Arica

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Arica

Arica

Koordinaatit: 18°29′S, 70°20′W

Valtio Chile
Alue Arica-Parinacota


Arican Plaza Colon.

Arica on satamakaupunki aivan pohjoisimmassa Chilessä, 18 kilometriä Perun rajalta. Kaupungin väkiluku on noin 175 000 (2002). Vuodesta 2007 Arica on uuden Región de Arica-Parinacotan pääkaupunki.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rannikon lähellä vuonna 1868 tapahtunut Arican maanjäristys aiheutti tsunamin, joka vaurioitti kaupunkia pahasti.[2] Kaupunki kuului Perulle vuoteen 1880 asti. Kaupunki on El Morro -kukkulan juurella, jossa oli Tyynenmeren sodan (1879–1883) päätaistelu.

Ilmasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arica on maailman kuivimpia paikkoja. Lentoaseman sääasemalla mitattu vuotuinen sademäärä on keskimäärin 0,8 millimetriä.[3] Ilmasto on leuto ja kuiva, mutta vedet ovat kuitenkin tarpeeksi lämpimiä uimiseen.

Nähtävyydet ja matkailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

El Morro -kukkula on hyvä vaihtoehto, jos haluaa katsella maisemia. Lisäksi Aricassa on yhtenä nähtävyytenä Gustave Eiffelin suunnittelema San Marcos de Arica -kirkko. The Museo Arqueologicò San Miguel de Azapa -niminen museo tarjoaa tietoa alueen historiasta, siellä on nähtävissä muun muassa inkojen muumioita.[4]

Ennen Arica oli tärkeä kaupankäynnin keskus, nykyäänkin intiaaneja tulee kaupunkiin myymään perinteisiä käsitöitä. Nykyään se on tärkeä liikennekeskus, koska sieltä on hyvät kulkuyhteydet Boliviaan ja Peruun. Kaupunki on myös suosittu aloituspaikka retkille, jotka suuntautuvat Atacaman aavikolle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Chile Citypopulation.de
  2. The 1868 Arica Tsunami USC Tsunami Research Center. Viitattu 2.11.2013.
  3. Top 10 driest places in the world Top 10 everything
  4. Arica Geografia

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]