Miten minusta tuli minä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miten minusta tuli minä on Yleisradion ohjelmasarja, jossa omilla aloillaan tunnetut suomalaiset kertovat elämänsä vaiheista haastattelijalle.

Henkilökuvamaista sarjaa lähetettiin ensin Radiomafiassa vuosina 1991–1996 nimellä Kohtaaminen – miten minusta tuli minä, mutta pian alkuosa putosi nimestä pois. Sarjassa haastateltiin musiikin, viihteen, teatterin ja elokuvan tekijöitä, kirjailijoita, urheilijoita jne. sekä myös heitä tuntevia ihmisiä, kuten lapsuudenystäviä, entisiä opettajia ja työtovereita. Ohjelmaa teki ja juonsi yleensä kaksi toimittajaa kerralla, ja ohjelma lähetettiin suorana jostakin päähenkilön valitsemasta paikasta. Kirjailija Jari Tervoa haastateltiin putkassa, muusikko Veltto Virtasta Pirkkahallin katsomon eturivistä, Eino Grön hänen laulajauransa alkupisteessä Helsingin työväentalolla. Sarjaa tehtiin yli 200 noin tunnin mittaista jaksoa, joista 63 on yhä kuunneltavissa Yle Areenassa[1]. Sarjan toimittajia olivat Seppo Bruun, Mia Halonen, Olga Ketonen, Santtu Luoto, Merete Manninen, Nadja Nowak, Marjukka Ollikainen ja Heli Roiha.[2]

Myöhemmin toimittaja Marko Gustafsson alkoi tehdä ohjelmasarjaa uudelleen vuosituhannen vaihteesta, ensin Yle Radio Q:ssa ja myöhemmin Radio Suomessa[2]. Jaksoja tekivät Gustafssonin lisäksi myös ainakin Jukka Kuosmanen ja Telle Virtanen, ja niitä on esitetty uusintoina myös Yle Radio 1- ja Radio Peili -kanavilla[3]. Gustafsson koosti haastatteluista myös kirjan Miten minusta tuli minä (WSOY, 2009)[4].

Haastateltavia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet: Ritva-tietokanta, Yle Areena, Yle Elävä arkisto, Yle Vintti

1990-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2000- ja 2010-luku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Radiomafian Kohtaaminen areena.yle.fi. Viitattu 1.4.2024.
  2. a b Lindfors, Jukka: Kohtaaminen - miten minusta tuli minä Yle Elävä arkisto, Yle Vintti. 31.5.2010. Viitattu 1.4.2024.
  3. Ohjelmahaku rtva.kavi.fi. Viitattu 1.4.2024.
  4. Miten minusta tuli minä rosebud.fi. Viitattu 1.4.2024.