Soveltava Liikunta SoveLi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Soveltava Liikunta SoveLi ry[1] on valtakunnallinen liikuntajärjestö ja soveltavan liikunnan asiantuntijajärjestö. Soveltava Liikunta SoveLi ry kokoaa yhteen 20 kansanterveys-, vammais- ja liikuntajärjestöä, jotka edistävät soveltavaa liikuntaa. Sen jäsenjärjestöissä on yhteensä 460 000 jäsentä.

Järjestön toiminnan tavoitteena on, että pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten mahdollisuudet terveyttä ja hyvinvointia edistävään liikuntaan, soveltavaan liikuntaan sekä aktiiviseen elämäntapaan paranevat. Toiminnan lähtökohdat ovat yhdenvertaisuus ja tasa-arvo.

SoveLi tuottaa koulutuspalveluita, joilla lisätään tietoa soveltavasta liikunnasta, kehitetään yhteistyötä, edistetään liikunnan yhdenvertaisuutta  ja saavutettavuutta sekä lisätään liikettä niin paikallisesti, alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. Lisäksi SoveLi tukee jäsenjärjestöjään jäsenpalveluilla ja julkaisee lehteä sekä uutiskirjettä.

Sovaltava Liikunta SoveLi on SOSTEn jäsenjärjestö.

Jäsenjärjestöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soveltava Liikunta SoveLi on saanut vuosina 2018–2023 Opetus- ja kulttuuriministeriön yleisavustusta liikuntaa edistävien järjestöjen toimintaan yhteensä noin 1 227 000 euroa. Vuosittainen tuki on ollut vuodesta 2021 lähtien 194 000 euroa.[2]

  1. Soveltava Liikunta SoveLi ry Yhdistysnetti. Patentti- ja rekisterihallitus. Viitattu 12.9.2014.
  2. Liikuntaa edistävien järjestöjen yleisavustus Opetus- ja kulttuuriministeriö. Viitattu 29.11.2023.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]