Suomen Lentopalloliitto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen Lentopalloliitto
Suomen Lentopalloliitto logo.svg
Perustettu 1959
Kotipaikka Helsinki
Puheenjohtaja Pasi Sydänlammi
Sivusto http://www.lentopalloliitto.fi/

Suomen Lentopalloliitto on suomalainen urheilujärjestö, joka toimii lentopallon, beach volleyn, istumalentopallon ja snow volleyn kattojärjestönä Suomessa. Lentopalloa pelattiin Suomessa 1950-luvulla Suomen Koripallo- ja Lentopalloliiton alaisuudessa, mutta 1956 perustettiin erillinen Lentopallokomitea, joka hyväksyttiin FIVB:n jäseneksi 1957. Vuonna 1959 perustettiin varsinainen Suomen Lentopalloliitto. Lentopalloliiton toimitusjohtaja on entinen jääkiekkoilija Keijo Säilynoja ja puheenjohtaja Pasi Sydänlammi.

Lentopalloliiton organisaatio on jakautunut alueisiin. Alueita on viisi: Pohjoinen, Itä, Länsi, Etelä ja Lounainen. Joka vuosi pelataan C- ja B-ikäisissä näiden viiden alueen välillä alueiden mestaruuskisat. Jokaisesta alueesta osallistuu kisoihin kaksi poika- ja kaksi tyttöjoukkuetta, joita valmentavat aluevalmentajat. Kisat ovat nuorille tärkeä näytön paikka nuorten maajoukkueen valmentajille.

Lentopalloliiton toimisto sijaitsee Valimotiellä Helsingissä ja nuorten valmennuskeskus Kuortaneen urheiluopiston yhteydessä. Kuortane on lentopallon maajoukkueiden pääleirityspaikka. Beach volleyn valmennuskeskus puolestaan on Mäkelänrinteen urheilulukio.

Lentopalloliiton strategia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huippu-urheilu ja pelaaminen strategian painopisteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomen Lentopalloliiton voimassa oleva strategia hyväksyttiin liittokokouksessa Tampereella 29.11.2015.

Strategian kaksi painopistealuetta ovat huippu-urheilussa menestyminen ja pelaamisen lisääminen.

Huippu-urheilussa panostetaan sekä lentopalloon että beach volleyhin. Tavoitteena on myös saada suomalaisia pelaajia ja valmentajia ulkomaille huippusarjoihin sekä suomalaisseuroja pelaamaan Mestarien liigaa.

Beach volleyn ja lentopallon pelaamista Suomessa edistetään määrätietoisesti. Siinä työssä hyvin toimivat seurat ovat avainasemassa. Beach volley ja lentopallo tarjoavat monipuolisia elämyksiä, harrastusmahdollisuuksia, hyvinvointia, liikuntaa, urheilua ja yhdessäoloa sekä mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön elämänkaaren eri vaiheisiin.

Pelattavat lentopallosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miesten sarjatoimintaa on kuudella ja naisten viidellä eri sarjatasolla. Lentopalloliitto vastaa miesten ja naisten liigasta, sekä miesten ja naisten 1- ja 2-sarjasta. Alueet vastaavat miesten ja naisten 3-sarjasta. Liiton alueet vastaavat miesten ja naisten alueellisesta sarjatoiminnasta. [1]

Lentopallossa on myös laajaa nuorten sarjatoimintaa ja masters-toimintaa sekä beach volleyn kilpailutoimintaa aikuisissa, nuorissa ja masters-ikäisissä.

Talous[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rahoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rahoituksen lähde 2018 2017
Opetus- ja kulttuuriministeriön yleisavustus 960 000 €[2] 960 000 €[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Aikuisten sarjat, Suomen Lentopalloliitto
  2. a b Liikuntaa edistävien järjestöjen yleisavustus 23.5.2018. Opetus- ja kulttuuriminiseriö. Viitattu 23.5.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]