Suomen Tanssiurheiluliitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Tanssiurheiluliitto on suomalaisten tanssiurheiluseurojen keskusjärjestö. Suomen Tanssiurheiluliitolla on harraste-, koulutus-, kilpailu- ja maajoukkuetoimintaa. Liitto on voittoa tavoittelematon, ja sen tarkoituksena on edistää ja ylläpitää tanssiurheilua ja -liikuntaa Suomessa sekä toimia jäsenseurojensa keskusjärjestönä.

Liitto julkaisee Tanssiurheilija-lehteä, joka ilmestyy sekä painettuna että verkkoversiona.

Tanssiurheiluliitto on World DanceSport federationin (WDSF) ja World Rock 'n' Roll Confederationin (WRRC) jäsen. WDSF on vakio-lattareiden kansainvälinen järjestö, WRRC puolestaan on Rock 'n' Swing tanssien kansainvälinen järjestö.

Suomen Tanssiurheiluliitolla on useita lajeja, kuten vakio- ja latinalaistanssit, Bailatino, Rock'n'Swing-tanssit, sports aerobic sekä jäsenseuransa Finnish Dance Organizationin (FDO) street dance ja performing arts -lajit. Lajivalikoimaan kuuluvat myös disco dance, disco freestyle ja latino show.

Liitto järjestää seura-, alue- ja ranking- eli Grand Prix -kilpailuja jäsenseurojensa avulla. Omissa tanssilajeissaan liitto järjestää SM- sekä ikäkausimestaruuskisat.

Tanssiurheiluliitto osallistuu liikunnan lajiliittojen yhteistyöhön. Liitolla on noin 80 jäsenseuraa ja 13000 henkilöjäsentä.

Talous[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rahoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rahoituksen lähde 2018 2017
Opetus- ja kulttuuriministeriön yleisavustus 338 000 €[1] 338 000 €[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Liikuntaa edistävien järjestöjen yleisavustus 23.5.2018. Opetus- ja kulttuuriminiseriö. Viitattu 23.5.2018.
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.