Luettelo kansallisista lentoyhtiöistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo valtioiden kansallisista lentoyhtiöistä. Osa lentoyhtiöistä on eri valtioiden yhteisomistuksessa,

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio/Alue Lentoyhtiö Nykyinen valtion omistussuhde Tiedot valtion aiemmasta omistuksesta
Afganistanin lippu Afganistan Ariana Afghan Airlines[1] Valtion enemmistöomistus[2]
Albanian lippu Albania Air Albania[3]
Algerian lippu Algeria Air Algérie[4] Valtion omistama[5]
Angolan lippu Angola TAAG Angola Airlines[6] Valtion enemmistöomistus[7]
Argentiinan lippu Argentiina Aerolíneas Argentinas[8] Valtion omistama[8]
Australian lippu Australia Qantas[9] Ei [10] Valtion omistama vuoteen 1992.[11]
Itävalta Austrian Airlines[12] Ei –Lufthansan omistama[13] Valtion omistama vuoteen 2008.[14]
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan Azerbaijan Airlines[15]
Bahaman lippu Bahama Bahamasair[16] Valtion omistama
Bahrainin lippu Bahrain Gulf Air[17]
Bangladeshin lippu Bangladesh Biman Bangladesh Airlines[18] Julkinen osakeyhtiö Valtion omistama vuoteen 2007.
Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Belavia[19] Valtion omistama[20]
Belgian lippu Belgia Brussels Airlines[21] Ei –Lufthansan omistama[22][23] Oli valtion omistama alkuperäisessä muodossa (SN Brussels Airlines)
Bhutanin lippu Bhutan Druk Air[24] Ei
Bolivian lippu Bolivia Boliviana de Aviación[25] Valtion omistama[26]
Botswanan lippu Botswana Air Botswana Valtion omistama
Brunein lippu Brunei Royal Brunei Airlines[27] Valtion omistama[27]
Bulgarian lippu Bulgaria Bulgaria Air[28] Valtion vähemmistö omistus. Valtion omistama osuus (0,01%)[29]
Burkina Fason lippu Burkina Faso Air Burkina
Burundin lippu Burundi Air Burundi Valtion omistama
Kambodža Cambodia Angkor Air[30] Valtion enemmistöomistus (51%)[31]
Kamerun Camair-Co[32]
Kanada Air Canada[33] Ei [34] Valtion omistama vuoteen 1989.[35]
Kap Verde Cabo Verde Airlines. [36]
Caymansaarten lippu Caymansaaret Cayman Airways[37] Valtion omistama (100%)[38]
Tšadin lippu Tšad Tchadia Airlines[39] Valtion enemmistöomistus (51%)
Chilen lippu Chile LATAM Chile[40][41] Ei [42] Valtion omistama vuoteen 1989.[43]
Kiina Air China[44] Valtion enemmistöomistus (51,7%)[45][46] Valtion omistuksessa vuoteen 2004 asti ja epäsuorasti emoyhtiöiden kautta tähän päivään asti[47]
Kolumbia Avianca[48] Ei
Kroatia Croatia Airlines[49] Valtion enemmistöomistus (98%)[50]
Kuuba Cubana de Aviación[51]
Tšekin lippu Tšekki Czech Airlines[52] Ei[52]
Kongon demokraattinen tasavalta Congo Airways[53] Valtion omistama[53]
Tanskan lippu Tanska Scandinavian Airlines[54][55] Yhteisyritys Norja myi omistuksensa 2018[56]. Ruotsin osuus on 14,8 % ja Tanskan14,2 %[56]
Ruotsin lippu Ruotsi
Djiboutin lippu Djibouti Air Djibouti[57] Yhteisyritys
Ecuadorin lippu Ecuador TAME EP Linea Aerea del Ecuador[58] Valtion omistama[59]
Egyptin lippu Egypti EgyptAir[60] Valtion omistama[61]
Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea Ecuato Guineana
Eritrean lippu Eritrea Eritrean Airlines Valtion omistama
Viron lippu Viro Nordica [62] Valtion omistama[62]
Etiopia Ethiopian Airlines[63] Valtion omistama[64]
Färsaaret Atlantic Airways[65]
Fidži Fiji Airways[66] Valtion enemmistöomistus (51%)[67]
Suomen lippu Suomi Finnair[68] Valtion enemmistöomistus (55,8%)[69]
Ranskan lippu Ranska Air France[70] 18% osuus[71]
Ranskan Polynesia Air Tahiti Nui[72] Valtion enemmistöomistus[73]
Georgia Georgian Airways Ei
Saksan lippu Saksa Lufthansa[74] Ei Valtion omistama vuoteen 1994;[75] jäljelle jääneet valtion osakkeet myytiin vuonna 1997.[76]
Kreikka Aegean Airlines[77]
Grönlannin lippu Grönlanti Air Greenland[78]
 Guernsey Aurigny Air Services[79] Valtion omistama[80]
Guyana Caribbean Airlines[81] Ei
 Hongkong Cathay Pacific[82] Ei
Islannin lippu Islanti Icelandair[83]
Intia Air India[84] Valtion omistama[84]
Indonesia Garuda Indonesia[85] Valtion enemmistöomistus
Irlanti Aer Lingus[86] Ei - IAG:n omistama. [87][88] Valtion omistama vuoteen 2006.[89][90]
Iran Iran Air[91] Valtion omistama[92]
Irak Iraqi Airways[93]
Israelin lippu Israel El Al[94] Valtion vähemmistö omistus (~1,1%)[95] . Valtion enemmistö omistus vuoteen 2004.
Italia Alitalia[96] Valtion vähemmistö omistus (19,48%)[97][98][99] Valtion omistuksessa vuoteen 2008 asti ja välillisesti valtion omistaman yrityksen kautta vuodesta 2013 lähtien.[100][101]
Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko Air Côte d'Ivoire[102] Valtion vähemmistö omistus (49%)
Jamaika Caribbean Airlines[103] Valtion vähemmistö omistus (16%)
Japani Japan Airlines[104] Ei Valtion omistama vuoteen 1987.
Jordania Royal Jordanian[105]
Kazakstan Air Astana[106] Valtion enemmistöomistus (51%)[107]
Kenia Kenya Airways[108] Valtion vähemmistö omistus (29,8%)[109]
Kiribati Air Kiribati
Kuwait Kuwait Airways[110] Valtion omistama[111]
Laos Lao Airlines[112] Valtion omistama[113]
Latvia Air Baltic[114] Valtion enemmistöomistus (99,8%)[115]
Libanon Middle East Airlines[116]
Libya Afriqiyah Airways[117] Valtion omistama[118]
Libyan Airlines[119] Valtion omistama[119]
Luxemburg Luxair[120] Valtion enemmistöomistus (73,86 %) [121]
Macaon lippu Macao Air Macau[122] Valtion vähemmistö omistus (5 %)
Madagaskarin lippu Madagaskar Air Madagascar[123] Valtion enemmistöomistus
Malawin lippu Malawi Malawian Airlines[124] Valtion enemmistöomistus (51 %)[124]
Malesian lippu Malesia Malaysia Airlines[125] Valtion omistama (100 %)[126]
Malediivien lippu Malediivit Maldivian
Maltan lippu Malta Air Malta[127] Valtion enemmistöomistus[128]
Mauritanian lippu Mauritania Mauritania Airlines[129]
Mauritiuksen lippu Mauritius Air Mauritius[130]  
Meksikon lippu Meksiko Aeroméxico Ei Valtion omistama vuoteen 2007.
Moldovan lippu Moldova Air Moldova
Mongolian lippu Mongolia MIAT Mongolian Airlines[131] Valtion omistama[132]
Montenegron lippu Montenegro Montenegro Airlines[133]
Marokon lippu Marokko Royal Air Maroc[134] Valtion omistama
Mosambikin lippu Mosambik LAM Mozambique Airlines[135] Valtion omistama
Myanmarin lippu Myanmar Myanmar National Airlines[136] Valtion omistama[137]
Namibian lippu Namibia Air Namibia[138] Valtion omistama (100%)[139]
Naurun lippu Nauru Nauru Airlines[140] Valtion omistama[140]
Nepalin lippu Nepal Nepal Airlines[141] Valtion omistama
Alankomaiden lippu Alankomaat KLM[142] Valtion vähemmistö omistus (6%)[143]
Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Air New Zealand[144] Valtion enemmistöomistus (53%)[145] Valtion omistama vuoteen 1989, osittain uudelleen kansallistettu vuonna 2001.
Korean demokraattinen kansantasavalta Air Koryo[146] Valtion omistama[147]
Omanin lippu Oman Oman Air[148] Valtion enemmistöomistus[149]
Pakistanin lippu Pakistan Pakistan International Airlines[150] Valtion omistama[151]
Panaman lippu Panama Copa Airlines Ei
Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea Air Niugini[152]
Filippiinit Philippine Airlines[153]
Puolan lippu Puola LOT Polish Airlines[154] Valtion enemmistöomistus (93 %)[155]
Portugalin lippu Portugali TAP Portugal[156] Valtion enemmistöomistus (50 %) [157]
Qatarin lippu Qatar Qatar Airways Valtion omistama
Kongon tasavalta Equatorial Congo Airlines[158] Valtion enemmistöomistus (70 %)
Réunionin lippu Réunion Air Austral[159]
Romanian lippu Romania TAROM[160] Valtion enemmistöomistus (95 %)[161]
Venäjän lippu Venäjä Aeroflot[162] Valtion enemmistöomistus (51 %)[163]
Ruandan lippu Ruanda RwandAir[164] Valtion omistama[164]
Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit SVG Air
Samoan lippu Samoa Samoa Airways[165] Valtion omistama[166]
São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe STP Airways Ei
Saudi-Arabia Saudi-Arabia Saudia[167] Valtion enemmistöomistus
Senegalin lippu Senegal Air Senegal[168]
Serbian lippu Serbia Air Serbia[169] Valtion enemmistöomistus (51 %)[170]
Seychellien lippu Seychellit Air Seychelles[171] Ei
Salomonsaarten lippu Salomonsaaret Solomon Airlines[172] Valtion omistama (100%)[173]
Sierra Leonen lippu Sierra Leone Arik Air Ei
Singaporen lippu Singapore Singapore Airlines[174] 54,5% [175]
Slovenian lippu Slovenia Adria Airways[49] Ei[176]
Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka South African Airways[177] Valtion omistama[178]
Etelä-Korea Korean Air[179] Ei[180]
Espanjan lippu Espanja Iberia[104] Valtion vähemmistö omistus (5%)[181]
Sri Lankan lippu Sri Lanka SriLankan Airlines[182] Valtion omistama[183]
Sudanin lippu Sudan Sudan Airways Valtion omistama[184]
Surinamen lippu Suriname Surinam Airways[185] Valtion omistama[186]
Swazimaan lippu Swazimaa Swaziland Airlink Yhteisyritys
Sveitsin lippu Sveitsi Swiss International Air Lines[187] Ei – Lufthansan omistama[22]
Syyrian lippu Syyria Syrian Arab Airlines[188] Valtion omistama
Taiwanin lippu Taiwan China Airlines[189] Ei [190] Valtion omistuksessa vuoteen 1991 asti. 51,28%:n osuus voittoa tavoittelemattoman Civic Aviation Development säätiön omistuksessa [191]
Tadžikistanin lippu Tadžikistan Tajik Air[192] Valtion omistama
Tansanian lippu Tansania Air Tanzania Valtion omistama
Thaimaan lippu Thaimaa Thai Airways International[193] Valtion enemmistöomistus (51%)
Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago Caribbean Airlines[194] Valtion enemmistöomistus (84%)[195]
Tunisian lippu Tunisia Tunisair[196] Valtion enemmistöomistus[196]
Turkin lippu Turkki Turkish Airlines[197] Valtion vähemmistö omistus (49%)
Turkmenistanin lippu Turkmenistan Turkmenistan Airlines[198] Valtion omistama
Ugandan lippu Uganda Uganda Airlines[199]
Ukrainan lippu Ukraina Ukraine International Airlines[200]  
Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Etihad Airways[201] Valtion omistama[202]
Emirates[203] Valtion omistama
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta British Airways[204] Ei [205] Valtion omistama vuoteen 1987.[206]
Uzbekistanin lippu Uzbekistan Uzbekistan Airways[207] Valtion enemmistöomistus
Vietnamin lippu Vietnam Vietnam Airlines[208] Valtion omistama[208]
Vanuatun lippu Vanuatu Air Vanuatu[209]
Jemen Yemenia[210] Valtion enemmistöomistus
Zimbabwen lippu Zimbabwe Air Zimbabwe[211] Valtion omistama[211]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "EU To Impose Ban On Afghan Planes", Airwise News, 22 . marraskuuta 2010. Archived from the original on 5.maaliskuuta 2012. 
  2. Flyariana[vanhentunut linkki]
  3. "New national carrier for Albania launched", Air Transport World, 18 .syyskuuta 2018. Archived from the original on 19 .syyskuuta 2018. 
  4. "Air Algerie Eyeing African Tie-Ups - CEO", Airwise News, 29 . huhtikuuta 2008. Archived from the original on 5. maaliskuuta 2012. 
  5. "Air Algerie to spend $762 million upgrading its fleet", Middle East Online, 14 . joulukuuta 2013. Archived from the original on 25 . kesäkuuta 2014. 
  6. "TAAG Angola Airways boosts capacity, justifying Angola's investment in airport infrastructure", CAPA Centre for Aviation, 22 . heinäkuuta 2013. Archived from the original on 6 . lokakuuta 2014.  
  7. Hofmann, Kurt. "TAAG Angola Airlines’ new 777-300ER to fly on Portugal route", Air Transport World, 6 . toukokuuta 2016. Archived from the original on 6 . toukokuuta 2016.  
  8. a b "Argentina: Aerolineas Argentinas faces a tough turnaround with government's new liberal mindset", CAPA Centre for Aviation, 19 . syyskuuta 2016. Archived from the original on 22 . syyskuuta 2016. 
  9. Dron, Alan. "Brisbane named second Qantas 787-9 base", Air Transport World, 1 . syyskuuta 2017. 
  10. Accelerating Change in the 1990s 31.maaliskuuta 2002. Qantas. Arkistoitu 22 . tammikuuta 2014. Viitattu 16 . elokuuta 2013.
  11. Accelerating Change in the 1990s 31 .maaliskuuta 2002. Qantas. Arkistoitu 22 .tammikuuta 2014. Viitattu 16 .elokuuta 2013.
  12. Hofmann, Kurt. "Austrian Airlines completes Embraer E195 deliveries", Air Transport World, 8 . elokuuta 2017. 
  13. AUA-Verkauf besiegelt: Kranich soll Flügel verleihen « 31.maaliskuuta 2010. Diepresse.com. Arkistoitu 16 . joulukuuta 2008. Viitattu 16 . elokuuta 2013.
  14. AUA-Verkauf besiegelt: Kranich soll Flügel verleihen « 31 .maaliskuuta 2010. Diepresse.com. Arkistoitu 16 .joulukuuta 2008. Viitattu 16 .elokuuta 2013.
  15. "Azerbaijan Airlines expands network as Azerbaijan aims to raise tourism profile", Centre for Aviation, 15 . kesäkuuta 2012. Luettu 15 . kesäkuuta 2012. Archived from the original on 15 . kesäkuuta 2012. 
  16. "Bahamasair orders five ATR -600 aircraft", Air Transport World, 17 . kesäkuuta 2015. Archived from the original on 17 . kesäkuuta 2015.  
  17. Dron, Alan. "Gulf Air plans ‘major aircraft announcements’ on Jan. 21", Air Transport World, 18 . tammikuuta 2016. Archived from the original on 19 . tammikuuta 2016.  
  18. "Biman Bangladesh nears completion of dramatic fleet renewal, but its outlook remains challenging", Centre for Aviation, 3 . heinäkuuta 2014. Archived from the original on 4 . heinäkuuta 2014. 
  19. Borodina, Polina. "Belavia orders three Boeing 737-800s", Air Transport World, 26 . kesäkuuta 2014. Archived from the original on 27 . kesäkuuta 2014. 
  20. "Belarus aims to privatise Belavia in 2013, with Russian carriers the most likely suitors", Centre for Aviation, 10 . toukokuuta 2012. Archived from the original on 10 . toukokuuta 2012. 
  21. Moores, Victoria. "Brussels Airlines to buy seven Airbus A330ceos", Air Transport World, 22 . toukokuuta 2017. 
  22. a b Lufthansa Group Corporate Structure Lufthansa AG. Viitattu 8 . syyskuuta 2014.
  23. Corporate History of Brussels Airlines SN Airholding. Viitattu 9 Aug 2014.
  24. "Bhutan's Drukair Firms Order For One A319", Airwise News, 10 . heinäkuuta 2012. Luettu 10 . heinäkuuta 2012. Archived from the original on 10 . heinäkuuta 2012. 
  25. "ROUTES: Air Nostrum still keen on Latin American growth post-Sol", Flightglobal, 24 . huhtikuuta 2016. 
  26. "Boliviana de Aviacion set to expand as re-launch of Aerosur is unlikely due to government roadblocks", Centre for Aviation, 30 . kesäkuuta 2012. Luettu 29 . kesäkuuta 2012. Archived from the original on 29 . kesäkuuta 2012. 
  27. a b "Royal Brunei Airlines takes another step forward as it becomes first 787 operator in Southeast Asia", Centre for Aviation, 19 . kesäkuuta 2013. Archived from the original on 21 . kesäkuuta 2013. 
  28. "Bulgaria Air strengthens its European network with new E-Jets, but cost reduction is also essential", 4 . kesäkuuta 2012. Luettu 15 . kesäkuuta 2012. Archived from the original on 18 . kesäkuuta 2012. 
  29. Archived copy econ.bg. Arkistoitu 23 . joulukuuta 2015. Viitattu 22 . joulukuuta 2015.
  30. "Cambodia poised for more double-digit growth as Cambodia Angkor Air expands and Qatar Airways enters", Centre for Aviation, 18 . tammikuuta 2013. Archived from the original on 27 . helmikuuta 2013. 
  31. "Cambodia launches national carrier with Vietnam's help", Manila Bulletin, 28 . heinäkuuta 2009. Luettu 16 . heinäkuuta 2012. Archived from the original on 16 . heinäkuuta 2012. 
  32. "New Cameroon national carrier Camair-Co fails to reach first year targets, but continues to grow", Centre for Aviation, 30 . huhtikuuta 2012. Archived from the original on 4 . toukokuuta 2012. 
  33. "heinäkuuta -31-2015 Aircraft News-. heinäkuuta 31, 2015", Air Transport World, 31 . heinäkuuta 2015. Archived from heinäkuuta -31-2015 the original on 1 . elokuuta 2015.  
  34. "Air Canada Timeline", CBC News, 20 . kesäkuuta 2005. Archived from the original on 19 . toukokuuta 2013. 
  35. "Air Canada Timeline", CBC News, 20 .kesäkuuta 2005. Archived from the original on 19 .toukokuuta 2013. 
  36. "Loftleidir Icelandic to manage TACV Cabo Verde", Air Transport World, 11 . elokuuta 2017. Archived from the original on 12 . elokuuta 2017. 
  37. Cayman Airways - Our History caymanairways.com. Arkistoitu 27 March 2014. Viitattu 4 August 2012.
  38. Cayman Airways - Our History caymanairways.com. Arkistoitu 27.maaliskuuta 2014. Viitattu 4 . elokuuta 2012.
  39. "New Chadian national carrier set to launch operations", Air Transport World, 8 August 2018. Archived from the original on 10 August 2018. 
  40. "BOC Aviation to lease one new A320-200 to LAN", Air Transport World, 3 . joulukuuta 2010. Luettu 14 . helmikuuta 2012. 
  41. "LATAM Kicks Off Regular Flights, Announces Johannesburg", Airways News, 5 . toukokuuta 2016. Luettu 11 . toukokuuta 2016. 
  42. LAN Cargo: History lancargo.com. Viitattu 1 . kesäkuuta 2014.
  43. LAN Cargo: History lancargo.com. Viitattu 1 .kesäkuuta 2014.
  44. Kaminski-Morrow, David. "Air China to take six more 777-300ERs", Flightglobal, 7 . tammikuuta 2016. Archived from the original on 4.maaliskuuta 2016.  
  45. Air China Interim Report 2017 15 . syyskuuta 2017. Air China. Viitattu 7 . lokakuuta 2017.
  46. Air China Transfers Ownership from State-owned to Shareholding. Beijing:Sino-Cast, 7 . lokakuuta 2004, reprinted in Highbeam Business. Retrieved on 1 . heinäkuuta 2011.
  47. Air China Transfers Ownership from State-owned to Shareholding. Beijing:Sino-Cast, 7 .lokakuuta 2004, reprinted in Highbeam Business. Retrieved on 1 .heinäkuuta 2011.
  48. Blachly, Linda. "Aircraft Briefs-Jan. 4, 2017", Air Transport World, 4 . tammikuuta 2017. Archived from the original on 7 . tammikuuta 2017. 
  49. a b Hofmann, Kurt. "Adria Airways, Croatia Airlines delay privatization plans", Air Transport World, 8 . heinäkuuta 2014. Archived from the original on 14 . heinäkuuta 2014. 
  50. "Croatia Airlines: could its network attract a bidder?", Centre for Aviation, 29 . elokuuta 2013. Archived from the original on 18 . syyskuuta 2013. 
  51. "heinäkuuta / First direct Brazil flight to take off in . heinäkuuta", Cuba Standard, 29 . kesäkuuta 2013. Archived from heinäkuuta / the original on 7 . heinäkuuta 2013. 
  52. a b Hofmann, Kurt. "Leisure carrier Travel Service is CSA Czech Airlines new owner", Air Transport World, 9 . lokakuuta 2017. 
  53. a b "Congo Airways to make international debut in mid-4Q", ch-aviation GmbH, 5 . elokuuta 2016. 
  54. [1] Sweden, Norway sell 7% of SAS Scandinavian Airlines Air Transport World 18 . lokakuuta 2016 This reduces Sweden’s stake to 57 million shares, or around 17% of SAS, down from 21%.
  55. Error on call to template:cite news: Parameters archiveurl and archivedate must be both specified or both omitted"SAS aims to capture a larger share of the thriving Scandinavian leisure market", Centre for Aviation, 27 . elokuuta 2012. Archived from the original on 22 . lokakuuta 2016. 
  56. a b Norjan valtio myi koko omistuksensa lentoyhtiö SAS:sta – ainakin saksalainen kilpailija Lufthansa on ollut kiinnostunut ostamaan yhtiön HS Talous. Helsingin Sanomat. Viitattu 27.6.2018.
  57. "Africa’s Air Djibouti continues re-fleeting", Air Transport World, 11 . elokuuta 2016. 
  58. Cathy Buyck. "Ecuador . toukokuuta partially privatize TAME", Air Transport World, 31 . lokakuuta 2011.  Paywall
  59. Uphoff, Rainer. "Ecuador's LAC announces launch of commercial flights", Flightglobal, 9 . toukokuuta 2013. Archived from the original on 21 . kesäkuuta 2013. 
  60. EgyptAir plans further restructuring as losses mount. But outlook . toukokuuta brighten as Egypt stabilises Centre for Aviation. 15 . kesäkuuta 2014. Arkistoitu 24 . kesäkuuta 2014.
  61. "EgyptAir contracts Sabre to help implement transformation plan", Air Transport World, 19 . joulukuuta 2014. Archived from the original on 20 . joulukuuta 2014.  
  62. a b "Nordica launches services from Tallinn to Vienna, Berlin", Air Transport World, 4 . huhtikuuta 2016. Archived from the original on 11 . huhtikuuta 2016.  
  63. "Ethiopian Airlines aims to become the largest carrier in Africa by 2025", Centre for Aviation, 4 . marraskuuta 2011. Luettu 17 . heinäkuuta 2012. Archived from the original on 17 . heinäkuuta 2012. 
  64. Ethiopian Airlines Fact Sheet .maaliskuuta 2017. Ethiopian Airlines.
  65. Dron, Alan. "Island carrier Atlantic Airways seeks new revenue stream", Air Transport World, 30.maaliskuuta 2017. 
  66. Fiji Airways introduces additional Hong Kong route 16 . syyskuuta 2015. Air Transport World. Arkistoitu 17 . syyskuuta 2015.  
  67. "Fiji Airways' new MD Stefan Pichler sets his sights on the next five years for the rebranded airline", Centre for Aviation, 19 . syyskuuta 2013. Archived from the original on 1 . marraskuuta 2013. 
  68. "kesäkuuta-2016 Finnair to start Singapore A350 flights . kesäkuuta 2016", Air Transport World, 2015-10-2121. lokakuuta 2015. Archived from kesäkuuta-2016 the original on 24 . lokakuuta 2015.  
  69. Finnair Finnairgroup.com. Arkistoitu 22 . lokakuuta 2013. Viitattu 16 . elokuuta 2013.
  70. Cathy Buyck. "Air France KLM Group CEO resigns; Spinetta and Van Wijk return", Air Transport World, 18 . lokakuuta 2011. Luettu 14 . helmikuuta 2012. Archived from the original on 16 . kesäkuuta 2012. 
  71. French Government Seeks Shareholder Power at Air France-KLM wsj.com. 8 . toukokuuta 2015. Viitattu 14 . elokuuta 2015.
  72. "Air Tahiti Nui plans metal neutral alliance with Air France and partners as losses continue to mount", Centre for Aviation, 31 . toukokuuta 2013. Archived from the original on 31 . toukokuuta 2013. 
  73. Air Tahiti Nui - Corporal Profile airtahitinui.ca. Arkistoitu 31 . lokakuuta 2013.
  74. Kaminski-Morrow, David. "Lufthansa cuts back A380 order", 4 . lokakuuta 2013. Archived from the original on 29 . kesäkuuta 2014. 
  75. Blüthmann, Heinz (13 .toukokuuta 1994). "Neue Freiheit" German. Die Zeit. Viitattu 21 .lokakuuta 2013. 
  76. "German Cabinet Backs Selling Lufthansa", The New York Times, 15 .tammikuuta 1997. Archived from the original on 13 .marraskuuta 2013. 
  77. "Aegean 1Q losses widen as it invests in capacity", Air Transport World, 2016-5-2727. toukokuuta 2016. Archived from the original on 28 . toukokuuta 2016.  
  78. "Airline News-1 . toukokuuta 2015", Air Transport World, 1 . toukokuuta 2015. Archived from the original on 1 . toukokuuta 2015.  
  79. Hahn Air (8 . lokakuuta 2014). "Hahn Air’s new partner Aurigny now available in 190 markets". Press release. Archived from the original on 18 . lokakuuta 2014. https://web.archive.org/web/20141018175543/https://www.hahnair.com/en/ticketing/news/2014-10-08/hahn-air-s-new-partner-aurigny-now-available-190-markets.   
  80. "Guernsey States' ownership of Aurigny 'essential'", BBC News, 20 . marraskuuta 2012. Archived from the original on 18 . lokakuuta 2014.  
  81. Republic Bank, Caribbean Airlines involved in Guyana’s jubilee celebration demerarawaves.com. 16 . tammikuuta 2016.
  82. Thisdell, Dan. "Shrinking Jumbos: Top Ten 747-400 fleets still in service", Flightglobal, 6 . helmikuuta 2015. Archived from the original on 7 . helmikuuta 2015.  
  83. Dron, Alan. "Icelandair faces indefinite strike action", Air Transport World, 6 . kesäkuuta 2014. Archived from the original on 6 . kesäkuuta 2014. 
  84. a b "Plane paint: Top 10 Indian liveries", Flightglobal, 14 . elokuuta 2015. Archived from the original on 15 . elokuuta 2015.  
  85. "Garuda Indonesia . toukokuuta be forced to change Amsterdam service", Air Transport World, 2 . kesäkuuta 2015. Archived from the original on 5 . kesäkuuta 2015.  
  86. Dron, Alan. "Aer Lingus joins ‘basic economy’ movement", Air Transport World, 11 . syyskuuta 2017. 
  87. AER LINGUS GRP Share Price Chart Yahoo! Finance UK & Ireland. Viitattu 2 . marraskuuta 2015.
  88. Irish Independent: Key dates in Aer Lingus history independent.ie. Viitattu 2 . marraskuuta 2015.
  89. Irish Independent: Key dates in Aer Lingus history independent.ie. Viitattu 2 .marraskuuta 2015.
  90. AER LINGUS GRP Share Price Chart Yahoo! Finance UK & Ireland. Viitattu 2 .marraskuuta 2015.
  91. Dron, Alan. "Iran Air takes first Airbus widebody from major order", Air Transport World, 10.maaliskuuta 2017. 
  92. Accessed on 14 . syyskuuta 2011
  93. "Kuwait Airways and Iraqi Airways face brighter future following settlement of long-running dispute", Centre for Aviation, 1 . marraskuuta 2012. Luettu 1 . marraskuuta 2012. Archived from the original on 1 . marraskuuta 2012. 
  94. "Aircraft & Engines-13.maaliskuuta 2015", Air Transport World, 13.maaliskuuta 2015. Archived from the original on 14.maaliskuuta 2015.  
  95. http://www.elal.com/en/About-ELAL/About-ELAL/Investor-Relations/FinancialInformation/Pages/2013.aspx
  96. Moores, Victoria. "Alitalia works on next steps after proposal deadline passes", Air Transport World, 21 . heinäkuuta 2017. 
  97. 11 ottobre 2013: Alitalia, il cda vara aumento da 300 milioni. Sarmi (Poste): «I risparmi dei cittadini non saranno toccati Il Sole 24 ORE. Arkistoitu 20 . kesäkuuta 2014. Viitattu 17 . tammikuuta 2014.
  98. UPDATE 3 - Italy agrees sale of Alitalia to CAI consortium 19 . marraskuuta 2008. Reuters. Arkistoitu 1 . helmikuuta 2014. Viitattu 29 . tammikuuta 2012.
  99. Alitalia Plans to More Than Double Size of Capital Hike 9 . lokakuuta 2013. Bloomberg. Arkistoitu 23 . lokakuuta 2013. Viitattu 17 . tammikuuta 2014.
  100. UPDATE 3 - Italy agrees sale of Alitalia to CAI consortium 19 .marraskuuta 2008. Reuters. Arkistoitu 1 .helmikuuta 2014. Viitattu 29 .tammikuuta 2012.
  101. Alitalia Plans to More Than Double Size of Capital Hike 9 .lokakuuta 2013. Bloomberg. Arkistoitu 23 .lokakuuta 2013. Viitattu 17 .tammikuuta 2014.
  102. "Bombardier to sell eight Q400 NextGen aircraft to Palma Holding", Reuters, 18 . marraskuuta 2013. Archived from the original on 20 . kesäkuuta 2014. 
  103. Macquarie AirFinance Delivers 737-800 to Caribbean Airlines
  104. a b "Airline Routes-Sept. 27, 2016", Air Transport World, 27 . syyskuuta 2016. 
  105. Dron, Alan. "Middle Eastern carriers drop routes", Air Transport World, 28 . heinäkuuta 2014. Archived from the original on 29 . heinäkuuta 2014.  
  106. "Air Astana plans modest expansion in 2016 with Iran, Mongolia routes; more London, China capacity", CAPA Centre for Aviation, 2 . syyskuuta 2015. Archived from the original on 6 . syyskuuta 2015.  
  107. Hofmann, Kurt. "Air Astana eyes Paris and Prague services after EU lifts safety ban", Air Transport World, 11 . huhtikuuta 2014. Archived from the original on 11 . huhtikuuta 2014. 
  108. Rivers, Martin. "Kenya Airways adds flights to Livingstone, Zambia", Flightglobal, 12.maaliskuuta 2013. Archived from the original on 22 . kesäkuuta 2013. 
  109. "Government now largest shareholder of Kenya Airways", Sunday Nation, 7 . kesäkuuta 2012. Luettu 2 . elokuuta 2012. Archived from the original on 9 . kesäkuuta 2012. 
  110. Dron, Alan. "Kuwait Airways prepares for Amadeus switchover", Air Transport World, 7 . huhtikuuta 2017. 
  111. "Kuwait Airways names new CEO", Air Transport World, 16 . toukokuuta 2017. Archived from the original on 17 . toukokuuta 2017. 
  112. Torr, Jeremy. "Lao Airlines plans route expansion", Air Transport World, 9 . tammikuuta 2015. Archived from the original on 10 . tammikuuta 2015.  
  113. "Laos aviation market poised for more rapid growth after doubling in size in only 15 months", Centre for Aviation, 8 . tammikuuta 2013. Archived from the original on 27 . helmikuuta 2013. 
  114. "Dubai Air Show: airBaltic takes lead on Bombardier CS300", Air Transport World, 8 . marraskuuta 2015. Archived from the original on 10 . marraskuuta 2015.  
  115. Facts & Figures | About Us. airBaltic. Retrieved on 16 . toukokuuta 2014.
  116. SkyTeam (28 . kesäkuuta 2012). "Middle East Airlines Joins SkyTeam". Press release. Archived from the original on 28 . kesäkuuta 2012. https://www.webcitation.org/68kzq9QRJ?url=http://www.skyteam.com/en/About-us/Press/News/20111/Middle-East-Airlines-Joins-SkyTeam-/. Retrieved 28 . kesäkuuta 2012. 
  117. Rivers, Martin. "PICTURE: Afriqiyah Airways unveils new livery", Flightglobal, 20 . joulukuuta 2012. Luettu 20 . joulukuuta 2012. Archived from the original on 20 . joulukuuta 2012. 
  118. "Libya’s economy recovers as airlines restore networks post-revolution", Centre for Aviation, 10 . joulukuuta 2012. Archived from the original on 29 . kesäkuuta 2013. 
  119. a b "Libyan Airlines Takes Delivery of its First Airbus A330", The Tripoli Post, 29 . kesäkuuta 2013. Archived from the original on 29 . kesäkuuta 2013. 
  120. Hofmann, Kurt. "Luxair, unions sign new collective labor agreement", Air Transport World, 16 . tammikuuta 2015. Archived from the original on 16 . tammikuuta 2015.  
  121. About Luxair Group – Shareholders www.luxairgroup.lu. Luxair Group. Viitattu 31 Jan 2016.
  122. "Air Macau takes encouraging steps to support the Macau market as "resort" tourism balloons", Centre for Aviation, 3 . tammikuuta 2013. Luettu 4 . tammikuuta 2013. Archived from the original on 4 . tammikuuta 2013. 
  123. "More ATRs for Madagascar", Flightglobal, 16 . kesäkuuta 2005. Archived from the original on 31 . toukokuuta 2013. 
  124. a b Mkandawire, Lucky. "Passengers express pride as Malawian Airlines inaugurates J'burg flight", 19 . helmikuuta 2014. Luettu 1.maaliskuuta 2014. Archived from the original on 23 . helmikuuta 2014. 
  125. "Malaysia Airlines pursues rapid expansion but yields and profits are under pressure", Centre for Aviation, 21 . marraskuuta 2013. Archived from the original on 31 . joulukuuta 2013. 
  126. Selected Portfolio of Companies khazanah.com.my. Viitattu 11 February 2018.
  127. Paylor, Anne. "EU clears €130 million worth of state aid for Air Malta", Air Transport World, 28 . kesäkuuta 2012. Luettu 29 . kesäkuuta 2012. Archived from the original on 29 . kesäkuuta 2012. 
  128. Flights to Malta | Book your flights to Malta with Air Malta Airmalta.com. Arkistoitu 25 . kesäkuuta 2014. Viitattu 16 . elokuuta 2013.
  129. "Mauritania Airlines finalizes Boeing 737-800 order", Air Transport World, 9 . elokuuta 2016. 
  130. "Mauritius bids for key Asia-Africa transit hub status", Air Transport World, 27 . huhtikuuta 2016. Archived from the original on 30 . huhtikuuta 2016.  
  131. Blachly, Linda. "MIAT Mongolian Airlines to lease two Boeing 737 MAXs", Air Transport World, 3 . huhtikuuta 2017. 
  132. MIAT Mongolian Airlines Miat.com. Arkistoitu 25 . kesäkuuta 2014. Viitattu 16 . elokuuta 2013.
  133. "Flag carriers of the former Yugoslavia urged to unite", Centre for Aviation, 10 . huhtikuuta 2012. Luettu 24 . heinäkuuta 2012. Archived from the original on 24 . heinäkuuta 2012. 
  134. "Royal Air Maroc fighting back LCC tide with new fleet, cost cuts and possible privatisation", Centre for Aviation, 8 . syyskuuta 2011. Luettu 10 . toukokuuta 2012. Archived from the original on 10 . toukokuuta 2012. 
  135. Kaminski-Morrow, David. "Mozambique is latest state to face EU blacklist ban", Flightglobal, 19 . huhtikuuta 2011. Archived from the original on 31 . toukokuuta 2013. 
  136. "Myanmar Airlines continues fleet upgrade", Air Transport World, 2015-8-55. elokuuta 2015. Archived from the original on 7 . elokuuta 2015.  
  137. Blachly, Linda. "Myanmar Airways inks deal for up to 12 ATR 72-600s", Air Transport World, 16 . heinäkuuta 2014. Archived from the original on 16 . heinäkuuta 2014. 
  138. Ihuhua, Corry. "Air Namibia aims to soar higher", Namibian Sun, 24 . helmikuuta 2012. Luettu 15 . lokakuuta 2012. Archived from the original on 15 . lokakuuta 2012. 
  139. Corporate Profile airnamibia.com.na. Arkistoitu 24 . elokuuta 2013.
  140. a b "Nauru Airlines begins new chapter with new brand & rapid growth despite world’s smallest home market", CAPA Centre for Aviation. Archived from the original on 10 . syyskuuta 2014.  
  141. Profile on Nepal Centre for Aviation. Arkistoitu 4 . elokuuta 2012. Viitattu 4 . elokuuta 2012.
  142. "KLM expands long-haul network", Air Transport World, 2016-5-1313. toukokuuta 2016. Archived from the original on 14 . toukokuuta 2016.  
  143. Kleiner belang Nederlandse staat in Air France-KLM luchtvaartnieuws.nl. Viitattu 25 . heinäkuuta 2014.
  144. "Air New Zealand H1 Profit Down On Fuel Costs", Airwise News, 23 . helmikuuta 2012. Archived from the original on 5.maaliskuuta 2012. 
  145. Paylor, Anne. "New Zealand government cuts stake in Air New Zealand to 53%", Air Transport World, 25 . marraskuuta 2013. Archived from the original on 9 . joulukuuta 2013. 
  146. Morrison, Murdo. "SOLDIERING ON: 10 veteran airliner types still in service", Flightglobal, 28 . marraskuuta 2014. Archived from the original on 30 . marraskuuta 2014.  
  147. Air Koryo korea-dpr.com. Arkistoitu 15 . lokakuuta 2009. Viitattu 31 . elokuuta 2011.
  148. Dron, Alan. "Oman Air, Gulf Air to codeshare", Air Transport World, 24 . elokuuta 2017. 
  149. "Oman Air reports record passengers, but also record losses", Centre for Aviation, 19 . huhtikuuta 2012. Luettu 25 . syyskuuta 2012. Archived from the original on 25 . syyskuuta 2012. 
  150. "CEO: Pakistan International Airlines wet-leases three SriLankan A330s", Air Transport World, 29 . heinäkuuta 2016. Archived from the original on 1 . elokuuta 2016.  
  151. "Pakistan International Airlines privatization plans delayed to 2016", Air Transport World, 7 . elokuuta 2015. Archived from the original on 7 . elokuuta 2015.  
  152. "Air Niugini to take seven former KLM Fokker 70s", Air Transport World, 19 . lokakuuta 2015. Archived from the original on 25 . lokakuuta 2015.  
  153. "Philippine Airlines to open new LAX service", Air Transport World, 11 . elokuuta 2015. Archived from the original on 15 . elokuuta 2015.  
  154. Moores, Victoria. "First seats from Boeing partner LIFT enter service", Air Transport World, 20 . joulukuuta 2017. 
  155. "Polish Government adopts regulation enabling privatisation of LOT Polish Airlines", Centre for Aviation, 3 . huhtikuuta 2013. Archived from the original on 4 . huhtikuuta 2013. 
  156. "TAP Portugal Part 1: the national carrier needs privatisation to tap fresh capital", CAPA Centre for Aviation, 10 . lokakuuta 2014. Archived from the original on 10 . lokakuuta 2014.  
  157. http://observador.pt/2016/02/11/sete-meses-houve-tres-alteracoes-privatizacao-da-tap-falta-explicar/ in Portuguese
  158. "International treaties not being implemented – Cabinet", New Era Newspaper Namibia, 10 . syyskuuta 2015. Luettu 28 . heinäkuuta 2016. 
  159. "Vanilla Islands carriers Air Seychelles and Air Austral make capacity cuts", Centre for Aviation, 20 . joulukuuta 2011. Luettu 10 . toukokuuta 2012. Archived from the original on 10 . toukokuuta 2012. 
  160. "Romania’s Tarom seeks 160- to 190-seat aircraft", Air Transport World, 19 . elokuuta 2016. 
  161. Mission and people tarom.ro. Arkistoitu 9 . marraskuuta 2011. Viitattu 28 . lokakuuta 2011.
  162. "Aeroflot commits to another 20 Superjets", Flightglobal, 15 . tammikuuta 2015. Archived from the original on 15 . tammikuuta 2015. 
  163. "Aeroflot profits up on regional airlines turnaround", Reuters, 2 . joulukuuta 2013. Archived from the original on 2 . kesäkuuta 2014. 
  164. a b "Ethiopian Airlines, RwandAir eye strategic partnership", Air Transport World, 7.maaliskuuta 2016. Archived from the original on 12.maaliskuuta 2016.  
  165. "Air of confidence about Samoa's new flag carrier", Samoa Observer, 21 .marraskuuta 2017.  
  166. "Samoan government says state airline must be self-sufficient", Air Transport World, 14 .marraskuuta 2017.  
  167. Hofmann, Kurt. "Air Partner remarkets 15 Saudia Boeing 777-200ERs", Air Transport World, 26 . heinäkuuta 2017. 
  168. "Air Senegal signs for two ATR 72-600s", Air Transport World, 20 . kesäkuuta 2017. Archived from the original on 24 . kesäkuuta 2017. 
  169. "Air Serbia’s 2015 net profit up 44%", Air Transport World, 5 . toukokuuta 2016. Archived from the original on 6 . toukokuuta 2016.  
  170. "Air Serbia records first full-year profit in 2014", Air Transport World, 3.maaliskuuta 2015. Archived from the original on 3.maaliskuuta 2015.  
  171. "Air Seychelles looks to ride Chinese boom & grow in tandem with part-owner Etihad – Australia next?", Centre for Aviation, 29.maaliskuuta 2013. Archived from the original on 11 . marraskuuta 2013. 
  172. "Solomon Airlines to resume services following grounding", 9 . kesäkuuta 2016. Archived from the original on 12 . kesäkuuta 2016.  
  173. Corporate Profile flysolomons.com. Arkistoitu 20 . toukokuuta 2013.
  174. "Singapore Airlines in $20 million government-led tourism push", Air Transport World, 2 . heinäkuuta 2015. Archived from the original on 1 . elokuuta 2015.  
  175. "UPDATE 2-Singapore Air Q1 net profit beats f'cast", 26 . heinäkuuta 2010. Luettu 6 . elokuuta 2010. Archived from the original on 2 . elokuuta 2010. 
  176. "4K Invest completes takeover of Adria Airways", Air Transport World, 2 . elokuuta 2016. Archived from the original on 2 . elokuuta 2016.  
  177. Dron, Alan. "South African Airways to receive financial support", Air Transport World, 27 . lokakuuta 2017. 
  178. "SAA Agrees 'Under Protest' To EU CO2 Rules", Airwise News, 19 . kesäkuuta 2012. Luettu 4 . joulukuuta 2012. Archived from the original on 19 . kesäkuuta 2012. 
  179. Torr, Jeremy. "Korean Air extends LAN Peru codeshares", Air Transport World, 31 . lokakuuta 2014. Archived from the original on 3 . marraskuuta 2014.  
  180. Member Airline Korean Air SkyTeam. Arkistoitu 4 . kesäkuuta 2014. Viitattu 16 . elokuuta 2013.
  181. Participaciones significativas - Iberia Grupo.iberia.es. Arkistoitu 29 . syyskuuta 2011. Viitattu 22 . toukokuuta 2009.
  182. "SriLankan Airlines looks to cancel A350 orders", Air Transport World, 28 . huhtikuuta 2016. Archived from the original on 28 . huhtikuuta 2016.  
  183. "SriLankan Airlines buys back 43.6 pc stake from Emirates", The Economic Times, 7 . kesäkuuta 2010. Luettu 20 . marraskuuta 2011. Archived from the original on 12 . heinäkuuta 2012. 
  184. "Sudan Dreams Big With New Airports", Airwise News, 31 . lokakuuta 2012. Luettu 6 . joulukuuta 2012. Archived from the original on 6 . joulukuuta 2012. 
  185. Pilling, Mark. "Putting Surinam on the map", Flightglobal.com, 24 . joulukuuta 2008. Luettu 21 . heinäkuuta 2012. Archived from the original on 21 . heinäkuuta 2012. 
  186. Kuipers, Ank. "Suriname state oil company considers share offering", Reuters, 20 . heinäkuuta 2012. Luettu 21 . heinäkuuta 2012. Archived from the original on 21 . heinäkuuta 2012. 
  187. Blachly, Linda. "Lufthansa Group orders 15 A320neos for SWISS subsidiary", Air Transport World, 17 . syyskuuta 2014. Archived from the original on 17 . syyskuuta 2014.  
  188. Syrian Arab Airlines abudhabiairport.ae. Arkistoitu 4 . joulukuuta 2013.
  189. Taiwan’s China Airlines takes delivery of first Boeing 777-300ER Air Transport World. 6 . lokakuuta 2014. Arkistoitu 6 . lokakuuta 2014.  
  190. [2]
  191. 公司治理成效 web.archive.org.
  192. "Tajik Air faces increasing pressure as Somon Air expands and new start-up enters the domestic market", CAPA Centre for Aviation, 29 . tammikuuta 2013. Archived from the original on 25 . toukokuuta 2017. 
  193. Montag-Girmes, Polina. "International airlines increase capacity, frequencies to Russia", Air Transport World, 16 . marraskuuta 2016. 
  194. "Status quo for Caribbean Airlines – chaos surrounds the would-be flag carrier of the region", Centre for Aviation, 21 . huhtikuuta 2014. Archived from the original on 21 . huhtikuuta 2014. 
  195. Caribbean Airlines: News/PR caribbean-airlines.com. Arkistoitu 11 . tammikuuta 2012.
  196. a b "Tunisair’s sluggish attitude towards change makes it ill-prepared for Open Skies", Centre for Aviation, 21 . elokuuta 2012. Luettu 4 . joulukuuta 2012. Archived from the original on 4 . joulukuuta 2012. 
  197. "Turkish Airlines swings to net profit in 1Q", Air Transport World, 12 . toukokuuta 2015. Archived from the original on 13 . toukokuuta 2015.  
  198. Borodina, Polina. "Turkmenistan Airlines receives first Boeing 777-200LR", Air Transport World, 26.maaliskuuta 2014. Archived from the original on 26.maaliskuuta 2014. 
  199. "Revived Uganda flag carrier orders CRJ900s, A330neos", Air Transport World, 18 .heinäkuuta 2018. Archived from the original on 18 .heinäkuuta 2018. 
  200. "Ukraine International to double international network as Aerosvit restructures", Centre for Aviation, 14 . tammikuuta 2013. Archived from the original on 4 . helmikuuta 2013. 
  201. "Etihad, Avianca Brasil ink new codeshare", Air Transport World, 2016-6-1717. kesäkuuta 2016. Archived from the original on 17 . kesäkuuta 2016.  
  202. "Etihad Holds Roadshows To Finance Aircraft", Airwise News, 23 . helmikuuta 2012. Archived from the original on 5.maaliskuuta 2012. 
  203. "Etihad Suspends Flights To Damascus", Airwise News, 30 . elokuuta 2012. Luettu 9 . lokakuuta 2012. Archived from the original on 9 . lokakuuta 2012. 
  204. Alan Dron. "BA to cut 1,200 jobs in bmi takeover", Air Transport World, 13 . huhtikuuta 2012. Luettu 5 . kesäkuuta 2012. Archived from the original on 5 . kesäkuuta 2012. 
  205. "Profile: British Airways", BBC News, 20 . syyskuuta 2001. Archived from the original on 17 . kesäkuuta 2013. 
  206. "Profile: British Airways", BBC News, 20 .syyskuuta 2001. Archived from the original on 17 .kesäkuuta 2013. 
  207. "Uzbekistan Airways takes first Boeing 787", Air Transport World, 31 . elokuuta 2016. 
  208. a b "Vietnam Airlines pre-IPO outlook: rapid growth as 787s & A350s arrive, but competition intensifies", Centre for Aviation, 1 . huhtikuuta 2014. Archived from the original on 29 . kesäkuuta 2014. 
  209. All About Air Vanuatu airvanuatu.com. Arkistoitu 1 . marraskuuta 2013.
  210. "Yemenia suspends services", Air Transport World, 30.maaliskuuta 2015. Archived from the original on 31.maaliskuuta 2015.  
  211. a b "flyafrica.com and fastjet give Zimbabwe its first taste of LCCs with local start-up", Centre for Aviation, 2 . heinäkuuta 2014. Archived from the original on 2 . heinäkuuta 2014.