Paper Mario

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paper Mario
Papermario box.jpg
Kehittäjä Intelligent Systems
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Tuottaja Shigeru Miyamoto
Säveltäjä Yuka Tsujiyoko
Taishi Senda
Pelisarja Mario
Julkaistu
  • JP 11. elokuuta 2000
  • NA 5. helmikuuta 2001
  • EU 5. lokakuuta 2001
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: EVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 3
Alusta Nintendo 64, iQue, Virtual Console
Jakelumuoto pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Paper Mario (alkup. nimi Mario Story (jap. マリオストーリー) on Intelligent Systemsin kehittämä ja Nintendon alun perin vuonna 2000 Nintendo 64 -pelikonsolille julkaisema Mario-pelisarjaan pohjautuva konsoliroolipeli-tyyppinen videopeli.[1] Paper Mario julkaistiin 2007 Wiin Virtual Console -palvelun kautta ladattavaksi.

Peliä kehiteltiin alun perin Nintendo 64DD:lle, ja se on epäsuoraa jatkoa SNESin Super Mario RPG:lle. Kehitysvaiheessa siihen viitattiinkin paikoin Super Mario RPG 2:na. Paper Mariolle on julkaistu neljä jatko-osaa, Nintendo GameCuben Paper Mario: The Thousand-Year Door vuonna 2004, Wiin Super Paper Mario vuonna 2007, Nintendo 3DS:n Paper Mario: Sticker Star vuonna 2012 ja Wii U:n Paper Mario: Color Splash vuonna 2016. Ominaista sarjan peleille ovat paperinukkemaiset hahmot kolmiulotteisessa ympäristössä.

Muille Mario-sarjan peleille tyypillisesti[2] pelin tarkoituksena on pelastaa Prinsessa Peach ja Sienivaltakunta Bowserilta, joka on tällä kertaa varastanut Star Rod -nimisen sauvan ja tehnyt itsestään voittamattoman. Bowser siirtää linnansa Peachin linnan alle, ja nostaa sen ulkoavaruuteen. Mario putoaa linnasta Goomba villagen lähistölle. Pian hän herää vuoteesta Goombaperheen talosta. Marion seuraan liittyy Goombario, Mario ihailija. He lähtevät Kuningas Goomban linnoitukselle päin, ja tapaavat Sinisen- ja punaisen Goomban. He lyövät nämä ja jatkavat matkaansa linnaan. Kun he kukistavat kuningas Goomban, linnasta tulee silta Toad Towniin.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Game Credits for Paper Mario Mobygames.com. Viitattu 25.5.2008. (englanniksi)
  2. a b Paper Mario Review by IGN 2.6.2001. IGN.com. Viitattu 30.9.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]