Boom Street

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Boom Street
Pelin eurooppalainen kansi
Pelin eurooppalainen kansi
Kehittäjä Marvelous AQL
Square Enix
Julkaisija Square Enix
Nintendo
Pelisarja Itadaki Street
Julkaistu
 • JP 1. joulukuuta 2011
 • NA 5. joulukuuta 2011
 • EU 23. joulukuuta 2011
 • AUS 5. tammikuuta 2012
 • EU 6. tammikuuta 2012
Lajityyppi partypeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: A
ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo
PEGI: 3
Alusta Wii
Jakelumuoto Wii optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Boom Street (Japanissa Itadaki Street Wii ja Pohjois-Amerikassa Fortune Street) on Square Enixin julkaisema videopeli. Se julkaistiin Japanissa 1. joulukuuta, Pohjois-Amerikassa 5. joulukuuta ja osassa Eurooppaa 23. joulukuuta 2011 sekä Australiassa 5. tammikuuta ja muualla Euroopassa 6. tammikuuta 2012 Wiille.[1] Peli kuuluu Itadaki Street -pelisarjaan, joista Boom Street on ensimmäinen myös Japanin ulkopuolella julkaistu peli. Se sisältää hahmoja Mario- ja Dragon Quest -pelisarjoista.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boom Streetissä pelaajan tehtävänä on muiden Itadaki Street -sarjan pelien tapaan läpäistä erilaisia pelilautoja, joissa täytyy sekä ostaa Monopoly-pelien tyyliin erilaisia tontteja, joille voi rakentaa taloja, että kerätä tietty määrä pisteitä ensimmäisenä. Se, joka saa kerättyä ensin tietyn määrän pisteitä ja pääsee sitten maaliin ensimmäisenä, on voittaja. Peli sisältää molempien hahmojen sarjoista tuttuihin tasoihin perustuvia pelilautoja kuten Dragon Quest -sarjasta Trodain-linnaan perustuvan ja Mario-sarjasta Mario Circuit -nimiseen kilparataan perustuvan laudan. Aina kun pelaaja on voittanut pelilaudalla käydyn ottelun, hän avaa sen Free Play -moodiin. Jos pelaaja saa vähintään kahden talon suoran aikaan, hänen suorallaan olevien talojen arvo nousee ja tekoälyohjattujen pelaajien joutuessa niihin he joutuvat maksamaan normaalia enemmän rahaa tontin omistajalle.

Pelilaudat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokainen pelilauta sisältää eri värisiä korttipeleistä tuttuja symboleita, jotka ovat pata, risti, hertta ja ruutu. Pelilaudoilla sijaitsee pankki, jonka luona pelaajan taso kehittyy hänen kerättyään ensin pisteitä tarpeeksi. Minipeliruutuun jouduttuaan pelaaja pelaa minipelin, josta puolestaan voi saada lisää pisteitä ja rahaa. Laudat sisältävät myös monia muita ruutuja, kuten Take-a-break-ruudun, johon pelaajan joutuessa kaikki hänen omistamansa kaupat menevät kiinni seuraavaan heittovuoroon asti. Välillä pelaaja voi saada korttipelien symbolien luona vuoron nostaa yhden kortin korttikokoelmasta. Korteilla pelaaja puolestaan voi muun muassa siirtää toiset pelaajat samaan ruutuun missä kortin käyttäjä on tai antaa muille hahmoille mahdollisuuden saada seuraavalla heittovuorolla automaattisesti heittosummaksi ykkösen.

Pelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sisältää yksinpelin lisäksi moninpelin, jossa pelaajat voivat ottaa mittaa toisistansa erilaisilla mainittujen pelihahmojen sarjoihin perustuvilla pelilaudoilla.

Peli sisältää myös The Changing Room -moodin, jossa pelaaja voi muokata oman Mii-hahmon ulkoasua ja ulkonäköä kaupasta ostetuilla asuilla.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sai pääosin ristiriitaisia vastaanottoja, sillä Metacriticin laskema pistekeskiarvo pelille oli 68/100[2] ja muun muassa IGN antoi sille arvosanaksi 6/10.[3]

Metacriticin mukaan arvostelijoiden antamien arvosanojen keskiarvoksi tuli 68/100.[2] Eurogamer antoi pelille arvosanaksi 6/10 kehuen erilaisia pelisarjojen teemoihin perustuvia alueita ja niiden värikkyyttä, mutta kritisoi ottelujen pitkäkestoisuutta,[4] IGN antoi pelille arvosanaksi 7,0/10 kehuen peliä siitä, että se on pitkäkestoisena ja rauhallisena pelinä hyvä kokemus, mutta kritisoi interaktiivisuuden puutetta[3] GameSpot kehui peliä sen tasosuunnittelusta ja suuresta avattavien erikoisuuksien määrästä, mutta kritisoi tylsästä Helppo-moodista ja siitä että pelikokemus ei ollut kovin lautapelimäinen, minkä myötä se antoi sille arvosanaksi 6.0.[5]

Suomalaisista arvostelijoista Gamereactor antoi pelille 8/10 pistettä kehuen vaihtelua luovaa mielenkiintoista alue- ja osakesysteemiä sekä sitä, että se herättää kilpailuvietin, mutta kritisoi puolestaan sen liiallista monimutkaisuutta nuorempia pelaajia kohtaan ja yksinpelin tylsyyttä.[6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Boom Street Explodes in Australian on January 5th vooks.net. Arkistoitu 27.3.2012. Viitattu 20.1.2012.
 2. a b Metacritic:Fortune Street metacritic.com.
 3. a b IGN - Fortune Street wii.ign.com. Arkistoitu 18.1.2012. Viitattu 20.1.2012.
 4. Boom Street - Reviews - Eurogamer.net eurogamer.net.
 5. Fortune Street Review (WII) gamespot.com. Arkistoitu 14.8.2011. Viitattu 20.1.2012.
 6. Gamereactor: Boom Street 23.01.2012 gamereactor.fi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.