Air France

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Air France logo 2009.svg
Air France
IATA: AF – ICAO: AFR
Kutsukoodi AIRFRANS
Perustettu 1933
Solmukohdat Pariisi-Charles de Gaulle
Pariisi-Orly
Lyon-Saint-Exupéry
Nizza-Côte d’Azur
Emoyhtiö Air France-KLM
Kotipaikka Roissy, Ranska
Kanta-asiakasohjelma Flying Blue
Allianssi SkyTeam
Avainhenkilö(t) Jean-Cyril Spinetta, toimitusjohtaja
www.airfrance.com
Air France Airbus A320-200
Air France Airbus A380

Air France (ransk. Compagnie Nationale Air France) (IATA: AF, ICAO: AFR, kutsukoodi: Airfrans) on Ranskan kansallinen lentoyhtiö, jonka kotipaikka sijaitsee Pariisin läheisellä Charles de Gaullen kansainvälisellä lentoasemalla. Muita yhtiölle tärkeitä lentoasemia ovat Orlyn lentoasema Pariisissa, Saint-Exupéryn kansainvälinen lentoasema Lyonissa sekä Rivieran kansainvälinen lentoasema Nizzassa. Lentoyhtiö kuuluu SkyTeam-allianssiin. Air Francella on yhteensä 185 kohdetta 85 maassa, matkustajia se kuljetti 43,3 miljoonaa (huhtikuu 2001 – maaliskuu 2002) ja työntekijöitä sillä on yli 64 000.

Vuonna 2004 Air France listattiin merkittävimmäksi lentoyhtiöksi Euroopassa, se kuljetti 18 prosenttia eurooppalaisista matkustajista.

Laivasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Air France-KLM:n laivasto

Yhtiön laivasto koostuu 393 lentokoneesta ja 105 tilauksessa olevasta koneesta.

Viisi Concordea poistettiin käytöstä 31. maaliskuuta 2003. Concorde F-BVFA (Foxtrot Alpha) on siirretty Washington DC:n ilmailu- ja avaruusmuseoon, jossa se on vierailijoiden nähtävänä. F-BVFB on annettu saksalaiselle museolle, F-BTSD Musée de l’Air et de l’Espace -museoon Pariisiin ja F-BVFC palautettiin valmistuspaikalleen, Toulouseen Airbus-yhtiön tehtaille. Viides Concorde tuhoutui onnettomuudessa.

Air France-KLM[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Air France-KLM

Toukokuussa 2004 Air France yhdistyi hollantilaisen KLM:n kanssa Air France-KLM:ksi, mutta yhtiö jatkaa toimintaansa entisellä nimellään Air France-KLM:n tytäryhtiönä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.