Super Mario Bros. 2

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Super Mario Bros. 2
Super Mario Bros 2 boxfront.jpg
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Julkaisuaika 1988
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Nintendo Entertainment System / Famicom, Super Nintendo Entertainment System, Game Boy Advance, Wii (Virtual Console)
Tallennusväline pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Super Mario Bros. 2 on Nintendon kehittämä ja alun perin 1988 Nintendo Entertainment System-pelikonsolille julkaisema Mario -tasohyppelypelisarjan videopeli.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisen Super Mario Bros. -pelin jatko-osa julkaistiin Japanissa jo 1986, mutta sitä ei julkaistu Nes:ille Pohjois-Amerikassa eikä Euroopassa. Koska kolmas Super Mario Bros. -peli oli jo tulossa, Nintendo näki järkevimpänä täyttää ensimmäisen ja kolmannen pelin välisen aukon. Amerikan Nintendon ehdotuksesta Japanissa julkaistu Doki Doki Panic -peli muutettiin Mario kakkoseksi, sillä se oli jo ennestään japanissa suuri hitti.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin juoni sijoittuu Subconin unimaahan. Pelissä voi pelata Mariolla, Luigilla, Peachilla tai Toadilla, joilla pyritään selviytymään kentistä eteenpäin kohti Wart-sammakon linnaa, jossa Wart pitää Subconin kansaa vangittuna.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tyyli poikkeaa muista 2D-Mario-peleistä. Pelissä vihollisia ei voi päihittää hyppäämällä niiden päälle, vaan pelaajien on vedettävä nauriita sekä muita esineitä maasta ja heiteltävä niillä vihollisia. Myös pelin viholliset eroavat aiempien Mario-pelien vihollisista, ja kyseessä on ensimmäinen Mario-peli, jossa hahmoilla oli "elämämittari".

Jokaisessa pelin kentässä voi pelaaja valita haluamansa neljästä pelihahmosta kentän suorittamista varten. Jokaisella hahmolla on omat erikoisominaisuutensa pelaamisen kannalta: Mario on perushahmo, Luigi yltää hypyillään korkeimpiin kohtiin, Toad poimii tehokkaammin juureksia ja Peach pystyy mekkonsa avulla leijumaan jonkun matkaa ilmassa.

Kehitys ja historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myöhemmissä Mario-peleissä on tavattu Super Mario Bros. 2:n Shyguy-hahmojen eri versioita sekä Pokey-kaktusvihollinen. Alkuperäinen SMB2 julkaistiin länsimaissa lopulta Super Nintendo Entertainment Systemille vuonna 1993 osana Super Mario Allstars -kokoelmaa, jossa peli sai nimen Super Mario Bros.: Lost Levels. Myös länsimainen SMB2 on myöhemmin julkaistu Japanissa nimellä Super Mario Bros. USA. SMB2 on julkaistu myös osana Super Mario Advance -uudelleenjulkaisusarjaa, jonka aloitti Super Mario Bros. Deluxe Game Boy Colorilla. Sama peli sisälsi myös Mario Bros. -pelin moninpeliä varten.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.