Nintendo 64DD

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nintendo 64DD asetettuna Nintendo 64:n pohjan laajennusportiin.

Nintendo 64DD on laajennusosa Nintendo 64 -konsolille, se kiinnittyy N64:ään pohjan EXT-laajennusportin kautta. Kirjaimet DD tarkoittavat "Disc Drivea" , mutta myös "Dynamic Drive" -nimitystä on käytetty. 64DD oli oletettavasti Nintendon vastaus Sonyn PlayStationissa käytettyyn CD:hen, jota oli halvempi tuottaa ja johon mahtui enemmän tietoa.

64DD julkistettiin vuoden 1995 Nintendo Shoshinkai game show -tapahtumassa (nykyisin nimellä Spaceworld). Kuitenkin 64DD julkaistiin vain Japanissa 1. joulukuuta 1999.

Nintendon pelätessä 64DD:stä koituvan taloudellista tappiota, Nintendo myi sitä pääasiassa RANDnet-tilauspalvelun kautta, mutta laitetta myytiin pieniä määriä myös kauppojen hyllyiltä. Tuloksena Nintendo tuki 64DD:tä vain lyhyen aikaa. Suurin osa 64DD:lle suunnitelluista peleistä ilmestyikin ajan mittaan pelikasettimuodossa Nintendo 64:llä.

64DD:n pelit käyttivät uutta tallennusmediaansa mm. tarjoamalla mahdollisuuden tallentaa Mario Artist -luomuksiaan, ja muistamalla Kyojin no Doshin (Doshin the Giant) -pelin pelimaailman muokkaukset. 64DD:n mukana tuli modeemi, jonka avulla käyttäjät pääsivät kirjautumaan RandNet-verkkoon ja jakamaan toisilleen Mario Artist -tuotoksia, lähettämään sähköpostia sekä pelaamaan pelejä Internetin kautta. Verkkopelejä tosin ehti ilmestyä vain yksi, Japan Pro Golf Tour 64.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.