LATAM Chile

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
LATAM Chile
IATA: LA – ICAO: LAN
Kutsukoodi LAN
Perustettu 1929
Laivaston koko 78
Kohteiden määrä 57
Emoyhtiö LAN Airlines S.A.
Kotipaikka Santiago, Chile
Allianssi Oneworld
Yhtiön sivut www.lan.com
LATAMin Boeing 787-8

LATAM Chile (aikaisemmin LAN Airlines) on chileläinen lentoyhtiö. LATAM Chilen päälentoasema on Arturo Merino Benítezin lentoasema Santiagossa. Santiagossa sijaitsee myös yhtiön päämaja. LATAM Chile ja Aerolíneas Argentinas ovat ainoita Latinalaisen Amerikan lentoyhtiöitä, joilla on kohteita Oseaniassa. LAN Airlines on Oneworld-allianssin jäsen.

LAN Airlines oli Chilen kansallinen lentoyhtiö sen 1990-luvun yksityistämiseen saakka. Se oli Etelä-Amerikan suurimpia lentoyhtiöitä ja se lensi kaikille asutetuille mantereille Aasiaa lukuun ottamatta. LAN Airlines liittyi Oneworldiin vuonna 2000.

LATAM Airlines Group perustettiin 22. kesäkuuta 2012, kun TAM Linhas Aéreas ja LAN Airlines yhdistyivät.[1] Yritykset toimivat nimellisesti erillään elokuuhun 2015 asti, jolloin ilmoitettiin että molemmat yhtiöt saisivat LATAM-nimen. Brändi on tarkoitus olla yhtenäinen vuoteen 2018 mennessä.

LAN Airlinesin Boeing 767-300ER

Reittikohteet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. Alerigi, Alberto; De la Jara, Antonio: Chile's LAN Airlines completes takeover of rival TAM Reuters. Viitattu 25.7.2017.
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.