Castlevania (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Castlevania
Orig 31608 1 1259597467.jpg
Kehittäjä Konami
Julkaisija Konami
Ohjaaja Hitoshi Akamatsu
Säveltäjä Kinuyo Yamashita (en)
Pelisarja Castlevania
Julkaistu
  • JP 26. syyskuuta 1986
  • NA 1. toukokuuta 1987
  • EU 19. joulukuuta 1988
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (All ages) (d)
ESRB: Everyone
PEGI 3
Alusta kolikkopeli, Famicom Disk System, NES, Game Boy Advance, Virtual Console, Amiga, Commodore 64, DOS
Jakelumuoto levyke, pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Castlevania (jap. Akumajō Dracula) on Konamin kehittämä tasohyppely, joka julkaistiin alun perin vuonna 1986 Japanissa Family Disk System -laitteelle. Vuotta myöhemmin vuonna 1987 peli julkaistiin pelimoduulilla Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa vuonna 1988 Nintendo Entertainment Systemille. Se julkaistiin Japanissa uudelleen vielä vuonna 1993 uudestaan pelimoduulina Famicomille.

Pelin Famicom Disk System -versio on Castlevania -pelisarjan ensimmäinen julkaisu. Castlevania oli ilmestyessään suuri menestys ja lukeutuu yhdeksi NES-alustan tunnetuimpien pelien joukkoon ja tämän myötä syntyi yksi Konamin menestyneistä pelisarjoista Metal Gear -pelisarjan oheella.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin tapahtumat sijoittuvat vuoden 1691 Transylvaniaan. Jälleen, kuten joka sadas vuosi, koittaa aika, jolloin Kristuksen voiman uskotaan heikentyneen ja pahat voimat pääsevät valloilleen. Pahat rukoilevat niiden puolesta ja sen seurauksena pimeyden prinssi, kreivi Dracula, ilmestyy maan päälle aloittaakseen maailman valloituksen pimeyden olentojen ja hirviöiden avustuksella.

Mutta toivoa kumminkin löytyy, jotta Dracula voitaisiin kukistaa. Nimittäin sata vuotta aiemmin hänet kukisti Christopher Belmont, arvostetun vampyyrintappajista koostuvan Belmont-klaanin perheenjäsen. Jälleen on koittanut aika turvautua Belmontien apuun ja nyt koko Transylvanian toivo on klaanin perillisen, nuoren Simon Belmontin käsissä. Näin Simon aloittaa päättäväisenä matkansa kohti Draculan synkkää linnaa, aseenaan suvussa hänelle kulkeutunut myyttinen taikaruoska, Vampyyrintappaja.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Erilaisia versioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samaa ensimmäisen Castlevanian tarinaa on käytetty useaan otteeseen. Ennen Castlevaniaa Konami julkaisi MSX2-alustalle pelin Vampire Killer, joka poikkesi Castlevaniasta ainoastaan tutkintapainotteisuudella ja avainten keräämisellä. Koska tämä ei odotetusti menestynyt Japanin ulkopuolelle, teki Konami länsimaita varten NESille suoraviivaisemman ja toiminnallisemman pelin.

SNES-alustalle Konami julkaisi pelin nimeltään Super Castlevania IV, joka on päivitetympi versio ensimmäisestä Castlevaniasta. Myös X68000:lle julkaistu Akumajō Dracula ja PlayStationille tehty Castlevania Chronicles ovat uusintaversioita.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]