Toad

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toad
Toad.png
Pelisarja Mario
Ensimmäinen peli Super Mario Bros. (1985)
Luoja Shigeru Miyamoto
Ääninäyttelijä
(englanti)
John Stocker
Isaac Marshall
Kelsey Hutchinson
Samantha Kelly
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Toad on yleinen nimitys Nintendon Mario-peleissä esiintyvistä sieni-ihmisistä, jotka tunnetaan myös nimellä "Mushroom People". Toadit asuvat sienivaltakunnassa, jota johtaa prinsessa Peach. Ne ovat prinsessa Peachin palvelijoita ja kunnostavat myös linnaa. Toadeilla on sininen, kultareunainen liivi, ruskeat kengät ja valkoinen "vaippa". Heillä on päässään punavalkoinen sieni.

Toadit ovat yleensä erivärisiä, mutta esimerkiksi pelissä Mario Strikers: Charged Football katsomo on täynnä samanvärisiä toadeja. Yoshi-nimityksen tavoin Toad-nimellä tarkoitetaan sekä koko olentojen joukkoa että tiettyä, punalakkista Toadia. Viisi Toadia muodostaa tunnetuimpien Toadien ryhmän, Toad Brigaden. Ryhmään kuuluvat Red Toad, ryhmän johtaja, Blue Toad, joka on viisain Toad, postilähetti Purple Toad, Green Toad, joka on kaivaja ja unelias Yellow Toad. Toad Brigaden jäsenet ovat Prinsessa Peachin kuninkaallisia vartijoita ja he auttavat tarvittaessa myös Marioa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toad esiintyi ensimmäisen kerran pelissä Super Mario Bros. ja ensimmäinen pelattava Toad-hahmo oli pelissä Super Mario Bros. 2. Toadit esiintyvät melkein kaikissa Mario-tasohyppelypeleissä sekä Mario Kart -pelisarjan kaikissa peleissä.

Toadeja on todella paljon pelissä Super Mario 64. Ne ovat kaikki prinsessa Peachin linnassa ja antavat Mariolle neuvoja. On olemassa myös tyttötoad nimeltä Toadette ja vanhus Toadsworth, joka esiintyy muutamissa peleissä. Paper Mario -pelissä on monia tyttötoadeja, esimerkiksi Tayce T. ja Minth T.

Eniten toadeja on Nintendon uudessa kännykkäpelissä, Super Mario Runissa, jossa Sienivaltakunta on raunioitunut Bowserin hyökkäyksessä, ja pelaajan täytyy rakentaa sinne toad-taloja ja siten kunnostaa Sienivaltakunta. Pelaajat voivat myös "juosta kilpaa" tavallisen yksinpelin sijasta. Voittaja saa osan häviäjän toadeista.

Toad-talot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Useimmissa Mario-seikkailupeleissä on Toad-taloja, joista saa jonkin esineen. Niiden ensiesiintyminen oli pelissä Super Mario Bros. 3, jossa niiden sisällä oli kolme arkkua. Mario pystyi avaamaan yhden näistä arkuista, jolloin hän sai sen sisältämän esineen. New Super Mario Bros. -peleissä on useita erilaisia Toad-taloja.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

New Super Mario Bros. on saatavilla Wiille sekä Nintendolle. Siinä hahmoina käytetään Toadeja Marioa sekä Luigia. Toadeja on myös Bros-pelin eri kentissä ilman Toad-hahmoa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.