Castlevania: Dawn of Sorrow

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Castlevania: Dawn of Sorrow
Castlevania Dawn of Sorrow logo.png
Kehittäjä Konami
Julkaisija Konami
Jakelija Nintendo eShop
Tuottaja Koji Igarashi
Säveltäjä Masahiko Kimura, Michiru Yamane
Pelisarja Castlevania
Julkaistu 2005
Lajityyppi Toimintaseikkailupeli
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 7
Alusta Nintendo DS
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Castlevania: Dawn of Sorrow (Japanissa nimellä Akumajō Dracula: Sōgetsu no Jūjika) on Konamin kehittämä videopeli, ja osa Castlevania-pelisarjaa. Peli julkaistiin vuonna 2005 ja se on julkaisujärjestyksessä ensimmäinen kolmesta Nintendo DS:n Castlevania-pelistä. Dawn of Sorrow on suora jatko osa aiemmin Game Boy Advancelle julkaistulle pelille Castlevania: Aria of Sorrow.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dawn of Sorrow on kaksiulotteinen toimintaseikkailu kuten edeltäjänsäkin. Peruspelattavuus on samantapainen kuin Aria of Sorrowissa: pelaajan hahmo Soma taistelee tiensä linnan lävitse kohdaten monenlaisia hirviöitä ja vihollisia. Soman kokemustaso nousee taisteluiden myötä ja Soma voi löytää tai ostaa parempia aseita ja muita esineitä käyttöönsä.

Aria of Sorrow -pelissä esitelty sielusysteemi palaa suurilta osin samanlaisena. Aina kun Soma voittaa hirviön, Somalla on mahdollisuus saada tapetun vihollisen sielu haltuunsa ja sen ansiosta käyttää hirviöiden voimia. Sielut on jaettu kolmeen luokkaan joista voi olla jokaisesta vain yksi kerrallaan käytössä. Suurin osa sieluista ei ole pakollisia pelin etenemiselle, mutta jotkut kyvyt (kuten tuplahyppy) ovat välttämättömiä että pelaaja voi päästä alueille joihin ei muuten pääsisi.

Uusiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa mahdollisuus käyttää Nintendo DS:n kahta ruutua siten että itse pelinäkymä on toisessa ja kartta toisessa ruudussa. Lisäksi peli hyödyntää kosketusnäyttöä, sillä aina pomotaisteluiden lopuksi pelaajan tulee piirtää ruudulle tietty kuvio jotta pomovastus tuhoutuu. Mikäli pelaaja epäonnistuu piirtämisessä, pomo saa osan energiastaan takaisin ja pelaajan on yritettävä uudestaan.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Dawn of Sorrow alkaa kun on kulunut vuosi Aria of Sorrowin tapahtumista. Vuosi on kulunut normaalisti ja Soma uskoo että on menettänyt kykynsä hirviöiden sielujen hallitsemiseen. Eräänä päivänä Soma ja hänen lapsuudenystävänsä Mina ovat kaupungilla, kun salaperäinen nainen nimeltä Celia ilmestyy ja kutsuu hirviöitä paikalle. Soma tuhoaa hirviöt samalla kun niiden sielut imeytyvät Soman sisälle, ja Soma huomaa että hän pystyy jälleen ottamaan sieluja hallintaansa. Celia perääntyy mutta uhkaa samalla että Soma tulee pian kokemaan tuhonsa. Paikalle ilmestyy myös edellisestä pelistä tuttu Arikado joka selittää Somalle että Celia on mysteerisen kultin johtaja jonka pyrkimyksenä on herättää uusi pimeyden valtias.

Arikado kieltää Somaa jahtaamasta Celiaa, mutta myöhemmin Soma kuitenkin saa tietoonsa kultin tukikohdan sijainnin ja menee paikalle omatoimisesti. Soma huomaa että kultin tukikohta on valtava hirviöiden täyttämä linna, ja se on käytännössä kopio Draculan linnasta.

Linnassa Soma kohtaa Celian ja myös kaksi miestä, Dmitriin ja Darion. Dmitrii ja Dario olivat syntyneet samaan aikaa kuin Dracula tuhottiin, ja siksi heillä on yliluonnollisia voimia. Celia haluaa tuoda maailmaan uuden pimeyden valtiaan ja jommastakummasta näistä voi tulla se jos he onnistuvat voittamaan Soman. Soman täytyy päihittää molemmat ja samalla estää uuden pimeyden valtiaan synty ja siten pelastaa jälleen maailma.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]