Super Mario Bros.: Lost Levels

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Super Mario Bros.: The Lost Levels
Kehittäjä Nintendo
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Shigeru Miyamoto
Suunnittelija Shigeru Miyamoto
Säveltäjä Kōji Kondō
Pelisarja Super Mario
Julkaistu
  • JP 3. kesäkuuta 1986
  • JP 10. elokuuta 2004
  • AUS 13. tammikuuta 2006
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 0
Alusta Famicom Disk System, Game Boy Advance, Super Famicom, SNES, Game Boy Color, Virtual Console
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Super Mario Bros.: The Lost Levels (alkup. nimi Super Mario Bros. 2) on Nintendon kehittämä ja julkaisema tasohyppely. Peli on julkaistu vuonna 1986 Nintendo Entertainment Systemille Japanissa. Peli julkaistiin Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa ensimmäisen kerran vuonna 1993 Super Mario All-Stars -kokoelman mukana. Peli julkaistiin myös Game Boy Colorille yhdessä alkuperäisen Super Mario Bros. -pelin kanssa nimellä Super Mario Bros. Deluxe, joka toimi myös lähtökohtana Super Mario Advance -uudelleenjulkaisusarjalle. Peli kuuluu Mario-sarjaan.

Teknisesti Lost Levels on lähes identtinen ensimmäisen Super Mario Bros. -pelin kanssa, mutta sen kentät ovat aiempaa haastavammat. Tämän vuoksi Nintendo ei alun perin halunnut julkaista peliä Yhdysvalloissa. Lost Levels esitteli vain kolme uutta hahmoa: lentävän version pahamaineisesta Blooper-vihollisesta (naamio alkuperäisessä Bergsala Oy:n käännöksessä) sekä punaisen nopeammin liikkuvan version piraijakasvista (Piranha Plant) ja uusimmissa Mario-peleissä paluun tehneen myrkkysienen (Poison Mushroom), joka on Mario-pelien taikasienen (Magic Mushroom) vastakohta. Kun myrkkysieneen törmää, Super Mario muuttuu tavalliseksi Marioksi, tavallinen Mario puolestaan kuolee.

Edeltäjästään eroten uimakentissä tapaa normaalisti maan päällä liikkuvia vihollisia ja pyöriviä tulipallotankoja esiintyy normaaleissa tasoissa (eikä ainoastaan linnoissa). Lisäksi pelissä oli uutena asiana puhaltavat lehtimyrskyt, jotka vaikeuttavat liikkumista radalla. Erona alkuperäiseen Super Mario Bros. -peliin oli myös se, että peliä ei voi pelata kaksinpelinä. Pelissä on vain yksinpeli, jossa pelaaja saa valita, pelaako Mariolla vai Luigilla. Toisin kuin alkuperäisessä Super Mario Bros. -pelissä, hahmoilla on eroa: esimerkiksi Luigi hyppää korkeammalle kuin Mario, mutta pysähtyy hitaammin.

Juonellisesti peli on suora jatkumo edellisestä Mario-pelistä Super Mario Bros. Mariolle hävittyään Bowser sieppaa jälleen prinsessa Peachin. Peli julkaistiin Japanissa nimellä Super Mario Bros. 2, mutta Yhdysvalloissa julkaistu Super Mario Bros. 2 on täysin eri peli. Myös länsimainen SMB2 on myöhemmin julkaistu Japanissa nimellä Super Mario USA.

Pelissä on ensimmäisen pelin tapaan kahdeksan maailmaa, sekä salaiset A-D -maailmat, jotka pelaaja saa avattua pelaamalla pelin läpi kahdeksan kertaa.[1]

  1. Super Mario Bros.: The Lost Levels Super Mario Wiki. Viitattu 17.3.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.