Muistiliitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Muistiliitto
Muistiliiton logo.gif
Perustettu 1988
Toimiala muistisairaudet
aivoterveys
kansanterveys-, potilas- ja omaisjärjestö
Kotipaikka valtakunnallinen
Puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen
Toiminnanjohtaja Eila Okkonen
Jäsenmäärä 44 jäsenyhdistystä
yli 13 000 jäsentä
Sivusto www.muistiliitto.fi
Jäsenlehti Muisti

Muistiliitto ry on vuonna 1988 perustettu suomalainen kansanterveys-, potilas- ja edunvalvontajärjestö. Sen pyrkimykenä on edistää muistisairaiden ja heidän läheistensä elämänlaadun ja hyvinvoinnin edellytyksiä sekä syventää muistiosaamista ja ymmärrystä yhteiskunnassa. Muistiliittoon kuuluu 44 paikallista jäsenyhdistystä, joissa on yli 13 000 jäsentä. Muistiliiton toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus.[1]

Muistiliitto jäsenyhdistyksineen toimii muistisairaiden ihmisten sekä heidän läheistensä terveyden edistäjänä, muistisairauksien ennaltaehkäisijänä sekä väestön aivoterveyden edistäjänä. Järjestö julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Muisti-lehteä, jonka levikki on 18 000 kappaletta.

Muistiliitto tunnettiin vuoteen 2009 asti Alzheimer-keskusliittonalähde?. Nimenmuutoksella haluttiin vahvistaa roolia paitsi potilas- ja omais-, myös kansanterveysjärjestönä.

Muistiliiton jäsenyhdistykset ylläpitävät asiantuntija- ja tukikeskusverkosto Muistiluotsia, joka toimii 17 maakunnassa.[2] Asiantuntija- ja tukikeskuksilla on merkittävä rooli muistiosaamisen kehittämisessä ja asiantuntemuksen turvaamisessa. Muistiluotseissa vahvistetaan myös vapaaehtois- ja vertaistoimintaa. Muistiliitto toimii koordinoivana tahona.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tietoa Muistiliitosta Muistiliitto. Viitattu 2.4.2016.
  2. Muistiluotsi Muistiluotsi.fi. Viitattu 2.4.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]