Turkish Airlines

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Turkish Airlines logo.svg
Turkish Airlines
IATA: TK – ICAO: THY
Kutsukoodi TURKISH
Perustettu 1933
Solmukohdat Atatürkin kansainvälinen lentoasema
Kotipaikka Istanbul
Kanta-asiakasohjelma Miles&Smiles
Allianssi Star Alliance
Avainhenkilö(t) Temel Kotil (CEO)
www.turkishairlines.com

Turkish Airlines (turk. Türk Hava Yolları) on vuonna 1933 perustettu Turkin kansallinen lentoyhtiö. Yhtiön kotikenttänä toimii Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbulissa. Turkish Airlines on Manchester Unitedin, FC Barcelonan ja Helsingin IFK:n sponsori.

Turkish Airlines on valittu Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi vuosina 2011, 2012 ja 2013.lähde?

Turkish Airlinesin pääkonttori Yeşilköyssä, Istanbulissa.
Turkish Airlinesin Boeing 737-400.
Turkish Airlinesin Airbus A340-300.

Laivasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuussa 2014

Kohteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turkish Airlines lentää 155 kohteeseen, joista 32 ovat kotimaan lentoja. Ankaraan se lentää 106 kertaa viikossa, Izmiriin lähes 100, Antalyaan 65 ja Adanaan 55 kertaa. Turkish Airlines omistaa Anadolujetin. Sen tärkeimmät kilpailijat ovat Atlasjet, Onur Air, Pegasus ja SunExpress.

Yhtiön solmukohta on Istanbulissa Atatürkin kansainvälinen lentoasema. Sen reittinä on myös Atlantin valtameri, jonka yli se lentää New Yorkiin, Chicagoon ja Los Angelesiin. Aasiaan se lentää suurimpiin kaupunkeihin mm. Bangkok, Peking, Hongkong, Karachi, Mumbai, New Delhi, Osaka, Soul, Shanghai, Singapore ja Tokio.

Laivaston laajentaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

14. lokakuuta 2008 Turkish Airlines esitti yhden maailman suurimmista kaupallisten lentokoneiden hankintatarjouksista. Suunnitelma, joka sittemmin siirtyi 17. joulukuuhun 2008, oli ostaa 105 konetta, joiden hinta on noin 6 miljardia dollaria. Sisältäen 35 pitkän matkan, 70 keskipitkän matkan koneita. Turkish Airlines tulee tilaamaan nämä lentokoneet Paris Air Fairissa.

Onnettomuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 25. helmikuuta 2009, Turkish Airlinesin lento 1951 – Turkish Airlinesin Boeing 737-800 joutui onnettomuuteen Schipholin lentoasemalla. Yhdeksän ihmistä kuoli, mukaan lukien kolme pilottia. Koneessa oli 135 matkustajaa. Kone hajosi kolmeen osaan. Yhtiölle on vuoden 1959 jälkeen sattunut myös kolmetoista muuta ihmishenkiä vaatinutta onnettomuutta.[1]


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.