Mario Kart DS

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mario Kart DS
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Tuottaja Hideki Konno
Pelisarja Mario Kart
Julkaistu Yhdysvallat 14. marraskuuta 2005
Euroopan unioni 25. marraskuuta 2005
Japani 8. joulukuuta 2005
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 0
Alusta Nintendo DS
Jakelumuoto Digitaalinen lataus ja Nintendo DS -pelikortti
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mario Kart DS on Nintendon kehittämä ja alun perin 2005 Nintendo DS -pelikonsolille julkaisema ajopeli. Se on Mario Kart -pelisarjan ensimmäinen osa, jossa on verkkomoninpeli.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaminen tapahtuu Nintendo DS:än D-Padia liikuttamalla, sekä muita näppäimiä painamalla. Pelin idea on yhä selvitä ensimmäisenä maaliin, kun muut kilpailijat yrittävät kaikenlaisilla kepulikonsteilla voittaa sinut. Pelissä on monta eri moodia: yksinpeli (Single Player), moninpeli (Multiplayer), sekä Nintendo Wi-Fi-pelimuoto, jossa DS ottaa yhteyttä WLAN-verkkoon.

D-padilla ohjataan autoa ja DS:n oikealla laidalla sijaitsevilla näppäimillä (A, B, X, Y) kaasutetaan, jarrutetaan ja käytetään esineitä. Perusasetuksilla pelatessa auto saa lisävauhtia A-näppäimestä ja jarruttaminen tapahtuu B-näppäimellä. Y-näppäimellä vaihdetaan karttanäkymää ja X ja olkanäppäin L ovat esineiden käyttämistä varten. Olkanäppäimellä R saadaan auto pomppimaan. Suurempi merkitys sillä on mutkissa, sillä sitä painamalla pohjassa auto kääntyy mutkissa helpommin. Mikäli D-padilla kääntelee autoa nopeasti sivuille, auto saa pienen ja hetkellisen lisävauhdin. Nämä yksityiskohdat saavat pelin muistuttamaan hyvin paljon Crash Team Racing peliä ja sen sarjaan kuuluvia Crash Nitro Kart ja Crash Tag Team Racing pelejä.

Peli oli Nintendon ensimmäinen Internet-moninpelin sisältävä DS-peli. Tämä toimii Nintendon oman Nintendo Wi-Fi Connection -palvelun avulla. Nintendo DS:ssä on sisäänrakennettu Wi-Fi -vastaanotin, ja yhteys Nintendo Wi-Fi-Connectioniin tapahtuu omalla langattomalla Internet-reitittimellä, Nintendo USB Connectorilla tai DS Download Stationien kautta. Verkkopeli toimii maksimissaan neljän pelaajaan kesken, mutta myös lähiverkkopelaaminen yhdellä tai useammalla kortilla onnistuu, jolloin maksimipelaajamäärä on kahdeksan.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

*= Aluksi lukittu hahmo. Avautuu kun voitat tietyt radat.

**= Vain monipeli-tilassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.