Jori Hulkkonen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Jori Hulkkonen (s. 28. syyskuuta 1973) on kemiläislähtöinen suomalainen DJ ja elektronisen musiikin tuottaja. 1990-luvun alussa Hulkkonen alkoi tehdä musiikkia Jukka Hautamäen ja Ari Ruokamon kanssa perustamallaan Lumi-levymerkillä. Vuonna 1996 hän sai levytyssopimuksen ranskalaisen F Communications -levymerkin kanssa: ensilevy oli nimeltään Selkäsaari tracks (1996). Yhdessä kanadalaisen Tigan kanssa nimellä Tiga & Zyntherius tehty Sunglasses At Night (2002), versio vanhasta Corey Hartin 1980-luvun hitistä, on Hulkkosen kansainvälisesti menestynein levytys. Levyllä nimeltä Dualizm (2005) ovat myös mukana John Foxx, Nick Triani, Tiga, Jerry Valuri ja José González. Dualizmin Lo-Fiction-singlen onnistumisen johdosta Jori aloitti synth-pop-sivuprojektin Processoryn Jerry Valurin kanssa, jolla he julkaisivat kokoonpanon nimeä kantavan debyytin helmikuussa 2007.

Hulkkonen on julkaissut levyjään useilla nimillä; Avalon Unbounded, Bobby Forrester, Deks Dekster, Electromantic, Eternal Boyman, Hösh!, Jii Hoo, Midnite City Soul Affair, Vichy ja Zyntherius. Hän on tehnyt remixejä Telepopmusik:n toiselle singlelle Love Can Damage Your Health (2004). Hän on myös pitkään juontanut tanssimusiikin erikoisohjelmia Radiomafialla ja YleX:llä (Tiistain tanssi-ilta).

Hulkkonen saatetaan nimensä puolesta sekoittaa reggaeorkesteri Soul Captain Bandin kitaristiin Jori Hulkkoseen tai tietokonepelimuusikko Jori Olkkoseen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.