Castlevania: Portrait of Ruin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Castlevania: Portrait of Ruin
Pelin eurooppalainen kansikuva, jossa päähahmot Charlotte ja Jonathan.
Pelin eurooppalainen kansikuva, jossa päähahmot Charlotte ja Jonathan.
Kehittäjä Konami
Julkaisija Konami
Jakelija Nintendo eShop
Tuottaja Koji Igarashi
Säveltäjä Michiru Yamane, Yuzo Koshiro
Pelisarja Castlevania
Julkaistu 2006
Lajityyppi Toimintaseikkailupeli
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: B (12 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 12
Alusta Nintendo DS
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Castlevania: Portrait of Ruin (Japanissa nimellä Akumajō Dracula: Gallery of Labyrinth) on Konamin kehittämä videopeli, ja osa Castlevania-pelisarjaa. Peli julkaistiin Japanissa ja Pohjois-Amerikassa vuoden 2006 loppupuolella ja Euroopassa maaliskuussa 2007 yksinoikeudella Nintendo DS -pelikonsolille. Peli julkaisujärjestyksessä toinen kolmesta Nintendo DS:n Castlevania-pelistä.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Portrait of Ruin on kaksiulotteinen toimintaseikkailu monen muun pelisarjan osan tavoin. Uutena ominaisuutena pelaajalla on jatkuvasti käytössään kaksi hahmoa, pelin sankarit Jonathan Morris ja Charlotte Aulin. Pelaaja ohjaa toista hahmoa samalla kun tekoäly ohjaa toista perässä kulkevaa hahmoa, ja tekoäly osaa myös taistella vihollisia vastaan. Siinä missä Jonathan panostaa fyysiseen taisteluun perinteisillä aseilla kuten miekoilla, keihäillä ja ruoskilla, Charlotte on taikuri joka voi käyttää monia voimakkaita loitsuja.

Pelin tapahtumapaikkana on Draculan linna, mutta linnassa on useita maalauksia, jotka toimivat portteina niiden sisällä oleviin maailmoihin. Taistellessa vihollisia vastaan hahmojen kokemustaso kasvaa ja hahmoja voi varustaa useilla eri aseilla ja muilla varusteilla. Pelissä on myös kauppa josta voi ostaa esineitä kerätyllä rahalla.

Peli sisältää myös erillisen moninpelimuodon jossa kaksi pelaajat voivat pelata yhteistyössä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli sijoittuu Castlevania-pelisarjan fiktiiviseen universumiin. Portrait of Ruin toimii jatko-osana aiemmalle sarjan pelille Castlevania: Bloodlines. Pelin päähahmoina toimivat Bloodlines-pelissä esiintyneen hahmon John Morrisin poika Jonathan Morris ja hänen ystävänsä Charlotte Aulin.

Tapahtuma-aikana on toinen maailmansota, vuosi 1944. Toinen maailmansota tuottanut valtavat määrät tuhoa ja kuolemaa, mikä saa pimeyden valtiaan Draculan linnan jälleen ilmestymään tähän maailmaan. Jonathan Morris on perinyt edesmenneeltä isältään legendaarisen aseen pahuutta vastaan, Vampire Killer -ruoskan, mutta ei pysty käyttämään sitä koska ei ole ruoskan alun perin omistaneen Belmont-suvun suora jälkeläinen. Jonathanilla ei ole aavistustakaan miten hän voi palauttaa ruoskan voimat, mutta tästä huolimatta hän ja hänen ystävänsä Charlotte lähtevät innolla tutkimaan ilmestynyttä Draculan linnaa. Linnassa he tapaavat ystävällisen kummituksen, joka kutsuu itseään ainoastaan nimellä Wind.

Wind selittää että vaikka kyseessä tosiaan on Draculan linna, sen on ottanut haltuunsa toinen vampyyri nimeltä Brauner. Brauner on taiteilija joka on maalannut useita taikavoimia sisältäviä maalauksia, joiden avulla hän on saanut eristettyä kreivi Draculan voimistaan. Jonathanin ja Charlotten on sukellettava sisälle maalauksiin jotta he voivat tuhota niiden sisällä asuvat demonit ja siten heikentää Braunerin voimia. Pian Jonathan ja Charlotta tapaavat niin Braunerin kuin myös kaksi tämän tytärtä, Stellan ja Lorettan. Linnassa he myös kohtaavat Draculan läheisimmän palvelijan, Deathin (Kuolema), jolla ei ole mitään tietoa siitä että Brauner ottanut linnan hallintaansa.

Myöhemmin selviää että Wind on oikeasti Eric Lecarde, yksi Bloodlines-pelissä esiintyneistä hahmoista. Samalla myös selviää että Stella ja Loretta ovatkin Ericin tyttäriä, eivät Braunerin. Brauner oli muuttanut Stellan ja Lorettan vampyyreiksi ottaakseen heidät omiksi tyttärikseen, koska Brauner uskoo että Stella ja Loretta ovat uudelleensyntyneinä hänen omat kaksi tytärtään jotka olivat kuolleet ensimmäisessä maailmansodassa.

Charlotte onnistuu lopulta muuttamaan Stellan ja Lorettan takaisin ihmisiksi parantavalla loitsulla. Stella ja Loretta pystyvät suorittamaan myös rituaalin jonka ansiosta Jonathanin Vampire Killer -ruoska voi saada voimansa takaisin. Mutta ruoska hyväksyy Jonathanin omistajakseen vain sillä ehdolla että Jonathan pystyy voittamaan Richter Belmontin kuvajaisen, sillä Richter oli ruoskan viimeksi omistanut Belmont-suvun edustaja. Eric myös selvittää Jonathanille että ruoskan käyttö on kuitenkin vaarallista, koska se ajan kuluessa tulee imemään sen käyttäjästä elinvoimaa, ja juuri tämä johti aikanaan Jonathanin isän kuolemaan. Tämän vuoksi John Morris ei ollut opettanut Jonathanille miten ruoskan voimat voi palauttaa, sillä hän halusi Jonathanin oppivan pärjäämään ilman sen käyttöä. Jonathan oli aiemmin ollut vihainen isälleen tämän vuoksi, mutta kuullessaan perusteen Ericiltä hän alkaa jälleen kunnioittaa edesmennyttä isäänsä.

Jonathan ja Charlotte taistelevat lopulta Brauneria vastaan ja voittavat hänet, ja lopuksi Death ilmestyy ja tappaa Braunerin viikatteellaan. Nyt kun Braunerin taiat eivät enää vangitse Draculaa, Dracula herää jälleen. Lopuksi Jonathan ja Charlotte joutuvat taistelemaan Deathia ja Draculaa vastaan yhtä aikaa. Vaikka lopulta Dracula ja Death yhdistävät voimansa ja muuttuvat valtavaksi hirviöksi, Jonathan ja Charlotte onnistuvat tuhoamaan hirvityksen. Draculan linna musertuu ja maailma on jälleen pelastettu Draculan kynsistä. Ulkona Jonathan ja Charlotte tapaavat vielä Ericin kummituksen, samalla kun Eric sanoo jäähyväiset tyttärilleen ja katoaa tuonpuoleiseen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]