Mario & Sonic at the Olympic Games

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mario & Sonic at the Olympic Games
Kehittäjä Sega Sports R&D
Julkaisija Sega
JP Nintendo
Ohjaaja Eigo Kasahara
Tuottaja Osamu Ohashi
Hiroshi Sato
Shigeru Miyamoto
Suunnittelija Shigeru Miyamoto
Säveltäjä Teruhiko Nakagawa
Pelisarja Mario & Sonic
Julkaistu Wii
NA 6. marraskuuta 2007
AUS 22. marraskuuta 2007
JP 22. marraskuuta 2007
EU 23. marraskuuta 2007
Nintendo DS
JP 17. tammikuuta 2008
NA 22. tammikuuta 2008
AUS 7. helmikuuta 2008
EU 8. helmikuuta 2008
Lajityyppi urheilupeli, partypeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ACB: G
CERO: A
ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo
PEGI: 3
Alusta Wii, Nintendo DS
Jakelumuoto optinen levy, pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mario & Sonic at the Olympic Games on urheilupeli, jossa tavataan monia Nintendon Mario ja Segan Sonic -pelisarjojen hahmoja. Peli pohjautuu Pekingin vuoden 2008 kesäolympialaisiin, ja siinä esiintyykin oikeita kisapaikkoja. Peli julkaistiin marraskuussa 2007 Wii-konsolille ja alkuvuodesta 2008 Nintendo DS-konsolille.

Tämä peli on historiallinen Nintendon ja Segan keskuudessa, sillä nämä suuret pelitalot kilpailivat ennen keskenään pelikonsolimarkkinoiden johtajuudesta. Enää Sega ei tee pelikonsoleita, vaan valmistaa pelejä, joten se ei ole varsinainen uhka Nintendolle, joka kilpailee nyt Sonyn ja Microsoftin kanssa. Nyt Nintendo ja Sega ovat yhdistäneet voimansa ja pistäneet maskottinsa samaan peliin, mikä tekee siitä historiallisen.

Mario & Sonic at the Olympic Games sijoittuu Pekingissä järjestettyihin vuoden 2008 kesäolympialaisiin. Siinä pelaajan täytyy läpäistä erilaisia Kesäolympialaisissa pidettäviä Olympialajeja. Tässä pelissä pelaaja voi pelata yhteensä 16 erilaisella Mario tai Sonic pelisarjasta tutulla hahmolla jotka on luokitettu Power, All-around, Speed ja Skill-type luokkiin. Pelin lajeihin kuuluu esimerkiksi moukarinheitto, trampoliinivoimistelu ja jousiammunta. Tavallisten Olympialajien lisäksi peli sisältää Marion ja Sonicin pelisarjojen pelien mukaisia teemoja sisältäviä lajeja, "Dream Event"-lajeja, jotka on pääosin muokattu tavallisista Olympialajeista mainittujen pelisarjojen teemaisiksi, pelin Dream Event-lajeihin kuuluu esimerkiksi Dream Long Jump, Dream Canoeing ja Dream Shooting. Pelin Dream Event-lajeista jotkut sisältävät esimerkiksi Mario Kart-pelisarjasta tuttuja tavaralaatikoita ja esimerkiksi Dream Shooting sisältää normaalien maalitaulujen sijasta Eggmanin luomia robotteja joiden ampuminen huipentuu jättikokoisen Eggmanin luoman robotin ampumiseen. Molemmissa versioissa pelaaja voi läpäistä yksittäisten lajien suorittamisen lisäksi erilaisia Circuitteja, joihin on koottu aina joitakin Olympialajeja. Mario & Sonic at the Olympic Gamesiä voi pelata myös moninpelinä molemmissa versioissa.

Mario & Sonic at the Olympic Games sisältää Olympialajien lisäksi Gallerian, jossa pelaaja voi pelata erilaisia minipelejä, niitä pelaamalla hän saa avattua tietotauluja, joissa puolestaan kerrotaan aina tietoa Olympialaisiin liittyvistä asioista. Galleria sisältää myös tilan, jossa voi kuunnella erilaisia mainittujen hahmojen pelisarjojen peleistä poimittuja musiikkikappaleita. Mario & Sonic at the Olympic Gamesissä pelaaja voi kerätä myös erilaisia "Emblemejä" (symboleita) joita saa aina kun on suorittanut jonkun semmoisen avaamiseen vaadittavan tehtävän kuten "Mario Emblemillä" täytyy pelata Mariolla vähintään kerran kaikkia pelin Olympialajeja ja "Playing Emblemillä" pelaajan täytyy käynnistää peli 50 kertaa. Peli sisältää myös Mission-moodin, jossa täytyy suorittaa kaikilla hahmoilla aina niille määrätyt Olympialajihaasteet läpi ja kun pelaaja on läpäissyt jonkun hahmon tehtävät läpi, hän kohtaa vastuksen.

Vahvistettuja hahmoja on tällä hetkellä kuusitoista:

Mario-hahmot

Sonic-hahmot

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.