Jori Hulkkonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jori Hulkkonen (s. 28. syyskuuta 1973) on kemiläislähtöinen suomalainen DJ ja elektronisen musiikin tuottaja. 1990-luvun alussa Hulkkonen alkoi tehdä musiikkia Jukka Hautamäen ja Ari Ruokamon kanssa perustamallaan Lumi-levymerkillä. Vuonna 1996 hän sai levytyssopimuksen ranskalaisen F Communications -levymerkin kanssa: ensilevy oli nimeltään Selkäsaari tracks (1996). Yhdessä kanadalaisen Tigan kanssa nimellä Tiga & Zyntherius tehty Sunglasses At Night (2002), versio vanhasta Corey Hartin 1980-luvun hittikappaleesta, on Hulkkosen kansainvälisesti menestynein levytys. Levyllä nimeltä Dualizm (2005) ovat myös mukana John Foxx, Nick Triani, Tiga, Jerry Valuri ja José González. Dualizmin ”Lo-Fiction”-singlen onnistumisen johdosta Jori aloitti synthpop-sivuprojektin Processoryn Jerry Valurin kanssa, jolla he julkaisivat kokoonpanon nimeä kantavan debyytin helmikuussa 2007. Vuonna 2012 hän julkaisi Juho Paalosmaan kanssa Sin Cos Tan-yhtyeen debyyttialbumin.[1]

Hulkkonen on julkaissut levyjään useilla nimillä; Avalon Unbounded, Bobby Forrester, Deks Dekster, Electromantic, Eternal Boyman, Hösh!, Jii Hoo, Midnite City Soul Affair, Vichy ja Zyntherius. Hän on tehnyt remixejä Telepopmusikin toiselle singlelle ”Love Can Damage Your Health” (2004). Hän on myös pitkään juontanut tanssimusiikin erikoisohjelmia Radiomafialla ja YleX:llä (Tiistain tanssi-ilta).

Hulkkonen saatetaan nimensä puolesta sekoittaa reggaeorkesteri Soul Captain Bandin kitaristiin Jori Hulkkoseen tai tietokonepelimuusikko Jori Olkkoseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.