Luettelo kansallisista lentoyhtiöistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo valtioiden kansallisista lentoyhtiöistä eli lippulaivoista. Osa lentoyhtiöistä on eri valtioiden yhteisomistuksessa.

Valtio Lentoyhtiö Valtion omistus
Afganistanin lippu Afganistan Ariana Afghan Airlines Enemmistöomistus
Albanian lippu Albania Albanian Airlines Fuusio-omistus Eagle Aviation
Andorran lippu Andorra AeroKing Andorra Fuusio-omistus Eagle Aviation Españan ja TAP Portugalin kanssa
Algerian lippu Algeria Air Algérie Enemmistöomistus
Angolan lippu Angola TAAG Angola Airlines Kokonaisomistus
Argentiinan lippu Argentiina Aerolíneas Argentinas Kokonaisomistus
Armenian lippu Armenia Armavia Ei
Australian lippu Australia Qantas Ei
Itävalta Austrian Airlines Valtionomistus on 42,75 %
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan Azerbaijan Airlines Kokonaisomistus
Bahaman lippu Bahama Bahamasair Kokonaisomistus
Bahrainin lippu Bahrain Gulf Air Kokonaisomistus
Bangladeshin lippu Bangladesh Biman Bangladesh Airlines Kokonaisomistus
Barbadoksen lippu Barbados LIAT Ei
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Belavia Kokonaisomistus
Belgian lippu Belgia Brussels Airlines Ei
Belizen lippu Belize Maya Island Air Ei
Beninin lippu Benin Benin Golf Air Ei
Bhutanin lippu Bhutan Drukair Kokonaisomistus
Bolivian lippu Bolivia Lloyd Aereo Boliviano Valtion omistus on 48 %
Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina B&H Airlines Valtion omistus on 51 %
Botswanan lippu Botswana Air Botswana Kokonaisomistus
Brasilian lippu Brasilia TAM Linhas Aéreas Ei
Brunein lippu Brunei Royal Brunei Airlines Kokonaisomistus
Bulgarian lippu Bulgaria Bulgaria Air
Hemus Air
Ei
Burkina Fason lippu Burkina Faso Air Burkina Enemmistöomistus
Burundin lippu Burundi Air Burundi Kokonaisomistus
Kambodža Royal Khmer Airlines Kokonaisomistus
Kamerun Cameroon Airlines
Kanada Air Canada Ei (yksityistettiin 1998)
Kap Verde TACV Cabo Verde Airlines Kokonaisomistus
Tšadin lippu Tšad Toumaï Air Tchad
Chilen lippu Chile LAN Airlines Ei
Kiina Air China Enemmistöomistus
Kolumbia Avianca Ei
Komorit Air Comores International
Kongon tasavalta Trans Air Congo
Kongon demokraattinen tasavalta Hewa Bora Airways
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko Air Ivoire
Kroatia Croatia Airlines Enemmistöomistus
Kuuba Cubana de Aviación Kokonaisomistus
Kypros Cyprus Airways Enemmistöomistus
Tšekin lippu Tšekki Czech Airlines Kokonaisomistus
Tanskan lippu Tanska, Norjan lippu Norja, Ruotsin lippu Ruotsi Scandinavian Airlines Yhteisomistus
Djiboutin lippu Djibouti Air Djibouti
Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta Air Dominicana Vähemmistöomistus 33 %
Ecuadorin lippu Ecuador TAME
Egyptin lippu Egypti EgyptAir Kokonaisomistus
El Salvadorin lippu El Salvador, Honduras, Costa Rican lippu Costa Rica, Guatemala, Nicaraguan lippu Nicaragua TACA Kokonaisomistus
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea Ecuato Guineana
Eritrean lippu Eritrea Eritrean Airlines Kokonaisomistus
Viron lippu Viro Nordica Kokonaisomistus
Etiopia Ethiopian Airlines Kokonaisomistus
Fidži Air Pacific
Suomen lippu Suomi Finnair Enemmistöomistus
Ranskan lippu Ranska Air France Vähemmistöomistus
Gabon Gabon Airlines
Gambia Gambia International Airlines
Georgia Georgian Airways
Saksan lippu Saksa Lufthansa Ei
Ghana Ghana International Airlines
Kreikka Olympic Airlines Enemmistöomistus
Guatemala Aviateca
Guinea Air Guinee Express Kokonaisomistus
Guinea-Bissau Guine Bissau Airlines
Guyana Carribean Airlines
Haiti Tortug' Air
Hongkong Cathay Pacific Ei
Unkarin lippu Unkari Malév Ei
Islannin lippu Islanti Icelandair Ei
Indonesia Garuda Indonesia Kokonaisomistus
Intia Air India
Indian
Kokonaisomistus
Iran Iran Air Kokonaisomistus
Irak Iraqi Airways Kokonaisomistus
Irlanti Aer Lingus Vähemmistöomistus 28 %
Israelin lippu Israel El Al Vähemmistöomistus 30 %
Italia Alitalia
Jamaika Air Jamaica
Japani Japan Airlines Ei
Jordania Royal Jordanian Airlines
Kazakstan Air Astana
Kenia Kenya Airways
Kiribati Air Kiribati
Pohjois-Korean lippu Pohjois-Korea Air Koryo Kokonaisomistus
Etelä-Korea Korean Air Asiana Airlines Ei
Kuwait Kuwait Airways Kokonaisomistus
Kirgisia Kyrgyzstan Airlines Enemmistöomistus
Laos Lao Airlines Kokonaisomistus
Latvia Air Baltic Enemmistöomistus
Libanon Middle East Airlines Kokonaisomistus
Liberia Air Liberia Kokonaisomistus
Libya Libyan Arab Airlines Kokonaisomistus
Liettua FlyLal Ei
Luxemburg Luxair Vähemmistöomistus
Macaon lippu. Macao Air Macau Ei
Makedonian lippu. Makedonia MAT Macedonian Airlines Ei
Madagaskarin lippu Madagaskar Air Madagascar Kokonaisomistus
Malawin lippu Malawi Air Malawi Kokonaisomistus
Malesian lippu Malesia Malaysia Airlines Vähemmistöomistus
Malediivien lippu Malediivit Maldivian Kokonaisomistus
Malin lippu. Mali Air Mali International Ei
Maltan lippu Malta Air Malta Enemmistöomistus
Flag of the Marshall Islands.svg Marshallsaaret Air Marshall Islands Kokonaisomistus
Mauritanian lippu. Mauritania Mauritania Airways Vähemmistöomistus
Mauritiuksen lippu Mauritius Air Mauritius Vähemmistöomistus
Meksikon lippu Meksiko Mexicana
AeroMéxico
Ei
Flag of the Federated States of Micronesia.svg Mikronesia Continental Micronesia
Moldovan lippu Moldova Air Moldova
Mongolian lippu Mongolia MIAT Mongolian Airlines
Montenegron lippu Montenegro Montenegro Airlines
Marokon lippu. Marokko Royal Air Maroc
Mosambikin lippu Mosambik Linhas Aéreas de Moçambique
Myanmarin lippu Myanmar Myanma Airways Kokonaisomistus
Namibian lippu Namibia Air Namibia
Naurun lippu Nauru Air Nauru
Nepalin lippu Nepal Nepal Airlines
Alankomaiden lippu Alankomaat KLM Ei
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Air New Zealand Kokonaisomistus
Nigerian lippu Nigeria Virgin Nigeria Airways Ei
Omanin lippu Oman Oman Air Enemmistöomistus 82.4%
Pakistanin lippu Pakistan Pakistan International Airlines (PIA) Enemmistöomistus 87 %
Panaman lippu Panama Copa Airlines Ei
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea Air Niugini
Paraguayn lippu Paraguay Regional Paraguaya Ei
Perun lippu Peru Air Perú
Filippiinit Philippine Airlines Yhteisomistus
Puolan lippu Puola LOT Polish Airlines Enemmistöomistus 67.97%
Portugalin lippu Portugali TAP Portugal Kokonaisomistus
Qatarin lippu Qatar Qatar Airways
Flag of the Republic of China.svg Kiinan tasavalta China Airlines Enemmistöomistus 54 %
Romanian lippu Romania TAROM Enemmistöomistus 95%
Venäjän lippu Venäjä Aeroflot
Rossiya Airlines
Kokonaisomistus
51,17%
Ruandan lippu Ruanda Rwandair Express
Samoan lippu Samoa Polyebesian Blue
Flag of Sao Tome and Principe.svg São Tomé ja Príncipe Air São Tomé and Príncipe
Saudi-Arabia Saudi-Arabia Saudi Arabian Airlines Kokonaisomistus
Senegalin lippu Senegal Air Sénégal International
Serbian lippu Serbia Jat Airways Kokonaisomistus
Seychellien lippu Seychellit Air Seychelles
Sierra Leonen lippu Sierra Leone Sierra National Airlines
Singaporen lippu Singapore Singapore Airlines Enemmistöomistus 54 %
Slovakian lippu Slovakia Air Slovakia
Slovenian lippu Slovenia Adria Airways
Flag of the Solomon Islands.svg Salomonsaaret Solomon Airlines
Somalian lippu Somalia Somali Airlines
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka South African Airways
Espanjan lippu Espanja Iberia Vähemmistöomistus 5 %
Sri Lankan lippu Sri Lanka Sri Lankan Airlines
Sudanin lippu Sudan Sudan Airways
Surinamen lippu Suriname Surinam Airways
Flag of Swaziland.svg Swazimaa Royal Swazi National Airways
Sveitsin lippu Sveitsi Swiss International Air Lines Ei
Syyrian lippu Syyria Syrian Arab Airlines Kokonaisomistus
Tadžikistanin lippu Tadžikistan Tajik Air
Tansanian lippu Tansania Air Tanzania
Thaimaan lippu Thaimaa Thai Airways International Enemmistöomistus 53 %
Flag of Togo.svg Togo Air Togo
Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad ja Tobago Caribbean Airlines Kokonaisomistus
Tunisian lippu Tunisia Tunisair
Turkin lippu Turkki Turkish Airlines Enemmistöomistus
Turkmenistanin lippu Turkmenistan Turkmenistan Airlines
Ugandan lippu Uganda Air Uganda
Ukrainan lippu Ukraina Ukraine International Airlines Enemmistöomistus
Flag of the United Arab Emirates.svg Arabiemiirikunnat Etihad Airways
Emirates
Kokonaisomistus
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta British Airways Ei
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat American Airlines Ei
Uruguayn lippu Uruguay PLUNA Vähemmistöomistus 25 %
Uzbekistanin lippu Uzbekistan Uzbekistan Airways Enemmistöomistus
Vanuatun lippu Vanuatu Air Vanuatu
Venezuelan lippu Venezuela Conviasa Kokonaisomistus
Vietnamin lippu Vietnam Vietnam Airlines Kokonaisomistus
Jemen Yemenia
Sambian lippu Sambia Zambian Airways
Zimbabwen lippu Zimbabwe Air Zimbabwe