Air Canada

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Air Canada logo.svg
Air Canada
IATA: AC – ICAO: ACA
Kutsukoodi Air Canada
Perustettu 1937
Laivaston koko 334 [1]
Kohteiden määrä 160
Solmukohdat Toronto, Montreal, Vancouver, Calgary
Emoyhtiö ACE Aviation Holdings Inc.
Kotipaikka Montreal, Quebec
Kanta-asiakasohjelma Aeroplan
Allianssi Star Alliance
Avainhenkilö(t)

David Richardson (Chairman)

Montie Brewer (President & CEO)
http://www.aircanada.com
Air Canadan Boeing 767-300

Air Canada on Kanadan suurin lentoyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Montrealissa, Quebecissa. Yhtiö perustettiin vuonna 1937. Vuoteen 1949 saakka yhtiön pääkonttori sijaitsi Winnipegissä, Manitobassa. Lentoyhtiö lentää yli 160 kohteeseen ja lomalentoja yli 90 kohteeseen. Lentoyhtiön kotikenttä on Montréal-Pierre Elliott Trudeaun kansainvälinen lentoasema. Yhtiöllä on noin 334 lentokonetta, joka tekee siitä maailman 11. suurimman lentoyhtiön konemäärällä mitattuna. Air Canadan emoyhtiö (ACE Aviation Holdings) oli perustamassa Star Alliance -yhteenliittymää vuonna 1997 [2][3], jonka jäsen se on edelleen. Vuonna 2003 Air Canada oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka lensi suoran lennon Pohjois-Amerikasta Intiaan.

Vuonna 2006 Air Canada lennätti 34 miljoonaa matkustajaa ja vuonna 2007 se juhli 70 vuotispäiviään.

Laivasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Air Canadan Boeing 787-8 Dreamliner
Airbus A320-200
Air Canadan Embraer 190

Helmikuussa 2014:

Air Canada:

Air Canada Jazz:

Air Canada Jetz:

Yhteistyökumppanit ja sisaryhtiöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aeroplan

Alkujaan Aeroplan oli Air Canadan kanta-asiakasohjelma, jossa lennetyistä maileista tai tehdessään ostoksia Air Canadan omalla enRoute-luottokortilla Aeroplan tilille kerätyillä pisteillä voi lunastaa lentolippuja tai kulutustarvikkeita. Sittemmin ohjelmaa laajennettiin ja nykyisin pisteita saa kerättyä useista muistakin paikoista, kuten esimerkiksi Costco-varastomyymälöistä, Essolta, Sobeys-ruokakauppaketjulta, Home Hardware-rautakaupoista sekä luottokorttiyhtiöiltä, CIBC ja American Express.

Air Canada Cargo

Air Canada Cargo Limited tarjoaa lentorahtipalveluita Kanadan sisällä seka ulkomaan liikenteessä. Yhtiö hyödyntää vapaata rahtikapasiteettia Air Canadan ja Air Canada Jazzin reittikoneissa, mutta käyttää myös täysin rahtikäyttöön tarkoitettuja koneita.

Air Canada Ground Handling Services

ACGHS vastaa huoltopalveluista Kanadan lentokentillä, johon kuuluu matkalaukkujen siirrot sekä koneiden huollot lentojen välillä.

Jazz Air LP (Air Canada Jazz)


Vuonna 2001 Air Canada yhdisti omistamansa Air BC:n, Air Novan, Air Ontarion ja Canadian Regional Airlinesin yhdeksi uudeksi Air Canada Jazz-yhtiöksi.

Air Canada Jetz

Tilauslentoyhtiö Air Canada Jetz perustettiin vuonna 2002. Yhtiö tarjoaa palveluita urheilujoukkeille, viihdetaiteilijoille ja yrityksille. Yhtiön kaikki viisi Airbus A320 -konetta on sisustettu täysin bisnesluokkaan.

ACTS Aero Technical Support & Services

ACTS on erikoistunut huoltamaan ja kunnostamaan lentokalustoa. Se tarjoaa palveluita yli 100:lle asiakkaalle. Suurimmat huoltopisteet ovat Montreal, Toronto, Winnipeg ja Vancouver. Enemmistöomistaja on pääomasijoitusyhtiö Kohlberg Kravis Roberts & Co.

Air Canada Vacations

Air Canada Vacations tarjoaa asiakkaille pakettimatkoja ja risteilyjä Länsi-Intiaan, Floridaan, Havaijille, Meksikoon, Las Vegasiin, Keski- ja Etelä-Amerikkaan sekä Aasiaan.

Air Canadan kotimaisia kumppanuusyhtiöitä ovat muun muassa Air Canada Jazz, Exploits Valley Air Services (EVAS), Air Georgian ja Central Mountain Air.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Air Canada/Air Canada Jazz fleet Päivämäärä: 18. helmikuuta, 2009 (englanniksi)
  2. Star Alliance Member Airline - Air Canada Päivämäärä: 2. marraskuuta, 2008
  3. General facts on Star Alliance Päivämäärä: 2. marraskuuta, 2008

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]