Castlevania Legends

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Castlevania Legends
564357 89626 front.jpg
Kehittäjä KCE Nagoya
Julkaisija Konami
Pelisarja Castlevania
Julkaistu
  • JP 27. marraskuuta 1997
  • NA 11. maaliskuuta 1998
Lajityyppi toimintaseikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Lapsista aikuisille
Alusta Game Boy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Castlevania Legends (Japanissa Akumajō Dorakyura: Dāku Naito Pureryūdo) on Konamin julkaisema ja KCE Nagoyan kehittämä videopeli Game Boylle. Peli kuuluu Castlevania -sarjaan, mutta ei sen viralliseen aikajatkumoon. Peli ilmestyi Japanissa vuonna 1997 ja Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa 1998.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli sijoittuu vuoden 1450 Transylvaniaan. On kulunut useampi vuosisata Belmont-klaanin ja kreivi Draculan ensikohtaamisesta. Olettaen Belmontien hävinneen maanpäältä uskaltautuu Dracula taas aloittamaan terroriteot levittääkseen ihmisten keskuudessa pelkoa ja kuolemaa.

Mutta Draculan tietämättä uusi Belmont-klaanin jäsen oli syntynyt, tällä kertaa tyttö nimeltään Sonia. 17 vuotta täytettyään Sonia tapaa eräällä niityllä Alucard nimisen nuoren miehen, joka yrittää etsiä hänet kauan sitten hylänneen isänsä. Sonia päättää auttaa nuorukaista käymällä ensin hakemassa kylästä syntymäpäivälahjansa, joka on Belmont-klaanin maaginen taikaruoska, Vampyyrintappaja. Mutta kun hän palaa takaisin niitylle, on Alucard tiessään. Lähdettyään etsimään häntä Sonia huomaa edessään siintävän linnan, jonne hän aloittaa vaarallisen matkansa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Castlevania Legends on tyyliltään samankaltainen kuin kaksi aiempaa Game Boylle ilmestynyttä Castlevania peliä (Adventure ja Belmont's Revenge), mutta ensimmäistä kertaa Castlevania -pelisarjassa päähahmona olikin nuori nainen nimeltään Sonia Belmont. Myös Belmont's Revengessä tutut lisäaseet on poissa käytöstä, vaikkakin niitä kerätään pelin aikana. Sen sijaan Sonia voi vastustajia tuhoamalla kerätä niiden sielut ja käyttää vastustajien elementtivoimia aseinaan.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pelissä esiintyy sivuhahmona Alucard, joka toimii yhtenä pelattavana hahmona NES -konsolin Castlevania III: Dracula's Curse -pelissä ja on päähahmo erittäin arvostetussa Castlevania: Symphony of the Night -pelissä, mikä tehtiin PlayStationille.
  • Alun perin Legends kuului Castlevania -sarjan aikajatkumoon. Pelin tarinassa kerrotaan, että Sonia Belmont olisi ollut ensimmäinen Draculaa vastaan taistellut Belmont, ja pelin tapahtuma-aikaan nähden hän olisi ollut Dracula's Curse -pelin päähahmon, Trevor Belmontin, äiti. Castlevania -pelien nykyinen tuottaja Koji Igarashi (eli IGA) päätti pudottaa pelin Castlevanioiden virallisesta juonijatkumosta perustellen Legendsin olevan huono. Yksi muista syistä oli, ettei Igarashi hyväksynyt päähenkilön olevan nainen.
  • Konami oli alun perin suunnitellut Segan Sega Dreamcast -konsolille pelin nimeltään Castlevania: Resurrection, mutta se peruttiin. Kyseiseen peliin oli suunniteltu Sonia Belmont päähahmoksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.