Non Fighting Generation

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Non Fighting Generation ry
Perustettu 1996
Perustaja Timo Purjo
Toimiala nuorisokasvatusjärjestö
Kotipaikka Helsinki
Toiminnanjohtaja Tuija-Leena Purjo
Puheenjohtaja Pasi Andersson
Hallitus Erityisopettaja Pasi Andersson, Helsinki (pj.)
Kehitysjohtaja, filosofian tohtori Timo Purjo, Loppi (vpj.)
Ylilääkäri, lastenpsykiatri ja nuorisopsykiatrian dosentti Jari Sinkkonen, Helsinki
Kasvatustieteen professori Veli-Matti Värri, Tampere
Aiheesta muualla
Sivusto

Non Fighting Generation ry toimii valtakunnallisena nuorisokasvatusjärjestönä, joka on perustamisestaan lähtien erikoistunut nuorten väkivaltaisuuden vähentämiseen väkivallattomuuskasvatuksen keinoin. NFG:ssä ollaan todettu, että varsinkin nuorten väkivaltaisuudessa on kyse elämäntaidollisesta ongelmasta. Ongelmien ratkaisemiseen tarvitaan arvokasvatusta, koska arvot ovat ihmisen maailmankuvan perusta, joka heijastuu tunteisiin, suhtautumistapoihin ja toimintatapoihin. Kasvatuksen perimmäisenä päämääränä on väkivallaton elämäntapa ja sellainen elämänkatsomus, jota ohjaa pyrkimys yhteiseen hyvään eli eettiseen yhteisöllisyyteen.

Non Fighting Generation on SOSTEn jäsenjärjestö.

Maantieteellinen toimialue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NFG on valtakunnallinen järjestö, jonka painopisteenä on maantieteellinen alue, jossa asuu 2/3 Suomen väestöstä. Keskusteluryhmätoimintaa on järjestetty tähän asti yli 50 paikkakunnalla ja järjestetään joka vuosi enimmillään noin 20 eri paikkakunnalla. Kiinteitä toimipaikkoja on Helsingissä, Mikkelissä ja Tampereella, joista käsin toimitaan Etelä-, Itä-, Kaakkois- ja Länsi-Suomen eri paikkakunnilla.

Käytännön kasvatustoiminnan muodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NFG:n pysyvin ja keskeisin toimintamuoto on ohjatut elämäntaidolliset keskusteluryhmät ja muut kasvatukselliset pienryhmät nuorille, joita on järjestetty vuodesta 1999 lähtien. 15 vuoden aikana eli vuosina 1999–2013 on toteutettu yhteensä noin 700 kasvatuksellista pienryhmää. Niihin osallistuneiden nuorten kokonaismäärä on lähes 5000 nuorta.

Yksittäiseen vertaisryhmään osallistuu 4–8 samantyyppisesti oireilevaa tai samantyyppisessä elämäntilanteessa olevaa nuorta. He kokoontuvat keskustelemaan aikuisen kasvattajan johdolla tietyistä teemoista kerran viikossa vähintään 10 kertaa. Ohjattujen pienryhmien toteutuspaikkoina ovat olleet pääosin peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset sekä lastensuojelulaitokset ja vankilat eri paikkakunnilla. Ryhmiä järjestetään myös järjestön omassa keskustoimistossa Helsingissä, aluetoimistossa Mikkelissä ja Nuorten Kohtaamiskeskus Tasoristeyksessä Helsingissä. Näihin välittävät nuoria koulujen lisäksi muun muassa lastensuojelu- ja sosiaaliviranomaiset, nuorisopsykiatrian poliklinikat ja kriminaalihuoltolaitos. Lisäksi nuoret hakeutuvat toimintaan oma-aloitteisesti tai toisen nuoren mukana.

Keskusteluryhmät ovat maksuttomia sekä yhteistyötahoille että nuorille.

Talous[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rahoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Non Fighting Generation ry:n toiminnan rahoitus perustuu julkisilta tahoilta saataviin avustuksiin, säätiöiden myöntämiin apurahoihin ja yritysten ja yksityishenkilöiden tekemiin lahjoituksiin. NFG ei lähtökohtaisesti tuota myytäviksi tarkoitettuja palveluja eikä rahoita toimintaansa niiden avulla. Järjestön toiminta on siten perusluonteeltaan yleishyödyllistä auttamistyötä.

Rahoituksen lähde 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012
Opetus- ja kulttuuriministeriön yleisavustus nuorisojärjestöille[1] - 30 000 € 31 000 € 31 000 € 33 000 € 33 000 € 33 000 €

Non Fighting Generation ry:n kasvatusaiheisia julkaisuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Purjo, Timo & Hannila, Pyry: Tarkoituskeskeisyys nuorten itsemurhien ehkäisyssä. 2014.
  • Lesojeff, Heini, Purjo, Timo, Tervahauta, Maria & Videnoja, Kalle: Kasvatus arvoihin - arvoa kasvatukseen. 2013.
  • Purjo, Timo: Sukupuolisensitiivinen poikien ja tyttöjen kasvatus arvoihin ja väkivallattomuuteen. 2012.
  • Purjo, Timo: Sukupuoli ja väkivalta, osa 2. 2012.
  • Purjo, Timo & Gjerstad, Eevastiina: Arvojen ja tarkoitusten pedagogiikka. 2011.
  • Gjerstad, Eevastiina & Lesojeff, Heini: Levottomat tuhkimot - havaintoja tyttöjen väkivallasta. 2011.
  • Purjo, Timo & Gjerstad, Eevastiina: Sukupuoli ja väkivalta. 2010.
  • Purjo, Timo & Kuusela, Jani: Tappelusta jutteluun - nuoren kohtaamisen taito. 2009.
  • Purjo, Timo: Väkivaltaisesta nuoruudesta vastuulliseen aikuisuuteen. 2008.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Avustukset valtakunnallisten nuorisoalan järjestöjen toimintaan 23.5.2018. Opetus- ja kulttuuriminiseriö. Arkistoitu 24.5.2018. Viitattu 23.5.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.