Nintendo Wi-Fi Connection

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nintendo Wi-Fi Connectionin logo

Nintendo Wi-Fi Connection oli Nintendon kehittämä ja ylläpitämä verkkopalvelu, jonka avulla pystyi pelaaman ilmaiseksi Nintendo DS:n ja Wiin pelejä Internetin kautta. Kummatkin pelilaitteista voitiin yhdistää palveluun Wi-Fi:n kautta, mutta Wiillä voitiin ottaa yhteys myös Ethernetin kautta.

Palvelu julkaistiin 14. marraskuuta 2005 pelien Mario Kart DS:n ja Tony Hawk's American Sk8teland julkaisun yhteydessä. Palvelu suljettiin 20. toukokuuta 2014.

Palvelu julkaistiin Pohjois-Amerikassa 14. marraskuuta 2005 Mario Kart DS:n ja Tony Hawk's American Sk8landin julkaisun yhteydessä; Australiassa 17. marraskuuta 2005 Mario Kart DS:n julkaisun yhteydessä; Isossa-Britanniassa 18. marraskuuta 2005 Tony Hawk's American Sk8landin julkaisun yhteydessä; Euroopassa 21. marraskuuta 2005 Mario Kart DS:n ja Tony Hawk's American Sk8landin julkaisun yhteydessä; ja Japanissa 23. marraskuuta 2005 Animal Crossing: Wild Worldin julkaisun yhteydessä. Nintendon mukaan 28. elokuuta 2006 mennessä yli 2 miljoonaa eri käyttäjää on ottanut yli 70 miljoonaa kertaa yhteyttä palveluun.[1]

Sulkeminen toukokuussa 2014 koski vain Wi-Fi Connection -moninpelitoimintoja, Mutta Maaliskuussa 2017 Nintendo ilmoitti että Nintendo DSI Shop lopetetaan. Wii Shop Channel pelikauppa toimii edelleen, samoin kuin muut Wi-Fi-yhteyttä käyttävät sovellukset (kuten Internet Channel ja YouTube). Sulkeminen ei myöskään koske Wii U:n moninpelitoimintoja.

Nintendo Wi-Fi -pelit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pokemon white 2

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]