Super Princess Peach

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Super Princess Peach
Kehittäjä TOSE
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Suunnittelija Takayuki Ikeda
Pelisarja Mario
Julkaistu
  • JP 20. lokakuuta 2005
  • NA 28. helmikuuta 2006
  • EU 26. toukokuuta 2006
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: EVirheellinen ESRB-arvo
ELSPA: 3+
PEGI: 3
Alusta Nintendo DS
Jakelumuoto pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Super Princess Peach (jap. スーパープリンセスピーチ, Sūpā Purinsesu Pīchi) on TOSEn kehittämä ja Nintendon julkaisema tasohyppelypeli, joka on julkaistu vuonna 2005 Nintendo DSlle.

Peli sijoittuu Mario-pelisarjasta tuttuun sienivaltakuntaan ja sen päähenkilönä on Prinsessa Peach. Mario, Luigi ja joukko toadeja ovat joutuneet lumouksen alle. Prinsessa Peach yrittää pelastaa ystävänsä käyttämällä neljää tunteisiin perustuvaa voimaa: iloa, rauhallisuutta, raivoa ja surua. Tunteet esitetään neljään osaan jaetulla Nintendo DS:n kosketusnäytöllä. Tunnetta koskettamalla kyseinen voima aktivoituu mahdollistaen vihollisia vastaan taistelemisen tai ongelmien ratkaisemisen. Voimien käyttäminen laskee tunnemittarin pisteitä.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super Princess Peachissa on monenlaisia eri maita, joissa pelitaso vaihtuu aina jonkun verran vaikeammaksi. Yhdessä maassa on kuusi kenttää, ja jokaisesta kentästä on saatava tähti, ja tähden saamiseksi on pelastettava kaikista kuudesta kentästä kolme toadia. Kun kaikissa kuudessa kentässä on tähdet, saa vastaansa välivastuksen. Melkein jokaisessa maassa on myös vedenalainen taso, jossa Perry-sateenvarjo muuttuu sukellusveneeksi, ja köysirata, jossa Perry on kori, jossa Peach istuu.

Itse pääpelin lisäksi pelissä on myös palapelejä, joiden paloja voi joko ostaa pelin shopista tai etsimällä niitä kentistä. Palapelissä on tarkoitus tehdä omia ennätyksiä, eli koittaa kasata ne nopeammin kuin edellisellä kerralla. Pelissä on myös minipelejä, joita voi kerätä etsimällä hohtavia palloja, joissa lukee "minigame". Lisäksi pelissä on vielä shop, extra ja musiikki-huone. Musiikki-huoneessa voi kuunnella pelin hauskoja musiikkeja (Musiikkia voi kerätä etsimällä nuotteja). Shopista voi ostaa Perry- sateenvarjolle lisätoimintoja, palapelin paloja, musiikkia yms. (Shopin löydät pelin oikeasta yläkulmasta) Pelissä on myös extra, jossa arvaillaan Perryn unia, jotka tapahtuivat oikeasti, kun hän oli vielä ihminen.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Jen Taylor  Prinsessa Peach  
 Charles Martinet  Mario  
 Scott Burns  Bowser  

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelit-lehti antoi pelille pisteiksi 81/100 ja luonnehti peliä helpoksi, mutta vaihtelevaksi.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jouni Utriainen, Tunteet pelissä, Pelit 8/2006

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.