Nuoret Lesket

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nuoret Lesket ry on työikäisten leskien ja leskiperheiden vertaistukijärjestö, joka on perustettu vuonna 2009. Nuoret Lesket ry tarjoaa vertaistukea, lohtua ja tietoa kaikille ennen eläkeikää kumppaninsa menettäneille. Lisäksi toimintaa on tarjolla myös vanhempansa menettäneille lapsille ja nuorille.

Nuoret Lesket ry:n toimintamuotoja ovat vertaistukiryhmät, vertaistukiviikonloput, vertaistukitapahtumat, vertaistukipuhelin, verkkovertaistuki, tietopankki, neuvonta ja vaikuttamistoiminta. Merkittävässä osassa vertaistukitoiminnan toteuttamista ovat vapaaehtoiset, joita yhdistys kouluttaa. Yhdistys on uskonnollisesti, aatteellisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Toiminta on valtakunnallista ja avointa kaikille leskeytyneille kumppanin kuolinsyystä, parisuhteen muodosta ja perhetilanteesta riippumatta. Toiminta on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen tukemaa. Nuoret Lesket ry on SOSTEn jäsenjärjestö. Nuoret Lesket ry kuuluu Surujärjestöihin sekä Monimuotoiset perheet -verkostoon.

Yhdistys tunnettiin aiemmin nimellä Suomen nuoret lesket ry. Yhdistyksen nimi muutettiin nykyiseen muotoonsa Nuoret Lesket ry vuonna 2020.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

https://nuoretlesket.fi/