Asko Kallonen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Asko Kallonen (s. 1960) on suomalainen musiikkialan vaikuttaja. Hän toimi vuodesta 1993 BMG Finland Oy:n tuotantopäällikkönä. Vuodesta 2005 Kallonen on ollut puoliksi omistamansa Helsinki Music Company -levy-yhtiön hallituksen puheenjohtajana ja vastaa sen artistikiinnityksistä.lähde?

Kallonen on työskennellyt muun muassa HIMin, Anssi Kelan, Samuli Edelmannin ja Lordin kanssa. Hän on seitsenkertainen vuoden tuotantopäällikkö -palkinnon voittaja Musiikki & Media -tapahtumassa. Suurelle yleisölle Kallonen on tullut tutuksi Idols-ohjelman päätuomarina vuosina 2003 ja 2007.lähde?

Ennen musiikkialan tuotantotehtävissä toimimistaan Kallonen työskenteli muun muassa Yleisradion Radiomafiassa. Vuonna 1982 hän liittyi Päät-yhtyeeseen ja perusti vuonna 1984 Keba-yhtyeen yhdessä Aarno Alikosken kanssa. Samana vuonna Keba otti osaa Rockin SM-kilpailuihin sijoittuen kolmanneksi. Kallonen on opiskellut Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa, sieltä kuitenkaan valmistumatta. Vuonna 1991 hän valmistui restonomiksi Haaga-instituutista, joka toimi tuolloin opistotasoisena oppilaitoksena.lähde?

Asko Kallonen on naimisissa kirjailija Katja Kallion kanssa ja heillä on tyttäret Elsa ja Ester.[1] Kallosen ensimmäinen puoliso oli kirjailija-toimittaja Nina Honkanen ja heillä on pojat Ville (s. 1987) ja Aku (s. 1989).lähde?

Kallonen toimii nykyisin Warner Music Finlandin kotimaisen musiikin tuotantopäällikkönä.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen Kuvalehti, 29.2.2008