International Taekwon-Do Federation

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

International Taekwon-Do Federation (ITF) on taekwondon maailman kattojärjestö ja lajin vanhin maailmanliitto. Se on toinen taekwondon maailmanlaajuisista merkittävimmistä kattojärjestöistä WT(World Taekwondo):n ohella. ITF on perustettu Korean tasavallassa 22. maaliskuuta 1966 ja sen päämaja on nykyisin Wienissä.

ITF on maailman suurimpia kamppailulajikattojärjestöjä. Siihen kuuluu runsaat 150+ kansallista lajiliittoa,ja miljoonia harrastajia;(koko taekwondokentän kyseessäollessa (ITF, WT, ja muut pienemmät maailmanliitot yhteenlaskettuina)) arviot harrastajien määrästä liikkuvat jopa 60-80 miljoonassa), tehden lajista harrastajamäärällisesti suurimman kamppailulajin maailmassa.

Taekwon-do ei ole koskaan kuitenkaan nauttinut maassamme sille kuuluvaa arvostusta esim medianäkyvyyden tai valtiontukirahojen muodossa. Näin verraten vaikkapa Suomessa perinteisiin lajeihin, kuten jääkiekko, jonka harrastajamäärät maailmalla ovat karkeasti suuntaa-antavasti 50 kertaa pienemmät kuin taekwondolla.

ITF järjestää MM-kisat joka toinen vuosi, ITF:n alaisuudessa toimivat maanosakattojärjestöt vastaavat maanosamestaruuskilpailujen järjestämisestä: jokavuotiset EM-kilpailut järjestää All European Taekwon-Do Federation (AETF).

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.