Irti Huumeista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Irti Huumeista ry on valtakunnallinen huumetyön vapaaehtois- ja kansalaisjärjestö. Toiminnan tarkoituksena on huumeiden käytön ehkäisy, huumeiden käyttäjien tukeminen käytön lopettamiseksi ja käyttäjien läheisten tukeminen.

Irti Huumeista ry on vuonna 1984 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen, ehkäisevää päihdetyötä tekevä kansalais- ja vapaaehtoisjärjestö.

Toiminnan tarkoituksena on huumeiden käytön ennaltaehkäisy, huumeiden käyttäjien tukeminen käytön lopettamiseksi, käyttäjien läheisten tukeminen, vaikuttaminen ehkäisevän ja korjaavan huumetyön kehittämiseksi Suomessa ja työskentely rajoittavan huumausainepolitiikan säilyttämiseksi.

Yhdistys tarjoaa asiakaslähtöisiä tuki- ja neuvontapalveluita sekä huumeiden käyttäjien läheisille että käyttäjille. Se tekee ehkäisevää työtä välittämällä tietoa huumeista, riippuvuussairaudesta ja erityisesti huumeriippuvuudesta. Yhdistys kehittää kokonaisvaltaista perhekeskeistä työtä ja toimii huumeriippuvaisten hoidon ja palvelujen kehittämiseksi entistä asiakaslähtöisemmiksi. Yhdistys pyrkii vaikuttamaan sekä ehkäisevän että korjaavan huumetyön kehittämiseen ja osallistuu huumekysymyksiä käsittelevään yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Irti Huumeista ry on SOSTEn jäsenjärjestö.

Irti Huumeista ry:llä on alue- ja vapaaehtoistoimintaa 17 paikkakunnalla kautta Suomen. Vapaaehtoistoiminnan toimintamuotoja ovat ehkäisevä päihdetyö, asiakastapaamiset, tukihenkilötoiminta, vertaistukiryhmätoiminta ja auttaminen puhelimen välityksellä.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tirronen, Kerttu: Näkökulmia huumekysymykseen: Artikkelikokoelma. Helsinki: Irti huumeista, 2001. ISBN 951-96992-4-4.
  • Korhonen, Ulla ym.: Kannabis: Tietoa vanhemmille. 2. päivitetty painos. Helsinki: Irti huumeista, 2011. ISBN 978-952-99954-3-1.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.