AFS

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

AFS, alkuperäiseltä nimeltään American Field Service, on kansainvälinen voittoa tavoittelematon vapaaehtoistoimintaan perustuva vaihto-oppilasjärjestö. AFS:n ohjelmiin osallistuu vuosittain yli 12 000 nuorta, ja toiminnassa on mukana noin 40 000 vapaaehtoista.

Järjestön perustivat Ranskassa vuonna 1914 ensimmäisen maailmansodan vapaaehtoiset ambulanssinkuljettajat. Maailmansotien päätyttyä toiminta muuttui taistelukenttien ambulanssitoiminnasta vaihto-oppilastoimintaan. Suomessa AFS on harjoittanut vaihto-oppilastoimintaa vuodesta 1948. Se on vanhin Suomessa toimivista vaihto-oppilasjärjestöistä. Suomen AFS:llä on paikallisyhdistyksiä ympäri maata. Paikallisyhdistyksissä toimii yli 2 000 vapaaehtoista.

AFS:n missiona on edistää rauhaa, suvaitsevaisuutta, oikeudenmukaisuutta ja vuorovaikutusta erilaisten ihmisten ja kulttuurien välillä oikeudenmukaisemman maailman luomiseksi.

Suomesta on AFS:n kautta mahdollista lähteä vaihto-oppilaaksi yli 40 eri maahan. Vuosittain maailmalla on noin 160-170 suomalaista AFS-vaihto-oppilasta. Suomen tulee eripituisiin vaihto-ohjelmiin vuosittain yli 200 nuorta, jotka viettävät vaihto-oppilasaikansa suomalaisissa isäntäperheissä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]