Ihmisoikeusliitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ihmisoikeusliitto
Perustettu 1979
Toimiala ihmisoikeudet
Kotipaikka Helsinki
Puheenjohtaja Maija Jäppinen
Aiheesta muualla
www.ihmisoikeusliitto.fi

Ihmisoikeusliitto ry on suomalainen, uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton vuonna 1979 perustettu yleinen ihmisoikeusjärjestö. Liiton tehtävänä on edistää perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista ja tunnettavuutta sekä vastustaa ihmisoikeusloukkauksia Suomessa.

Ihmisoikeusliitto on Ihmisoikeusliittojen kansainvälisen keskusliiton (International Federation for Human Rights, FIDH) jäsen ja eurooppalaisen ihmisoikeusjärjestön, European Association for the Defense of Human Rights (AEDH), yksi perustajajäsenistä. Ihmisoikeusliitto on SOSTEn jäsenjärjestö.

Ihmisoikeusliiton pääsihteerinä on toiminut vuodesta 2013 lähtien valtiotieteiden tohtori Kaari Mattila (entiseltä nimeltään Päivi Mattila).[1] Ihmisoikeusliiton johtokunnan puheenjohtajana toimii valtiotieteiden tohtori Maija Jäppinen.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Nimenmuutos: Ihmisoikeusliiton pääsihteeristä Kaari Mattila 8.1.2016. Ihmisoikeusliitto. Viitattu 11.1.2016.
  2. Reetta Helander: Maija Jäppinen Ihmisoikeusliiton puheenjohtajaksi Ihmisoikeusliitto. 8.5.2019. Viitattu 14.8.2019. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.