Nuorten Ystävät

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nuorten Ystävät ry.
Nuorten Ystävien keskustoimistona toimiva Waenerbergin talo Oulun Torikadulla.
Nuorten Ystävien keskustoimistona toimiva Waenerbergin talo Oulun Torikadulla.
Perustettu 1907
Perustaja Georg Waenerberg
Pääsihteeri Arja Sutela
Sivusto http://www.nuortenystavat.fi/

Nuorten Ystävät on 1907 perustettu sosiaali- ja terveysalan asiantuntija- ja vaikuttajajärjestö, jonka keskustoimisto sijaitsee Oulussa. Järjestön omistama liiketoimintakonserni tuottaa valtakunnallisia sosiaali- ja terveysalan erityispalveluja. Nuorten Ystävillä on yli 40 yksikköä tai toimipistettä 18 eri paikkakunnalla Suomessa.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lastensuojelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorten Ystävien lastensuojelun palvelut tukevat lasten kasvatusta ja hoitoa sekä perheiden kuntoutusta sijais-, avo- ja jälkihuollon keinoin.

Erityisryhmien asuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorten Ystävien erityisryhmien asumispalvelut tukevat lasten, nuorten ja aikuisten hyvinvointia kuntouttavan arjen keinoin. Kuntouttava arki tukee palveluiden piirissä lasten, nuorten ja aikuisten monipuolista kehittymistä, omatoimisuutta ja elämänhallintataitojen vahvistumista.

Sosiaalinen kuntoutus ja työllistyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorten Ystävien sosiaalinen kuntoutus ja työllistyminen auttaa erityistä tukea tarvitsevia kohti yhteiskunnallista osallisuutta. Kuntoutuksen tavoitteena on elämänhallinnan paraneminen sekä yhteiskunnan ja yhteisöjen toimintaan osallistuminen.

Koulut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorten Ystävät ylläpitää Muhoksella kahta yksityistä perusopetusta antavaa koulua, jotka tarjoavat erityistä tukea ja yksilöllisiä ratkaisuja oppimisen tueksi esi- ja perusopetusikäisille sekä perusopetuksen lisäopetuksessa oleville lapsille ja nuorille.

Klubitalotoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen tuella Nuorten Ystävät ylläpitää kolmea klubitaloa, jotka ovat: Pönkkä Oulussa, Tönäri Kajaanissa sekä Roihula Rovaniemellä. Klubitalot harrastavat yhteistyötoimintaa muiden mielenterveystyötä tekevien tahojen kanssa, kuten esimerkiksi Hyvän Mielen Talo Oulussa. Toiminta on alkanut vuonna 2012, ensiksi Oulussa.

Kritiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2011 MTV3-kanavan 45 minuuttia -ohjelmassa kerrottiin, että Muhoksen Pohjolakodissa oli käytetty lasten eristämistä betoniseen putkaan. Näin oli toimittu 34 kertaa vuonna 2011. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto teki Pohjolakotiin tarkastuskäynnin sen jälkeen, kun MTV3 oli haastatellut koulukodin edustajia.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Salla Vuorikoski: 23.11. Lapset betonikoppiin koulukodissa MTV Uutiset. 23.11.2011. Viitattu 30.10.2015.
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.