liittokokous, joka kokoontuu joka neljäs vuosi. Yhdistykset lähettävät sinne edustajan jäsenmääriensä suhteessa.

Ylintä päätäntävaltaa käyttää liittokokousten välisenä aikana valtuusto, johon kuuluu puheenjohtajan lisäksi 35 jäsentä. Liiton hallituksen muodostavat puheenjohtaja ja 15 jäsentä. Eläkkeensaajien Keskusliiton puheenjohtaja on Simo Paassilta ja valtuuston puheenjohtaja Arja Ojala.

EKL:n äänenkannattaja on vuonna 1971 perustettu Eläkkeensaaja-lehti, joka ilmestyy seitsemän kertaa vuodessa. Liitto omistaa Täyttä Elämää Lomat Oy:n, joka ylläpitää toimintaa Virroilla sijaitsevassa Rajaniemen lomakeskuksessa sekä Helsingissä Käpylän työväentalossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EKL:n kotisivut. Viitattu 20.12.2015.