Surunauha – Itsemurhan tehneiden läheiset

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Surunauha)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Surunauha ry on suomalainen järjestö, jonka tarkoituksena on tukea läheisen itsemurhan kokeneen selviytymistä ja lisätä avoimuutta itsemurhasta puhuttaessa. Toiminta perustuu itsemurhan tehneiden läheisten vapaaehtoistyönä antamaan vertaistukeen eli saman kokeneen ihmisen antamaan tukeen. Tavoitteena on myös itsemurhien ennaltaehkäisy sekä itsemurhan tehneiden läheisten syrjäytymisen ja sairastumisen ehkäiseminen.

Surunauha ry on perustettu vuonna 1997, ja toiminta on nykyisin Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen tukemaa. Surunauha on SOSTEn jäsenjärjestö. Järjestö on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton ja toimii pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Surunauha-yhdistyksen tukimuotoja ovat vertaistukiryhmät eri paikkakunnilla, vertaistukipuhelin, sopeutumisvalmennus ja vertaisten verkkokeskustelu. Yhdistyksen vertaistukijat on kaikki koulutettu tehtäviinsä. Yhdistys järjestää myös seminaareja sekä muita yleisö- ja jäsentapahtumia. Yhdistyksen nimi oli alun perin Itsemurhan tehneiden läheiset ry, nykymuoto on Surunauha ry.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.