Pro-tukipiste

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pro-tukipiste ry on vuodesta 1990 lähtien toiminut voittoa tavoittelematon rekisteröity yhdistys. Yhdistys edistää ja tukee seksi- ja muulla erotiikka-alalla toimivien ihmisten ja ihmiskaupparikoksen kohteeksi joutuneiden yhdenvertaisen kohtelun toteutumista tarjoamalla matalan kynnyksen sosiaali- ja terveyspalveluita ja tekemällä edunvalvontatyötä[1].

Pro-tukipiste ry:n asiakastyötä tehdään kolmessa palveluyksikössä Helsingissä, Tampereella ja Turussa[1]. Palvelutarjonta vakiintui Helsingissä 1990-luvulla. Tampereella työ käynnistyi vuonna 2006 ja Turussa elokuussa 2016[2].

Pro-tukipisteen palveluihin ovat oikeutettuja sekä suomalaiset että ulkomaalaiset sukupuolesta riippumatta. Kaikki Pro-tukipisteen palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Halutessaan voi asioida nimettömänä. Palveluja voi saada englannin, suomen, thain, venäjän ja viron kielillä. Sosiaali- ja terveyspalveluita tarjotaan sekä päivystyspalveluina että ajanvarauksella.

Pro-tukipisteen työmuotoihin kuuluvat myös ammatillinen etsivä työ katualueella, baareissa, hierontapaikoissa ja netissä sekä vertaistyö. Lisäksi Pro-tukipiste ry arvioi asiakaskuntansa ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa ja pyrkii vaikuttamaan asiakkaidensa tasavertaisen kohtelun toteutumiseen ja syrjäytymisen riskien vähentämiseen.

Pro-tukipiste ry tekee verkostoyhteistyötä Pohjoismaissa, lähialueillaselvennä ja muualla Euroopassa. Pro-tukipiste on SOSTEn jäsenjärjestö.

Rahoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toiminnan rahoitus koostuu pääosin julkisista avustuksista. Vuonna 2016 rahoituslähteet olivat: Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA (75 %), Sosiaali- ja terveysministeriö (tartuntatautien leviämisen ehkäisemiseen) (13 %) EU:n sisäisen turvallisuuden rahasto (ISF) (6 %), Helsingin ja Tampereen kaupunkien järjestöavustukset (5 %) ja muu rahoitus (esimerkiksi jäsenmaksut ja lahjoitukset) (1 %).[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Pro-tukipiste Pro-tukipiste ry. Viitattu 19.8.2017.
  2. Seksityöntekijöille kauan kaivattua apua – Suomen kolmas tukipiste avataan Turkuun Yle Uutiset. 26.4.2016. Yleisradio Oy. Viitattu 19.8.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]