Njassa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Njassa Helsingin musiikkimessuilla 2012.

Njassa (joskus myös General Njassa tai Dj Njassa, oik. Jyrki Leo Jantunen, s. 1962) on helsinkiläinen radiotoimittaja, DJ ja muusikko. Hän työskentelee toimittajana Radio Helsingissä, sitä ennen muun muassa Radio Cityssä. Valtakunnalliseen julkisuuteen hän tuli 2000-luvulla toimiessaan television Levyraati-ohjelman vakiojäsenenä.

Jimi Suménin ja Kari Kalénin vuonna 1983 tuottamalla Art of breeding -kokoelmalevyllä ollutta General Njassa And His Lost Divisionin kappaletta ”I'm Young, Beautiful and Natural” pidetään ensimmäisenä suomalaisena hip hop- eli rap-levytyksenä.[1] Samana vuonna Njassa toimi myös Musta Paraati -goottimusiikkiyhtyeen laulusolistina.

Joulukuussa 2011 Njassa palkittiin Suomi-palkinnolla. Palkintoraadin mukaan Jyrki Jantunen oli ollut ”eturivissä uudistamassa, elävöittämässä ja piristämässä suomalaista kaupunki- ja nuorisokulttuuria jo yli 30 vuotta.”[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ninni Suomalainen: Minkä kotimaisen rap-artistin pitäisi tehdä comeback? Äänestä! 27.9.2016. Ylex. Viitattu 2.11.2016.
  2. Radio Helsingin General Njassa yksi Suomi-palkinnon saajista Helsingin Sanomat. 15.12.2011. Viitattu 15.12.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.