Keskustelu:Luettelo kansallisista lentoyhtiöistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli kaipaisi maiden järjestämistä akkosjärjestykseen. Tällä hetkellä näyttää siltä että lista on alkuperäisen Englänninkielisen listan mukaan akkostettu ja nimet vain Suomennettu. luettavuuden kannalta olisi parempi akkostaa Suomenkielisten nimien mukaan. --J Hazard 20. kesäkuuta 2009 kello 20.46 (EEST)

Kansallinen lentoyhtiö?[muokkaa wikitekstiä]

Onko sanaparilla kansallinen lentoyhtiö jokin täsmällinen merkitys, jonka perusteella luettelo voidaan rajata? Jos on, niin merkityksen voisi lyhyesti selittää artikkelin alussa. (Tai jos ei, niin koko luettelolta taitaa olla pohja pois?) --Ryhanen 20. kesäkuuta 2009 kello 22.22 (EEST)

Valtio enemmistöomistajana tai merkittävänä vähemmistöomistajana (prosenttiraja voidaan määritellä), esimerkiksi. Sanoisin, että ainakin ensin mainitulla määritelmällä varustettuna luettelo on ihan asiallinen ja säilyttämisen ansaitseva. Näinä yksityistämishulluuden aikoina moni lentoyhtiö saattaa olla entinen kansallinen lentoyhtiö, ja ne voi laittaa oman alaotsikkonsa alle. --Lax 7. joulukuuta 2009 kello 22.26 (EET)

Merkittävyys?[muokkaa wikitekstiä]

Minusta on ihan mielenkiintoinen, siten ihan riittävän merkittävä, listaus. --Zache 8. joulukuuta 2009 kello 11.00 (EET)

Merkittävä! -- Petri Krohn 8. joulukuuta 2009 kello 13.18 (EET)

Määritelmä on epämääräinen ja sisältö puuta heinää, vieläpä lähteetöntä. Mielekkään luettelon voisi saada rajaamalla sisällön esim. yhtiöihin, joista yksittäinen valtio omistaa yli puolet. Tällöin nykyinen lista karsiutuisi ehkä puoleen(?). Jos tuollainen lista halutaan, niin nykyisen voisi aivan hyvin poistaa roskana ja aloittaa uuden kunnollisen listan tekemisen tyhjästä. --Ryhanen 8. joulukuuta 2009 kello 20.56 (EET)
Määritelmä on epämääräinen kun ei nyt suomen kielestä löydy parempaakaan vaihtoehtoa. Englannin vastaava flag carrier on selvempi mutta ei tätä artikkelia silläkään nimellä voi tehdä. Valtion omistus on tässä artikkelissa vain sivuseikka, artikkeli käsitykseni mukaan luettelee valtioiden suurimman ja/tai päälentoyhtiön. Kyllä tämä on minun mielestäni säilyttämisen arvoinen artikkeli, vaikka lähteitä puuttuukin --J Hazard 8. joulukuuta 2009 kello 21.16 (EET)
Kun lukee en-wikin flag carrier -artikkelia (johon tämäkin luettelo ilmeisesti pohjautuu), niin ei sekään kovin selvältä näytä, pikemminkin koko termi näyttää menettäneen merkityksensä. --Ryhanen 8. joulukuuta 2009 kello 22.45 (EET)