Kommunistinuoret

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kommunistinuoret ry
Kommunistinuoret logo 400x300 px.jpg
Perustettu 2019
Kotipaikka Helsinki
Puheenjohtaja Jiri Mäntysalo
Varapuheenjohtaja Toni Kallioinen
Aiheesta muualla
[www.kommunistinuoret.fi Sivusto]

Kommunistinuoret on marraskuussa 2019 perustettu Suomen kommunistisen puolueen nuorisojärjestö. Järjestön puheenjohtajana toimii Jiri Mäntysalo.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2000 perustettu Kommunistinen nuorisoliitto lopetti käytännössä toimintansa vuonna 2019. Vaikka KomNl oli itsenäinen nuorisojärjestö, niin se teki tiivistä yhteistyötä SKP:n kanssa ja moni KomNl:n aktiivi toimi myös SKP:ssä. KomNl:n toiminnan päätyttyä puolueessa ryhdyttiin miettimään vaihtoehtoja nuorisotoiminnan kehittämiseksi. SKP:n edustajakokous 15.–16. kesäkuuta 2019 päätti perustaa puolueelle uuden nuorisotyöryhmän, joka alkaa organisoimaan ja järjestämään puolueen nuorisotoimintaa. Työryhmässä ryhdyttiin pian harkitsemaan nuorisojärjestön perustamista muun muassa joukkojärjestöyhteyksien ja kansainvälisen toiminnan vahvistamisen vuoksi. Kommunistinuorten perustamiskokous pidettiin 21. marraskuuta 2019[1]. Yhdistysrekisteriin Kommunistinuoret ry merkittiin 27. tammikuuta 2020[2].

Ideologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kommunistinuorten tavoitteena on sosialistiseen yhteiskunta- ja talousjärjestelmään siirtyminen ja tuotantovälineiden yhteisomistus sekä päämääränä kommunistinen yhteiskunta, johon edetään kun sosialistiset yhteiskunnat muodostavat liiton keskenään. Kommunistisessa yhteiskunnassa ei ole enää tarvetta valtioille tai armeijoille. Kommunistinuoret kuvailee itseään poliittisen nuorisotoiminnan kentällä ainutlaatuiseksi toimijaksi, joka ei ole sitoutunut kapitalismiin ja markkinatalouteen. Järjestö haluaa tuoda epäoikeudenmukaisuudet, riiston ja sorron näkyville ja tietoisuuteen sekä toimia aidosti ihmisiä, eläimiä ja ympäristöä alistavien rakenteiden kumoamiseksi.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kommunistinuoret rekisteröityy yhdistyksenä Facebook. 22.11.2019. Viitattu 23.2.2020.
  2. Kommunistinuoret ry yhdistysrekisteri.prh.fi. Viitattu 23.2.2020.
  3. Aate & politiikka kommunistinuoret.fi. Viitattu 23.2.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.