Suomen ITF Taekwon-Do

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen ITF Taekwon-Do ry (SITF) on perustettu vuonna 1986. SITF:llä on 30 jäsenseuraa ja noin 1500 harrastajaa yli 40 paikkakunnalla Helsingistä Muonioon. SITF:n puheenjohtajana toimii Tanja Hammare.

Lajillisina kattojärjestöinä toimivat International Taekwon-Do Federation (ITF) ja All European Taekwon-Do Federation (AETF). SITF:n tarkoitus on auttaa Suomessa toimivia jäsenseurojaan toimimaan ITF:n sääntöjen mukaisesti ja harjoittamaan Kenraali Choi Hong Hi’n kehittämää Taekwon-Doa, Koreasta lähtöisin olevaa taistelu- ja itsepuolustuslajia. ITF Taekwondossa on kuusi eriväristä vyötä ja niiden lisäksi niihin kuuluvat merkit (lapset ja juniorit) ja mustassa vyössä on arvoja 9 dan. asti.

SITF:n tarkoituksena on kehittää liikuntaharrastusta eri ikäisten ihmisten parissa ja toimia niin, että mahdollisimman moni seuran jäsen harrastaisi kunto-, kilpa- tai huippu-urheilua edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti. SITF:n toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun Reilun Pelin periaatteet. Toiminnassa pyritään edistämään sukupuolten välistä tasa-arvoa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.