Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Super Mario RPG
Kehittäjä Square
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Chihiro Fujioka ja Yoshihiko Maekawa
Tuottaja Shigeru Miyamoto
Säveltäjä Yōko Shimomura
Pelisarja Mario
Julkaistu
  • JP 9. maaliskuuta 1996
  • NA 13. toukokuuta 1996
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: K-A Virheellinen ESRB-arvo
PEGI: 3
Alusta SNES, Virtual Console
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars on Squaren kehittämä ja Nintendon julkaisema roolipeli, joka on julkaistu vuonna 1996 SNESille. Peli kuuluu Mario -pelisarjaan, ja se julkaistiin Virtual Console -latauspelipalveluun vuonna 2008.

Kuvakaappaus pelin taistelutilasta.

Pelissä liikutaan Mario-hahmolla ympäri pelimaailmaa. Viholliset ovat näkyvissä kentällä ja taistellakseen niitä vastaan on Marion osuttava niihin. Tämä mahdollistaa sen, ettei pelaajan ole pakko taistella jokaista vihollista vastaan, vaan hän voi väistellä niitä hyppien ja kiertäen.

Taistelumekanismi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taistelumekanismi on samanlainen kuten esimerkiksi Pokémon-sarjan peleissä. Pelaaja valitsee hyökkäyksen ja kohteen vuorollaan, jonka jälkeen vihollinen toteuttaa oman hyökkäyksensä. Erinäiset erikoisiskut tarvitsevat myös eräänlaisia taikakukkia, joita ilman iskuja ei voi toteuttaa. Pelaajan pitää myös tehdä erinäisiä näppäinyhdistelmiä tietyssä hyökkäyksen vaiheessa aiheuttaakseen enemmän vahinkoa. Kuten monissa muissakin roolipeleissä, esineillä on suuri merkitys taistelun kulussa, eli niitä käytetään eri tarkoituksiin, kuten parantamaan hahmoa, sen tehoa, tai nostamaan taikakukkien määrää.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelissä on viisi taisteluissa käytettävissä olevaa hahmoa:

  • Mario, joka pelissä ei päästä ääntäkään vaan esittää kaikki asiansa pantomiimina.
  • Mallow, ihmismäinen pilvi, joka luulee pelin alussa olevansa nuijapää. Hän lähti Marion mukaan, kun hänen kasvattajansa Frogfucius kertoi hänelle, ettei hän ole nuijapää.
  • Geno, puinen nukke, joka sai elämänsä pudonneesta tähdestä Rose Townissa. Hänen oikea nimensä on ♥♪!?, joka on vaikea lausua Marion puhumalla kielellä, joten hän otti puisen nuken nimen.
  • Bowser, Marion arkkivihollinen, joka menetettyään linnansa liittyy Marioon saadakseen sen takaisin.
  • Prinsessa Toadstool, joka liittyy Marioon pelastuttuaan tornissa asuvalta Boosterilta, joka yritti naida hänet.

Pelin päävihollinen, nimeltään Smithy, pitää majaansa tehtaassa, joka on yhteydessä Marion maahan miekan kautta, joka pelin alussa iskeytyy Bowserin linnaan. Smithy on kiinnostunut tähden paloista, joita hakemaan hän lähettää useita alaisiaan. Voimakkaimpia näistä ovat muun muassa Mack, Bowyer, Yaridovich, sekä Axem Rangers. Muita vihollisia ovat muun muassa Croco, joka ryöstää kolikon Mallowilta, Belome on hirviö, joka vartioi useita reittejä sekä Valentina, joka tulee Nimbus Landista lemmikki dodonsa kanssa ja rakastuu Boosteriin.

Muita hahmoja ovat muun muassa Sienivaltakunnan kansleri, joka on erityisen huolissaan Prinsessa Toadstoolista. Toad on Marion ystävä, joka antaa neuvoja ympäri maailmaa. Yoshi, joka elää saarella nimeltään Yo'Ster Isle, joka tarvitsee Marion apua poistaakseen Bosherin vallasta. Jonathan "Johnny" Jones, joka on merirosvohai, majanaan hänellä on uponnut laiva, häntä vastaan on Marion taisteltava saadakseen luottamuksen. Luigia ei nähdä pelissä, mutta hän vilahtaa pelin lopputeksteissä.

Peli alkaa siitä, kun Mario on jälleen kerran pelastamassa Prinsessa Toadstoolia ilkeän Bowserin kynsistä. Mario taistelee Bowseria vastaan ja voittaa, mutta ennen kuin hän ehtii pelastaa prinsessan, rysähtää katon läpi valtava miekka (nimeltään Exor) ja kaikki kolme lentävät kauas pois.

Mario lentää omaan taloonsa ja huomaa, ettei Bowserin linna ollut ainoa, joka rikkoontui miekan iskusta, myös taianomainen Star Road on hajonnut seitsemään kappaleeseen. Mario saa tehtävän, hänen on pelastettava prinsessa sekä kerättävä tähden kappaleet uudelleen. Matkalla hän kohtaa neljä muuta hahmoa ja paljon vihollisia. Sivutehtäviä on muun muassa auttaa Mallowia löytämään oikeat vanhempansa, auttaa Genoa kokoamaan Star Road uudelleen, etsiä Prinsessa Toadstool sekä auttaa Bowseria saamaan linnansa takaisin